Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

BU ÜLKEDE ZORDUR DÜRÜST BELEDİYE BAŞKANI OLMAK…

GÜNDEM 24.11.2023 - 17:39, Güncelleme: 24.11.2023 - 17:49
 

BU ÜLKEDE ZORDUR DÜRÜST BELEDİYE BAŞKANI OLMAK…

Günlerce kendi kendime sorup durdum; acaba sabahları yürek yiyerek evden çıkan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan partisinden niye istifa etti?
Gazeteci aynı zamanda araştırmacıdır. Bende biraz araştırma yapınca; Serik’in Atom Karıncası, Asfalt Başkanı, yaptığı icraatlar la Komünist Başkan Maçoğlu’na bile tur bindiren Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın partisinden istifa etmesinin en büyük nedenini buldum. Sorun, Belek’te yer alan ve Turizm Bakanlığına bağlı şirket tarafından işletilen halk plajının mühürlenmesi. Serik halkını da ilgilendiren yerle ilgili Başkan Aputkan’ın, “Sahilime dokunma” diyerek başlattığı isyan üzerine, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy alanın Seriklilere geri verileceğine dair söz verdi. Olaylar, bakanın verdiği sözde durmaması üzerine yeniden başlayarak bugünlere gelindi. APUTKAN’I İSTİFAYA GÖTÜREN OLAY NASIL GELİŞTİ Turizm Bakanlığı Belek’te halk plajının olduğu arazide sırf iki otel yeri daha kazanmak için plan tadilatı yaparak, mesire alanı-günübirlik alanı-spor alanı ve yeşil alanları küçülttü. Buna karşı çıkan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan hiç vakit kaybetmeden dava açtı. Henüz dava devam ederken, bakanlık planların askıda olmasına aldırmadan, ‘mevcut yere günübirlik alan yapıyorum’ diyerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapı ruhsatı alıp inşaata başladı. Bakanlık, inşaatla ilgili diğer ruhsatlarını da almak üzereyken, mahkeme Serik Belediyesinin açtığı davayı haklı bularak plan tadilatlarını iptal etti. Bakanlığa bağlı şirket tarafından, hukuk tanımaz şekilde tüyü bitmemiş yetimlerin parasıyla inşaatına başlanan yerler şimdi ortada kaldı. Evet yanlış okumadınız; sırf ilçe esnafı iş yapsın diye karavanlardan bile hiçbir ücret talep etmeyen, sosyal belediyeciliğin kalesi Serik’te; iskanı-ruhsatı olmayan, otoparkı, plajı, şezlongu hatta vatandaşın oturduğu masanın bile paralı olmasına karşı çıkan belediye başkanı Enver Aputkan, Seriklilerin de yoğun şikayeti üzerine denetime gittiği yerde hiçbir şeyin yasal olmadığını görüp, aldığı devlet terbiyesi gereğince mevcut yeri mühürlüyor. Bakanlığa bağlı şirket ise hemen idari mahkemeye koşarak yürütmeyi durdurma kararı alıyor. Şimdi sizlere soruyorum; İskanı olmayan, içerisinde faaliyet gösteren işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan, bakanlık şirketi tarafından alt kiracılara nasıl ve kaç TL.ye kiraya verildiği bilinmeyen, daha da vahimi Halk Plajı olarak ismi anılan bu yer için, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ne yapsaydı? Yasa tanımaz bakanlık şirketine boyun eğip, ona güvenerek oy veren Seriklileri yarı yolda mı bıraksaydı? Partisi tarafından yeniden aday gösterilsin diye, dört maymunu oynayıp usulsüzlükleri görmezden mi gelseydi?   Buradan, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti genel başkanlarına sesleniyorum; Enver Aputkan gibi dürüst, devletçi, halkın yüreğine nakış gibi işlenmiş belediye başkanları Türkiye Cumhuriyetinin temel taşlarıdır. Bu ülkede Enver Aputkanların sayısını ne kadar çok artırırsanız, partinizin oy oranlarına zirve yaptırırsınız. İşte size tarihi fırsat, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için daha iyisi varsa söyleyin.
Günlerce kendi kendime sorup durdum; acaba sabahları yürek yiyerek evden çıkan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan partisinden niye istifa etti?

