Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

İsias Otel Davası'nda 4. Duruşma başladı - Videolu Haber

(DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.10.2024 - 11:26, Güncelleme: 22.10.2024 - 11:26
 

İsias Otel Davası'nda 4. Duruşma başladı - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Güner KUZU-Hasan KALAYCI - Üçü tutuklu 11 Sanığın yargılandığı İsias Otel Davası'nda duruşma, bugün Adıyaman 3. Ağır Ceza mahkemesinde görülmeye başlandı.
İsias Otel'de hayatını kaybeden Şampiyon Melekler ile Tur rehberleri ve 10 yaralının ailelerinin katılımıyla İsias Otel davasının 4. duruşması bugün saat 10.00'da Adıyaman 3. Ağır Ceza mahkemesinde görülmeye başlandı. Bir önceki duruşmada mahkemenin 9 Eylül Üniversitesi'nce hazırlanması talimatını verdiği bilir kişi raporunun bu duruşmaya da yetişmesi beklenmiyor. Duruşmayı izlemek üzere Şampiyon Melekler ve aileleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, Bakanlar, Parti Genel Başkanları, Barolar Birliği ve gazetecilerden oluşan yüzü aşkın kişi Kıbrıs kafilesi olarak tur rehberlerinin aileleri ile birlikte Adıyaman Adalet Sarayı önüne geldi.  6 Şubat depremlerinden 14 milyonu aşkın vatandaş doğrudan etkilenmiş ve 53 bin 537 kişi hayatını kaybetmişti.  Adıyaman 3. ağır ceza mahkemesinin üçü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması 3-6 Ocak'ta, ikinci duruşması 26 Nisan'da, 3. duruşması ise 12 Haziran'da yapılmıştı. 4 gün süren ilk duruşmanın ardından bir gün süren ikinci ve üçüncü duruşmada verilen ara kararlarda, ikinci duruşmada tutuklu sanıklardan Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına, diğer 8 sanığın ise adli kontrolle tutuksuz yargılanmasına ve teknik bir üniversite tarafından yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verilmişti. 28 Mayıs'ta Adıyaman Valiliği İl İdare kurulu İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi'ndeki kamu görevlileri ile ilgili soruşturma izni vermişti. Valilik il idare kurulu kararına göre yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi ruhsat büro teknisyeni, ruhsat büro şefi, İmar Müdürü ve belediye başkan yardımcılarından hayatta olan 4 kişi aleyhinde soruşturma başlatılması kararı verilmişti.  12 Haziran'daki duruşmada, 9 Eylül Üniversitesi bilirkişi raporu istenmişti. 4 Eylül'de Adıyaman'da İsias Otel enkaz alanında bilirkişi heyeti numuneler almış ve raporu hazırlamaya başlamıştı. Bugün görülen 4. duruşmada bilirkişi raporu yetişmediği için herhangi bir karar çıkması beklenmiyor. Mahkemenin yeniden ve ileri bir tarihe ertelenmesi bekleniyor. Kaynak : PHA
ADIYAMAN (PHA) - Güner KUZU-Hasan KALAYCI - Üçü tutuklu 11 Sanığın yargılandığı İsias Otel Davası'nda duruşma, bugün Adıyaman 3. Ağır Ceza mahkemesinde görülmeye başlandı.

İsias Otel'de hayatını kaybeden Şampiyon Melekler ile Tur rehberleri ve 10 yaralının ailelerinin katılımıyla İsias Otel davasının 4. duruşması bugün saat 10.00'da Adıyaman 3. Ağır Ceza mahkemesinde görülmeye başlandı. Bir önceki duruşmada mahkemenin 9 Eylül Üniversitesi'nce hazırlanması talimatını verdiği bilir kişi raporunun bu duruşmaya da yetişmesi beklenmiyor.

Duruşmayı izlemek üzere Şampiyon Melekler ve aileleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, Bakanlar, Parti Genel Başkanları, Barolar Birliği ve gazetecilerden oluşan yüzü aşkın kişi Kıbrıs kafilesi olarak tur rehberlerinin aileleri ile birlikte Adıyaman Adalet Sarayı önüne geldi. 

6 Şubat depremlerinden 14 milyonu aşkın vatandaş doğrudan etkilenmiş ve 53 bin 537 kişi hayatını kaybetmişti. 

Adıyaman 3. ağır ceza mahkemesinin üçü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması 3-6 Ocak'ta, ikinci duruşması 26 Nisan'da, 3. duruşması ise 12 Haziran'da yapılmıştı. 4 gün süren ilk duruşmanın ardından bir gün süren ikinci ve üçüncü duruşmada verilen ara kararlarda, ikinci duruşmada tutuklu sanıklardan Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına, diğer 8 sanığın ise adli kontrolle tutuksuz yargılanmasına ve teknik bir üniversite tarafından yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verilmişti.

28 Mayıs'ta Adıyaman Valiliği İl İdare kurulu İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi'ndeki kamu görevlileri ile ilgili soruşturma izni vermişti. Valilik il idare kurulu kararına göre yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi ruhsat büro teknisyeni, ruhsat büro şefi, İmar Müdürü ve belediye başkan yardımcılarından hayatta olan 4 kişi aleyhinde soruşturma başlatılması kararı verilmişti. 
12 Haziran'daki duruşmada, 9 Eylül Üniversitesi bilirkişi raporu istenmişti. 4 Eylül'de Adıyaman'da İsias Otel enkaz alanında bilirkişi heyeti numuneler almış ve raporu hazırlamaya başlamıştı. Bugün görülen 4. duruşmada bilirkişi raporu yetişmediği için herhangi bir karar çıkması beklenmiyor. Mahkemenin yeniden ve ileri bir tarihe ertelenmesi bekleniyor.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.