Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

İSTANBUL'DA GÜÇLER SAVAŞI BAKIRKÖY BU İŞİN NERESİNDE

GÜNDEM 21.09.2024 - 13:34, Güncelleme: 21.09.2024 - 13:34
 

İSTANBUL'DA GÜÇLER SAVAŞI BAKIRKÖY BU İŞİN NERESİNDE

Dün biz ulaşan bilgilere göre; sayın İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararının istinaf mahkemesinde onaylanacağına maalesef kesin gözüyle bakıldığıydı. Böyle bir kararın iktidar için siyasi intihar olacağı düşüncemizi belirtmeden geçemeyeceğim.
Ağaca Balta Vurmuşlar, ‘Sapı Bedenimden’ demiş. Geçtiğimiz gün yayınladığımız gündem haberimizde, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın, İBB Başkanlığı için kulis çalışmalarına son hız devam ettiğini yazmıştık. Hatta iddialara göre Akpolat’ın daha da ileri giderek, İstanbul siyasetini de dizayn etmeye çalıştığı ve İYİ Parti İstanbul İl kongresinde başkanlık için bir adaya şimdiden destek verdiği de söyleniyor. Ekrem İmamoğlu ise tüm bu gelişmeler karşısında elbette boş durmuyor. Rakiplerinin rakiplerini yanına alarak karşı cepheyi sağlamlaştırmaya çalışıyor. Bize gelen en son bilgilere göre; Canan Kaftancıoğlu döneminde Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Koordinatör Başkan Yardımcılığı yapan ve ismi ‘para sayma soruşturmasında’ ön planda geçen Özgür Nas’ı İBB’de görevlendireceği söyleniyor. Daha da garip ve asla kabul edilemez olan gelişme ise İmamoğlu’nun, Gökmen Güneş’e de İBB’de görev vereceği ile ilgili söylenti. Siyasetle yakından ilgilenenler çok iyi bilir ki; eski il başkan yardımcısı da olan Bahçelievler delegesi Gökmen Güneş 9 delege arkadaşıyla birlikte bildirge yayınlayarak, İstanbul il kongresinde Özgür Çelik’e karşı Cemal Canpolat’ı desteklemişti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in yakın çevresine ‘beni sırtımdan vurdular’ dediği o Gökmen Güneş’in, bugün İmamoğlu tarafından İBB’de görev alacak olması, İstanbul’da devam eden kavganın benzini olacaktır. Peki, Karar Onanırsa İBB Başkanlığı İçin Bakırköy Belediye Başkanı Hangi Adayı Destekler? İşte bu sorunun cevabı, diğer belediyelerde olduğu gibi tam bir muamma… Genel seçimlerde AK Parti milletvekili adayı eşinin seçilmesi için mücadele eden Ayşegül Ovalıoğlu’nu, CHP ilçe örgütünün iradesini yok sayarak Bakırköy belediye başkanlığı koltuğuna tepeden inme oturtan İmamoğlu ihanete uğrar mı? Neticede bazı insanlar, bir süre sonra oturdukları koltukların gücüne esir olurlar. Ben Ayşegül hanımın İmamoğlu’na sonsuz sadakatle bağlı olduğuna inanıyorum ama kendisinin bu konuda şimdiden net bir açıklama yaparak, hangi tarafta olduğunu açıkça belirtmesi gerekir. Bizim endişemiz; yola çıkarken arkasında 5 belediye başkanının desteği olan Akpolat’ın, bu desteği an itibarıyla 12’ye çıkardığı söyleniyorken, 13.ncü belediye hayali Bakırköy olmasın… zaten 13 uğursuz rakam, amannn diyeyim.
Dün biz ulaşan bilgilere göre; sayın İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararının istinaf mahkemesinde onaylanacağına maalesef kesin gözüyle bakıldığıydı. Böyle bir kararın iktidar için siyasi intihar olacağı düşüncemizi belirtmeden geçemeyeceğim.

Ağaca Balta Vurmuşlar, ‘Sapı Bedenimden’ demiş.

Geçtiğimiz gün yayınladığımız gündem haberimizde, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın, İBB Başkanlığı için kulis çalışmalarına son hız devam ettiğini yazmıştık.

Hatta iddialara göre Akpolat’ın daha da ileri giderek, İstanbul siyasetini de dizayn etmeye çalıştığı ve İYİ Parti İstanbul İl kongresinde başkanlık için bir adaya şimdiden destek verdiği de söyleniyor.

Ekrem İmamoğlu ise tüm bu gelişmeler karşısında elbette boş durmuyor. Rakiplerinin rakiplerini yanına alarak karşı cepheyi sağlamlaştırmaya çalışıyor. Bize gelen en son bilgilere göre; Canan Kaftancıoğlu döneminde Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Koordinatör Başkan Yardımcılığı yapan ve ismi ‘para sayma soruşturmasında’ ön planda geçen Özgür Nas’ı İBB’de görevlendireceği söyleniyor.

Daha da garip ve asla kabul edilemez olan gelişme ise İmamoğlu’nun, Gökmen Güneş’e de İBB’de görev vereceği ile ilgili söylenti.

Siyasetle yakından ilgilenenler çok iyi bilir ki; eski il başkan yardımcısı da olan Bahçelievler delegesi Gökmen Güneş 9 delege arkadaşıyla birlikte bildirge yayınlayarak, İstanbul il kongresinde Özgür Çelik’e karşı Cemal Canpolat’ı desteklemişti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in yakın çevresine ‘beni sırtımdan vurdular’ dediği o Gökmen Güneş’in, bugün İmamoğlu tarafından İBB’de görev alacak olması, İstanbul’da devam eden kavganın benzini olacaktır.

Peki, Karar Onanırsa İBB Başkanlığı İçin Bakırköy Belediye Başkanı Hangi Adayı Destekler?

İşte bu sorunun cevabı, diğer belediyelerde olduğu gibi tam bir muamma…

Genel seçimlerde AK Parti milletvekili adayı eşinin seçilmesi için mücadele eden Ayşegül Ovalıoğlu’nu, CHP ilçe örgütünün iradesini yok sayarak Bakırköy belediye başkanlığı koltuğuna tepeden inme oturtan İmamoğlu ihanete uğrar mı? Neticede bazı insanlar, bir süre sonra oturdukları koltukların gücüne esir olurlar. Ben Ayşegül hanımın İmamoğlu’na sonsuz sadakatle bağlı olduğuna inanıyorum ama kendisinin bu konuda şimdiden net bir açıklama yaparak, hangi tarafta olduğunu açıkça belirtmesi gerekir.

Bizim endişemiz; yola çıkarken arkasında 5 belediye başkanının desteği olan Akpolat’ın, bu desteği an itibarıyla 12’ye çıkardığı söyleniyorken, 13.ncü belediye hayali Bakırköy olmasın… zaten 13 uğursuz rakam, amannn diyeyim.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.