Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

İstanbul’da organize suç örgütüne “Kuyu-26” operasyonu: 6 tutuklama

(DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.09.2024 - 17:12, Güncelleme: 19.09.2024 - 17:12
 

İstanbul’da organize suç örgütüne “Kuyu-26” operasyonu: 6 tutuklama

ULUSAL (PHA) - Rojin SÜNGÜ - İstanbul’da, organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen “Kuyu-26” operasyonunda, 8 şüpheli yakalanırken, 6’sı tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, suç örgütüne ağır darbe vurulduğunu belirtti.
Operasyon Detayları Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlendi. Operasyonun hedefinde, yurt dışında firari durumda olan Abdurrahman Ay liderliğindeki organize suç örgütü bulunuyordu. Bakan Yerlikaya, operasyonda 8 şüphelinin yakalandığını ve bu kişilerden 6’sının tutuklandığını, 2 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Örgütün İşlediği Suçlar Yakalanan suç örgütü üyelerinin birçok ciddi suça karıştığı tespit edildi. Suçlar arasında: Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak Yağma Tehdit İş yeri ve şahıslara yönelik el bombalı saldırılar Mala zarar verme gibi suçlar yer alıyor. Operasyonda Ele Geçirilen Malzemeler Operasyon kapsamında suç örgütü üyelerinin üzerinde ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Bakan Yerlikaya: “Suç Örgütlerine Göz Açtırmayacağız” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon sonrası yaptığı açıklamada, organize suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Yerlikaya, "Organize suç örgütleri ve çeteler, kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun, bu örgütleri çökertip adalete teslim etmeye kararlıyız," diyerek, bu tür operasyonların devam edeceğini belirtti. Yerlikaya ayrıca, operasyonu başarıyla gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," ifadeleriyle desteğini yineledi. Bu operasyon, Türkiye'de organize suç örgütlerine yönelik yürütülen etkin mücadelenin önemli bir parçası olarak görülüyor. Bakan Yerlikaya, suç örgütlerinin milletin huzurunu bozmalarına asla izin vermeyeceklerini ve bu mücadelede kararlılıkla ilerleyeceklerini vurguladı. Kaynak : PHA
ULUSAL (PHA) - Rojin SÜNGÜ - İstanbul’da, organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen “Kuyu-26” operasyonunda, 8 şüpheli yakalanırken, 6’sı tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, suç örgütüne ağır darbe vurulduğunu belirtti.

Operasyon Detayları

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlendi. Operasyonun hedefinde, yurt dışında firari durumda olan Abdurrahman Ay liderliğindeki organize suç örgütü bulunuyordu. Bakan Yerlikaya, operasyonda 8 şüphelinin yakalandığını ve bu kişilerden 6’sının tutuklandığını, 2 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı.

Örgütün İşlediği Suçlar

Yakalanan suç örgütü üyelerinin birçok ciddi suça karıştığı tespit edildi. Suçlar arasında:

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak

Yağma

Tehdit

İş yeri ve şahıslara yönelik el bombalı saldırılar

Mala zarar verme gibi suçlar yer alıyor.

Operasyonda Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon kapsamında suç örgütü üyelerinin üzerinde ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya: “Suç Örgütlerine Göz Açtırmayacağız”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon sonrası yaptığı açıklamada, organize suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Yerlikaya, "Organize suç örgütleri ve çeteler, kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun, bu örgütleri çökertip adalete teslim etmeye kararlıyız," diyerek, bu tür operasyonların devam edeceğini belirtti. Yerlikaya ayrıca, operasyonu başarıyla gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," ifadeleriyle desteğini yineledi.

Bu operasyon, Türkiye'de organize suç örgütlerine yönelik yürütülen etkin mücadelenin önemli bir parçası olarak görülüyor. Bakan Yerlikaya, suç örgütlerinin milletin huzurunu bozmalarına asla izin vermeyeceklerini ve bu mücadelede kararlılıkla ilerleyeceklerini vurguladı.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.