Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Karadenizlileştiremediklerimizden misiniz?

BAKIRKÖY 01.07.2024 - 22:25, Güncelleme: 01.07.2024 - 23:02
 

Karadenizlileştiremediklerimizden misiniz?

Turuncu bahar, Arap baharı falan derken, İstanbul’da da Karadeniz baharı mı esmeye başladı?
İddialara göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından, Bakırköy Belediyesi ile birlikte İstanbul’da ki diğer 25 CHP’li belediyenin sorumluluğu verilen Trabzon-Maçkalı Ertan Yıldız’ın, geçtiğimiz ay kendisine bağlı belediyelerin başkan yardımcılarıyla bir toplantı düzenlediği söyleniyor. Elbette böyle bir toplantı düzenlenmişse, toplantının içeriği havuz problemi, vesaire az çok bellidir. Peki iddialar doğruysa, halkın oylarıyla seçim kazanmış belediye başkanları sadece vitrin süsü mü olacaklar?   BİZE HER YER KARADENİZ Hadi Bakırköy belediye meclisinde Karadeniz hakimiyetini geçtim… özellikle son iki aydır bilinçli midir, yoksa tesadüf müdür henüz kesin bilemiyorum ama İstanbul genelinde ki belediyelerde ve Bakırköy’de, yavaş yavaş belediye başkan yardımcılıkları,  müdürlükler, STK’lar, ve CHP’de kuvvetli bir Karadeniz rüzgarı esip duruyor. İlçemizde faaliyet gösteren ve Karadenizli olmayan bazı STK başkanları, spor kulübü başkanlarının oturdukları koltukları koruma telaşına düşüp, harıl harıl Karadeniz şivesi öğrenmeye başladıkları duyumlarını alıyordum ama geçtiğimiz gün yolda karşılaştığım ve Urfalı olduğunu bildiğim bir STK başkanına, ‘nasılsınız’ diye sorduğumda bana, ‘Eyiyum uşağum sen nasilsun’ diye cevap vermesi, aldığım duyumları haklı çıkardı.   BAKIRKÖY KENT KONSEYİ SEÇİMİNDE GÖRDÜKLERİM Bakırköy Belediyesinin organizasyonunda Pazar günü yapılan Kent Konseyi seçimi, divan başkanının konulara vakıf olamaması nedeniyle,  hukukun adeta ayaklar altına alındığı bir seçime dönüştü. Belediye başkanının daha öncelerde olduğu gibi yine salona geç gelmesi nedeniyle Kent Konseyi seçimi yarım saat geç başladı. Genel Kurul üyeleri tarafından Divan Heyeti’ne sunulan tek önerge ile Aziz Koçal başkan olarak önerildi. Yapılan açık oylamada Aziz Koçal oybirliği ile Bakırköy Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi. Kent Konseyi yürütme kurulu seçimi için verilen liste ise, üyelerin itirazları üzerine delinerek fazladan 11 üye daha yönetim kuruluna dahil edildi. Sonradan eklenerek üye sayısı artan yürütme kurulu listesinin, yaşanan kargaşa da oylamaya sunulup-sunulmadığı ise kafalarda soru işareti bıraktı. Orada bulunan üyelerden sadece birinin itirazı bile bu seçimin iptal edilmesine yeterli bir gerekçedir. Açıklanan ilk yürütme kurulu listesinde, sanatın başkenti diye övündüğümüz Bakırköy’de, Kent Konseyi yürütme kurulunda sanatçıların yer almaması ise ayrı bir garabetti. Bakırköy Atatürkçü Düşünce Derneği, yedek listeye yazıldığı için Kent Konseyini protesto ederek istifa etti. Kent Konseyi başkanı seçilen Aziz Koçel’in, yürütme kurulu için aday olduklarını açıklayan 11 üyeyi derhal kucaklayıp yürütme kuruluna alması ise hepimizin özlemini duyduğu, gerçekten ayakta alkışlanması gereken çok ulvi bir davranıştı. Kendisine teşekkür ederim.
Turuncu bahar, Arap baharı falan derken, İstanbul’da da Karadeniz baharı mı esmeye başladı?