Gazeteci aynı zamanda araştırmacıdır. Bende biraz araştırma yapınca; Serik’in Atom Karıncası, Asfalt Başkanı, yaptığı icraatlar la Komünist Başkan Maçoğlu’na bile tur bindiren Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın partisinden istifa etmesinin en büyük nedenini buldum. Sorun, Belek’te yer alan ve Turizm Bakanlığına bağlı şirket tarafından işletilen halk plajının mühürlenmesi.

Serik halkını da ilgilendiren yerle ilgili Başkan Aputkan’ın, “Sahilime dokunma” diyerek başlattığı isyan üzerine, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy alanın Seriklilere geri verileceğine dair söz verdi. Olaylar, bakanın verdiği sözde durmaması üzerine yeniden başlayarak bugünlere gelindi.

APUTKAN’I İSTİFAYA GÖTÜREN OLAY NASIL GELİŞTİ

Turizm Bakanlığı Belek’te halk plajının olduğu arazide sırf iki otel yeri daha kazanmak için plan tadilatı yaparak, mesire alanı-günübirlik alanı-spor alanı ve yeşil alanları küçülttü. Buna karşı çıkan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan hiç vakit kaybetmeden dava açtı. Henüz dava devam ederken, bakanlık planların askıda olmasına aldırmadan, ‘mevcut yere günübirlik alan yapıyorum’ diyerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapı ruhsatı alıp inşaata başladı. Bakanlık, inşaatla ilgili diğer ruhsatlarını da almak üzereyken, mahkeme Serik Belediyesinin açtığı davayı haklı bularak plan tadilatlarını iptal etti.

Bakanlığa bağlı şirket tarafından, hukuk tanımaz şekilde tüyü bitmemiş yetimlerin parasıyla inşaatına başlanan yerler şimdi ortada kaldı.

Evet yanlış okumadınız; sırf ilçe esnafı iş yapsın diye karavanlardan bile hiçbir ücret talep etmeyen, sosyal belediyeciliğin kalesi Serik’te; iskanı-ruhsatı olmayan, otoparkı, plajı, şezlongu hatta vatandaşın oturduğu masanın bile paralı olmasına karşı çıkan belediye başkanı Enver Aputkan, Seriklilerin de yoğun şikayeti üzerine denetime gittiği yerde hiçbir şeyin yasal olmadığını görüp, aldığı devlet terbiyesi gereğince mevcut yeri mühürlüyor. Bakanlığa bağlı şirket ise hemen idari mahkemeye koşarak yürütmeyi durdurma kararı alıyor.

Şimdi sizlere soruyorum;

İskanı olmayan, içerisinde faaliyet gösteren işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan, bakanlık şirketi tarafından alt kiracılara nasıl ve kaç TL.ye kiraya verildiği bilinmeyen, daha da vahimi Halk Plajı olarak ismi anılan bu yer için, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ne yapsaydı?

Yasa tanımaz bakanlık şirketine boyun eğip, ona güvenerek oy veren Seriklileri yarı yolda mı bıraksaydı?

Partisi tarafından yeniden aday gösterilsin diye, dört maymunu oynayıp usulsüzlükleri görmezden mi gelseydi?

 

Buradan, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti genel başkanlarına sesleniyorum;

Enver Aputkan gibi dürüst, devletçi, halkın yüreğine nakış gibi işlenmiş belediye başkanları Türkiye Cumhuriyetinin temel taşlarıdır.

Bu ülkede Enver Aputkanların sayısını ne kadar çok artırırsanız, partinizin oy oranlarına zirve yaptırırsınız. İşte size tarihi fırsat, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için daha iyisi varsa söyleyin.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ayhan Topmulu
(24.11.2023 18:36 - #393)
Doğru tespitler var, Enver başkan bir dönem daha Serik te görev yapsın, Serik tanınmayacak hale gelir.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.