Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat çiftçisinin yanında

24.05.2024 - 11:44, Güncelleme: 24.05.2024 - 11:44
 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat çiftçisinin yanında

Antalya Büyükşehir Belediyesi yerelden kalkınma hedefiyle üreticilere mavi ve sarı yapışkan tuzak desteği sağlıyor. İlçe ilçe gezen Büyükşehir’in ziraat mühendisleri üreticilere hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi verdikten sonra sera ve bahçelerde inceleme yapıp nasıl bir mücadele yapılacağını anlatıyor. Manavgat’ta Çardak, Taşağıl ve Sağırin Mahallerinde üreticiyle buluşan Büyükşehir ekipleri, sera üretimi yapan çiftçilerin sıklıkla karşılaştıkları beyaz sinek, thiripsler ve zararlı yaprak bitleri gibi zararlıların doğal yollarla nasıl bertaraf edilebileceğine yönelik bilgilendirme yaptı.  49 ÇİFTÇİYE 18 BİN 200 ADET TUZAK Bilgilendirmenin ardından üreticilere zararlı ilaç kullanımını azaltan tuzaklar dağıtıldı. Çardak Mahallesi Muhtarı Musa Poyraz, yapışkan sinek tuzakların maliyet ve iş gücünü azaltacağını söyleyerek, “Beyaz sinekle mücadele için yılda beş kez ilaçlama yapıyorsam, yapışkan tuzakları serama astığım zaman yılda bir ya da iki kez ilaçlama yapacağım. Maliyet ve işçilik gideri düşecek. Hem ürünlerin hem de tüketicinin sağlığını korumuş olacağız. Muhittin Başkanımızın çiftçilere ve bölge halkına sahip çıkmasından çok memnunuz” dedi. BİYOTEKNİK MÜCADELE YAYGINLATIRILACAK Antalya Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle biyoteknik mücadeleyi yaygınlaştırarak, tarladan sofraya güvenilir kaliteli ürün elde etmesini sağlamak ve üreticilerin iş gücünü, girdi maliyetlerini düşürmeyi hedefliyoruz. Sarı yapışkan tuzakları; beyaz sinek, mavi yapışkan tuzaklar ise trips mücadelesinde kullanılıyor” diye konuştu. SİLAJLIK MISIR TOHUMU BAŞVURULARI ALINDI Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat’ta hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde, üreticilerin girdi ve yem maliyetlerini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibe desteği başvurularını da yerinde aldı. Başvurularda genç çiftçilere pozitif ayrımcılık yapıldı. Genç çiftçilerden Mehmet Gündoğdu çiftçilerin üretim yapamayacak durumda olduğunu, hibe desteklerinin çiftçilere adeta can suyu olduğunu söyledi. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Antalya Büyükşehir Belediyesi yerelden kalkınma hedefiyle üreticilere mavi ve sarı yapışkan tuzak desteği sağlıyor. İlçe ilçe gezen Büyükşehir’in ziraat mühendisleri üreticilere hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi verdikten sonra sera ve bahçelerde inceleme yapıp nasıl bir mücadele yapılacağını anlatıyor. Manavgat’ta Çardak, Taşağıl ve Sağırin Mahallerinde üreticiyle buluşan Büyükşehir ekipleri, sera üretimi yapan çiftçilerin sıklıkla karşılaştıkları beyaz sinek, thiripsler ve zararlı yaprak bitleri gibi zararlıların doğal yollarla nasıl bertaraf edilebileceğine yönelik bilgilendirme yaptı. 

49 ÇİFTÇİYE 18 BİN 200 ADET TUZAK

Bilgilendirmenin ardından üreticilere zararlı ilaç kullanımını azaltan tuzaklar dağıtıldı. Çardak Mahallesi Muhtarı Musa Poyraz, yapışkan sinek tuzakların maliyet ve iş gücünü azaltacağını söyleyerek, “Beyaz sinekle mücadele için yılda beş kez ilaçlama yapıyorsam, yapışkan tuzakları serama astığım zaman yılda bir ya da iki kez ilaçlama yapacağım. Maliyet ve işçilik gideri düşecek. Hem ürünlerin hem de tüketicinin sağlığını korumuş olacağız. Muhittin Başkanımızın çiftçilere ve bölge halkına sahip çıkmasından çok memnunuz” dedi.

BİYOTEKNİK MÜCADELE YAYGINLATIRILACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle biyoteknik mücadeleyi yaygınlaştırarak, tarladan sofraya güvenilir kaliteli ürün elde etmesini sağlamak ve üreticilerin iş gücünü, girdi maliyetlerini düşürmeyi hedefliyoruz. Sarı yapışkan tuzakları; beyaz sinek, mavi yapışkan tuzaklar ise trips mücadelesinde kullanılıyor” diye konuştu.

SİLAJLIK MISIR TOHUMU BAŞVURULARI ALINDI

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat’ta hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde, üreticilerin girdi ve yem maliyetlerini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibe desteği başvurularını da yerinde aldı. Başvurularda genç çiftçilere pozitif ayrımcılık yapıldı. Genç çiftçilerden Mehmet Gündoğdu çiftçilerin üretim yapamayacak durumda olduğunu, hibe desteklerinin çiftçilere adeta can suyu olduğunu söyledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.