Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Kahramanmaraş'ın değerleri tanıtılıyor

(DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.09.2024 - 01:23, Güncelleme: 29.09.2024 - 01:23
 

Kahramanmaraş'ın değerleri tanıtılıyor

KAHRAMANMARAŞ (PHA) - Gülbahar SÜNGÜ-Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Budaklı Mahallesi'nde düzenlenen Geleneksel Bağbozumu Günleri etkinliğine katıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Budaklı Mahallesi'nde düzenlenen Geleneksel Bağbozumu Günleri etkinliğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, “Bertiz’de üretilen kabarcık üzümü ve bu üzümden elde edilen pekmez, samsa ve sucuk gibi ürünler, şehrimizin uluslararası alanda tanıtımı için büyük bir öneme sahiptir” ifadelerini kullandı. Bu tür etkinlikler, yerel üreticilerin ve kültürel değerlerin tanıtımına katkıda bulunmanın yanı sıra, şehrin ekonomisine de olumlu etki sağlıyor. “Tarım Faaliyetlerine Destek” Etkinlik, Bertiz Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın öncülüğünde gerçekleştirildi. Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, vakfın Başkanı Erdoğan Eryılmaz ve yerel halkın katılımıyla gerçekleştirilen programda, Başkan Görgel bağ tarlalarını gezerek üreticilerle sohbet etti ve bölgedeki tarım faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Başkan Görgel'in çiftçilerle birebir temas kurması, yerel halkın sorunlarını daha iyi anlaması ve çözüm önerileri geliştirmesi açısından büyük bir fırsat sunuyor. “Coğrafi İşaretli Ürün Hedefleri” Görgel, ayrıca coğrafi işaretli ürünler konusunda yaptığı açıklamada, “Kabarcık üzümü ve onunla ilgili ürünler şehrimiz için kritik bir değere sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak, paydaşlarımızla iş birliği içinde coğrafi tescilli ürün sayımızı artırma hedefindeyiz. Şu anda 32 ürünümüzün tescilini sağladık ve ilerleyen dönemlerde bu sayıyı 70’in üzerine çıkarmayı planlıyoruz” dedi. Bu hedef, yalnızca tarımsal üretimi desteklemekle kalmayacak, aynı zamanda Kahramanmaraş’ın gastronomik zenginliklerini de vurgulayarak, turizm potansiyelini artıracaktır. Bu tür stratejiler, yerel halkın yaşam kalitesini yükseltmenin yanı sıra, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına da katkı sağlayacaktır.   Kaynak : PHA
KAHRAMANMARAŞ (PHA) - Gülbahar SÜNGÜ-Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Budaklı Mahallesi'nde düzenlenen Geleneksel Bağbozumu Günleri etkinliğine katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Budaklı Mahallesi'nde düzenlenen Geleneksel Bağbozumu Günleri etkinliğine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, “Bertiz’de üretilen kabarcık üzümü ve bu üzümden elde edilen pekmez, samsa ve sucuk gibi ürünler, şehrimizin uluslararası alanda tanıtımı için büyük bir öneme sahiptir” ifadelerini kullandı. Bu tür etkinlikler, yerel üreticilerin ve kültürel değerlerin tanıtımına katkıda bulunmanın yanı sıra, şehrin ekonomisine de olumlu etki sağlıyor.

“Tarım Faaliyetlerine Destek”

Etkinlik, Bertiz Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın öncülüğünde gerçekleştirildi. Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, vakfın Başkanı Erdoğan Eryılmaz ve yerel halkın katılımıyla gerçekleştirilen programda, Başkan Görgel bağ tarlalarını gezerek üreticilerle sohbet etti ve bölgedeki tarım faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Başkan Görgel'in çiftçilerle birebir temas kurması, yerel halkın sorunlarını daha iyi anlaması ve çözüm önerileri geliştirmesi açısından büyük bir fırsat sunuyor.

“Coğrafi İşaretli Ürün Hedefleri”

Görgel, ayrıca coğrafi işaretli ürünler konusunda yaptığı açıklamada, “Kabarcık üzümü ve onunla ilgili ürünler şehrimiz için kritik bir değere sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak, paydaşlarımızla iş birliği içinde coğrafi tescilli ürün sayımızı artırma hedefindeyiz. Şu anda 32 ürünümüzün tescilini sağladık ve ilerleyen dönemlerde bu sayıyı 70’in üzerine çıkarmayı planlıyoruz” dedi. Bu hedef, yalnızca tarımsal üretimi desteklemekle kalmayacak, aynı zamanda Kahramanmaraş’ın gastronomik zenginliklerini de vurgulayarak, turizm potansiyelini artıracaktır. Bu tür stratejiler, yerel halkın yaşam kalitesini yükseltmenin yanı sıra, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına da katkı sağlayacaktır.

 

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.