Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Ticaret Bakanı Bolat: 'Enflasyon 3 ayda 24 puan azaldı'

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.09.2024 - 18:40, Güncelleme: 18.09.2024 - 11:35
 

Ticaret Bakanı Bolat: 'Enflasyon 3 ayda 24 puan azaldı'

ISPARTA (PHA) - Abdullah FERGER - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’de enflasyonla mücadelede önemli adımlar atıldığını ve bu çabaların meyvelerini vermeye başladığını belirtti. Bolat, son 3 ayda enflasyonun 24 puan azaldığını ve 2025'te yıllık enflasyonun yüzde 20'li rakamlara düşebileceğini söyledi.
"Isparta’da İstişare Toplantısı" Bakan Bolat, AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısı için Isparta’ya geldi. Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen gibi isimler katıldı. Bolat, burada yaptığı konuşmada tarımda ve ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. "Tarımsal Üretimde Rekor Artış" Bakan Bolat, Türkiye’nin tarımsal gelirini AK Parti döneminde 31 milyar dolardan 71 milyar dolara çıkardığını belirtti. Tarımsal ihracatın da 3 milyar dolardan 31 milyar dolara ulaştığını ve bu yıl 33 milyar doları aşacağını ifade etti. Bolat, hükümetin tarımsal üretimi desteklemeye devam ettiğini ve çiftçilere 100 milyar TL üzerinde destek sağladığını vurguladı. "Türk Lirasına Güven Arttı" Ekonomik gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bolat, Türk lirasının istikrar kazanmaya başladığını ve güvenin arttığını belirtti. Enflasyonun düşüşüyle vatandaşların satın alma gücünün artacağını ve Türkiye ekonomisinin daha da güçleneceğini söyledi. Cari açığın da önemli ölçüde azaldığını ifade eden Bakan, "15 ayda 57 milyar dolardan 16 milyar dolara indirdik," diyerek, döviz ihtiyacının da azaldığını ve Türkiye’nin kırılganlıklarının azaldığını söyledi. "Ekonomide Büyüme ve Gelecek Beklentileri" Bolat, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin milli gelirinin 230 milyar dolardan 1 trilyon 200 milyar dolara çıktığını, kişi başına düşen milli gelirin ise 3.600 dolardan 13.300 dolara ulaştığını söyledi. Gelecek yıl bu rakamın 15 bin dolara çıkabileceğini belirtti. Bolat, ekonominin büyüme hızının artacağını ve üretimin de önümüzdeki dönemde daha da hızlanacağını söyledi. Son olarak, Bolat, Isparta esnafına Halkbank aracılığıyla sağlanan desteklere değindi ve ek olarak 75 milyon liralık bir finansman paketinin de gönderileceği müjdesini verdi. Kaynak : PHA
ISPARTA (PHA) - Abdullah FERGER - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’de enflasyonla mücadelede önemli adımlar atıldığını ve bu çabaların meyvelerini vermeye başladığını belirtti. Bolat, son 3 ayda enflasyonun 24 puan azaldığını ve 2025'te yıllık enflasyonun yüzde 20'li rakamlara düşebileceğini söyledi.

"Isparta’da İstişare Toplantısı"

Bakan Bolat, AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısı için Isparta’ya geldi. Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen gibi isimler katıldı. Bolat, burada yaptığı konuşmada tarımda ve ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

"Tarımsal Üretimde Rekor Artış"

Bakan Bolat, Türkiye’nin tarımsal gelirini AK Parti döneminde 31 milyar dolardan 71 milyar dolara çıkardığını belirtti. Tarımsal ihracatın da 3 milyar dolardan 31 milyar dolara ulaştığını ve bu yıl 33 milyar doları aşacağını ifade etti. Bolat, hükümetin tarımsal üretimi desteklemeye devam ettiğini ve çiftçilere 100 milyar TL üzerinde destek sağladığını vurguladı.

"Türk Lirasına Güven Arttı"

Ekonomik gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bolat, Türk lirasının istikrar kazanmaya başladığını ve güvenin arttığını belirtti. Enflasyonun düşüşüyle vatandaşların satın alma gücünün artacağını ve Türkiye ekonomisinin daha da güçleneceğini söyledi. Cari açığın da önemli ölçüde azaldığını ifade eden Bakan, "15 ayda 57 milyar dolardan 16 milyar dolara indirdik," diyerek, döviz ihtiyacının da azaldığını ve Türkiye’nin kırılganlıklarının azaldığını söyledi.

"Ekonomide Büyüme ve Gelecek Beklentileri"

Bolat, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin milli gelirinin 230 milyar dolardan 1 trilyon 200 milyar dolara çıktığını, kişi başına düşen milli gelirin ise 3.600 dolardan 13.300 dolara ulaştığını söyledi. Gelecek yıl bu rakamın 15 bin dolara çıkabileceğini belirtti. Bolat, ekonominin büyüme hızının artacağını ve üretimin de önümüzdeki dönemde daha da hızlanacağını söyledi.

Son olarak, Bolat, Isparta esnafına Halkbank aracılığıyla sağlanan desteklere değindi ve ek olarak 75 milyon liralık bir finansman paketinin de gönderileceği müjdesini verdi.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.