Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Spor eğitimi özel gereksinimli çocuklar için yaşam rutini haline gelmeli!

26.02.2024 - 12:19, Güncelleme: 26.02.2024 - 12:19
 

Spor eğitimi özel gereksinimli çocuklar için yaşam rutini haline gelmeli!

Özel gereksinimli çocukların, çeşitli nedenlerle bireysel ve gelişim özellikleriyle akranlarından belli düzeylerde farklılıklar gösterdiğini belirten uzmanlar, erken çocukluk döneminde başlanan spor eğitiminin çocuğun zihinsel, duygusal, bedensel ve sosyal gelişimlerinde en önemli anahtar rolünü üstlendiğini söylüyor. Spor eğitiminin çocuğun akran iletişimi, özgüven kazanması, problem çözme, karar verebilme ve hızlı düşünme yeteneklerinin güçlenmesi, sinir sistemlerinin gelişmesi, alan farkındalığı kazanması gibi birçok gelişimi beraberinde getirdiğini kaydeden Spor Eğitmeni Mustafa Kurt, “Spor eğitimi çocuklar için en gerekli ve en eğlenceli günlük yaşam rutini haline gelmeli.” dedi. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Feneryolu Tıp Merkezi Spor Eğitmeni Mustafa Kurt, özel gereksinimli çocuklara yönelik spor eğitimi konusunu değerlendirdi. Erken çocukluk döneminde spor eğitimi çok önemli Özel gereksinimli çocukların, çeşitli nedenlerle bireysel ve gelişim özellikleriyle akranlarından belli düzeylerde farklılıklar gösterdiğini belirten Spor Eğitmeni Mustafa Kurt, “Erken çocukluk döneminde başlanan spor eğitimi çocuğun zihinsel, duygusal, bedensel ve sosyal gelişimlerindeki en önemli anahtar rolünü üstleniyor.” dedi. Spor özgüven kazanmasını sağlıyor Spor eğitiminin özel gereksinimli çocuklarda vücut farkındalığı oluşturarak kuvvetlerini doğru bir şekilde kullanmayı, denge gelişimini güçlendirmeyi, büyük ve küçük kas gruplarını eş zamanlı harekete geçirmeyi sağladığını anlatan Spor Eğitmeni Mustafa Kurt, “Sadece fiziksel özelliklerin gelişimi ile sınırlı kalmayan spor eğitimi, aynı zamanda çocuğun akran iletişimi, özgüven kazanması, problem çözme, karar verebilme ve hızlı düşünme yeteneklerinin güçlenmesi, sinir sistemlerinin gelişmesi, alan farkındalığı kazanması gibi birçok gelişimi beraberinde getirdiğini vurguladı. Takım sporları sosyal anlamda birçok sorunu geride bırakıyor Bisiklete binme, paten, kayak, yüzme ve masa tenisi gibi bireysel spor dallarında başarı gösteren çocukların hem kendilerine hobi edinirken hem de başarılı bir sporcu olma adımlarını attığını dile getiren Spor Eğitmeni Mustafa Kurt, “Voleybol, futbol ve basketbol gibi takım sporları ile ilgilenen özel gereksinimli çocuklar sosyal anlamda birçok sorunu geride bırakıyor. Spor eğitimi çocuklar için en gerekli ve en eğlenceli günlük yaşam rutini haline gelmeli.” şeklinde konuştu.  Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Özel gereksinimli çocukların, çeşitli nedenlerle bireysel ve gelişim özellikleriyle akranlarından belli düzeylerde farklılıklar gösterdiğini belirten uzmanlar, erken çocukluk döneminde başlanan spor eğitiminin çocuğun zihinsel, duygusal, bedensel ve sosyal gelişimlerinde en önemli anahtar rolünü üstlendiğini söylüyor.

Spor eğitiminin çocuğun akran iletişimi, özgüven kazanması, problem çözme, karar verebilme ve hızlı düşünme yeteneklerinin güçlenmesi, sinir sistemlerinin gelişmesi, alan farkındalığı kazanması gibi birçok gelişimi beraberinde getirdiğini kaydeden Spor Eğitmeni Mustafa Kurt, “Spor eğitimi çocuklar için en gerekli ve en eğlenceli günlük yaşam rutini haline gelmeli.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Feneryolu Tıp Merkezi Spor Eğitmeni Mustafa Kurt, özel gereksinimli çocuklara yönelik spor eğitimi konusunu değerlendirdi.

Erken çocukluk döneminde spor eğitimi çok önemli

Özel gereksinimli çocukların, çeşitli nedenlerle bireysel ve gelişim özellikleriyle akranlarından belli düzeylerde farklılıklar gösterdiğini belirten Spor Eğitmeni Mustafa Kurt, “Erken çocukluk döneminde başlanan spor eğitimi çocuğun zihinsel, duygusal, bedensel ve sosyal gelişimlerindeki en önemli anahtar rolünü üstleniyor.” dedi.

Spor özgüven kazanmasını sağlıyor

Spor eğitiminin özel gereksinimli çocuklarda vücut farkındalığı oluşturarak kuvvetlerini doğru bir şekilde kullanmayı, denge gelişimini güçlendirmeyi, büyük ve küçük kas gruplarını eş zamanlı harekete geçirmeyi sağladığını anlatan Spor Eğitmeni Mustafa Kurt, “Sadece fiziksel özelliklerin gelişimi ile sınırlı kalmayan spor eğitimi, aynı zamanda çocuğun akran iletişimi, özgüven kazanması, problem çözme, karar verebilme ve hızlı düşünme yeteneklerinin güçlenmesi, sinir sistemlerinin gelişmesi, alan farkındalığı kazanması gibi birçok gelişimi beraberinde getirdiğini vurguladı.

Takım sporları sosyal anlamda birçok sorunu geride bırakıyor

Bisiklete binme, paten, kayak, yüzme ve masa tenisi gibi bireysel spor dallarında başarı gösteren çocukların hem kendilerine hobi edinirken hem de başarılı bir sporcu olma adımlarını attığını dile getiren Spor Eğitmeni Mustafa Kurt, “Voleybol, futbol ve basketbol gibi takım sporları ile ilgilenen özel gereksinimli çocuklar sosyal anlamda birçok sorunu geride bırakıyor. Spor eğitimi çocuklar için en gerekli ve en eğlenceli günlük yaşam rutini haline gelmeli.” şeklinde konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.