Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

CHP’li Murat Bakan’dan Valiler Kararnamesine Tepki: 'Parti devletin somutlaşmış hali'

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.09.2024 - 14:45, Güncelleme: 22.09.2024 - 16:27
 

CHP’li Murat Bakan’dan Valiler Kararnamesine Tepki: 'Parti devletin somutlaşmış hali'

ANKARA (PHA) - Güner KUZU – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi, siyasi arenada tartışmalara yol açtı. Kararname ile 16 ilin valisi değiştirildi, 12 ilin valisi merkeze çekildi.
Merkeze çekilen valiler arasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Balıkesir’de yaptığı konuşmada övdüğü Manisa ve Amasya valileri de yer aldı. CHP’li Murat Bakan, bu durumu eleştirerek, kararın “parti devletine” dönüştüğünün somut bir göstergesi olduğunu söyledi. "Devlet Adamı Değil, İtaat Eden Valiler İsteniyor" CHP İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, valiler kararnamesine yönelik tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bu kararname, Türkiye'nin parti devletine dönüştüğünün en somut göstergesidir. Bir valinin başarısı, devlet adamlığıyla ölçülür. Eğer bir vali, ana muhalefet lideri tarafından 'devlet adamı gibi devlet adamı' olarak övülüyorsa, bu onun başarısının tescilidir.” Bakan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in övgüyle bahsettiği Manisa ve Amasya valilerinin merkeze çekilmesini eleştirerek, "Bu durum, iktidarın devlet adamlığı yerine itaat eden valiler istediğinin bir kanıtıdır" dedi. "Liyakat Değil İtaat Öncelikli" Murat Bakan, mevcut hükümetin liyakat sahibi devlet adamları yerine, sadece kendi talimatlarına uyacak valilerle çalışmak istediğini savundu. "Biz devlet adamı istemiyoruz, bize itaat eden insanlar istiyoruz mesajı veriliyor" diyen Bakan, CHP’nin iktidarında liyakat sahibi, hukuka saygılı ve milletine hizmet eden kişilerin bu görevlere getirileceğini belirtti. "CHP İktidarında Liyakat Esas Alınacak" Bakan, konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara gelmesi durumunda, hangi siyasi düşüncede olursa olsun liyakatli insanların göreve geleceğini vurguladı. "Devlet adamlığına saygı gösterilecek, bir vali ana muhalefet lideri övdü diye merkeze çekilmeyecek" diye ekledi. Kaynak : PHA
ANKARA (PHA) - Güner KUZU – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi, siyasi arenada tartışmalara yol açtı. Kararname ile 16 ilin valisi değiştirildi, 12 ilin valisi merkeze çekildi.

Merkeze çekilen valiler arasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Balıkesir’de yaptığı konuşmada övdüğü Manisa ve Amasya valileri de yer aldı. CHP’li Murat Bakan, bu durumu eleştirerek, kararın “parti devletine” dönüştüğünün somut bir göstergesi olduğunu söyledi.

"Devlet Adamı Değil, İtaat Eden Valiler İsteniyor"

CHP İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, valiler kararnamesine yönelik tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bu kararname, Türkiye'nin parti devletine dönüştüğünün en somut göstergesidir. Bir valinin başarısı, devlet adamlığıyla ölçülür. Eğer bir vali, ana muhalefet lideri tarafından 'devlet adamı gibi devlet adamı' olarak övülüyorsa, bu onun başarısının tescilidir.”

Bakan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in övgüyle bahsettiği Manisa ve Amasya valilerinin merkeze çekilmesini eleştirerek, "Bu durum, iktidarın devlet adamlığı yerine itaat eden valiler istediğinin bir kanıtıdır" dedi.

"Liyakat Değil İtaat Öncelikli"

Murat Bakan, mevcut hükümetin liyakat sahibi devlet adamları yerine, sadece kendi talimatlarına uyacak valilerle çalışmak istediğini savundu. "Biz devlet adamı istemiyoruz, bize itaat eden insanlar istiyoruz mesajı veriliyor" diyen Bakan, CHP’nin iktidarında liyakat sahibi, hukuka saygılı ve milletine hizmet eden kişilerin bu görevlere getirileceğini belirtti.

"CHP İktidarında Liyakat Esas Alınacak"

Bakan, konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara gelmesi durumunda, hangi siyasi düşüncede olursa olsun liyakatli insanların göreve geleceğini vurguladı. "Devlet adamlığına saygı gösterilecek, bir vali ana muhalefet lideri övdü diye merkeze çekilmeyecek" diye ekledi.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.