İddialara göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından, Bakırköy Belediyesi ile birlikte İstanbul’da ki diğer 25 CHP’li belediyenin sorumluluğu verilen Trabzon-Maçkalı Ertan Yıldız’ın, geçtiğimiz ay kendisine bağlı belediyelerin başkan yardımcılarıyla bir toplantı düzenlediği söyleniyor. Elbette böyle bir toplantı düzenlenmişse, toplantının içeriği havuz problemi, vesaire az çok bellidir. Peki iddialar doğruysa, halkın oylarıyla seçim kazanmış belediye başkanları sadece vitrin süsü mü olacaklar?

 

BİZE HER YER KARADENİZ

Hadi Bakırköy belediye meclisinde Karadeniz hakimiyetini geçtim… özellikle son iki aydır bilinçli midir, yoksa tesadüf müdür henüz kesin bilemiyorum ama İstanbul genelinde ki belediyelerde ve Bakırköy’de, yavaş yavaş belediye başkan yardımcılıkları,  müdürlükler, STK’lar, ve CHP’de kuvvetli bir Karadeniz rüzgarı esip duruyor.

İlçemizde faaliyet gösteren ve Karadenizli olmayan bazı STK başkanları, spor kulübü başkanlarının oturdukları koltukları koruma telaşına düşüp, harıl harıl Karadeniz şivesi öğrenmeye başladıkları duyumlarını alıyordum ama geçtiğimiz gün yolda karşılaştığım ve Urfalı olduğunu bildiğim bir STK başkanına, ‘nasılsınız’ diye sorduğumda bana, ‘Eyiyum uşağum sen nasilsun’ diye cevap vermesi, aldığım duyumları haklı çıkardı.

 

BAKIRKÖY KENT KONSEYİ SEÇİMİNDE GÖRDÜKLERİM

Bakırköy Belediyesinin organizasyonunda Pazar günü yapılan Kent Konseyi seçimi, divan başkanının konulara vakıf olamaması nedeniyle,  hukukun adeta ayaklar altına alındığı bir seçime dönüştü.

Belediye başkanının daha öncelerde olduğu gibi yine salona geç gelmesi nedeniyle Kent Konseyi seçimi yarım saat geç başladı.

Genel Kurul üyeleri tarafından Divan Heyeti’ne sunulan tek önerge ile Aziz Koçal başkan olarak önerildi. Yapılan açık oylamada Aziz Koçal oybirliği ile Bakırköy Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi. Kent Konseyi yürütme kurulu seçimi için verilen liste ise, üyelerin itirazları üzerine delinerek fazladan 11 üye daha yönetim kuruluna dahil edildi. Sonradan eklenerek üye sayısı artan yürütme kurulu listesinin, yaşanan kargaşa da oylamaya sunulup-sunulmadığı ise kafalarda soru işareti bıraktı. Orada bulunan üyelerden sadece birinin itirazı bile bu seçimin iptal edilmesine yeterli bir gerekçedir.

Açıklanan ilk yürütme kurulu listesinde, sanatın başkenti diye övündüğümüz Bakırköy’de, Kent Konseyi yürütme kurulunda sanatçıların yer almaması ise ayrı bir garabetti.

Bakırköy Atatürkçü Düşünce Derneği, yedek listeye yazıldığı için Kent Konseyini protesto ederek istifa etti.

Kent Konseyi başkanı seçilen Aziz Koçel’in, yürütme kurulu için aday olduklarını açıklayan 11 üyeyi derhal kucaklayıp yürütme kuruluna alması ise hepimizin özlemini duyduğu, gerçekten ayakta alkışlanması gereken çok ulvi bir davranıştı. Kendisine teşekkür ederim.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.