Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Antik su yolundaki kemerler araçlara kapı oldu

10.07.2024 - 17:44, Güncelleme: 10.07.2024 - 17:44
 

Antik su yolundaki kemerler araçlara kapı oldu

Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan antik su yollarının altında bulunan kemerler, araçların altından geçtiği kapılar olarak kullanılıyor.BURSA (İGFA) - Bursa’nın İznik ilçesinde yer alan ve Lefke Kapı’nın hemen yanı başında bulunan antik su yolunun üzerine inşa ettiği kemerler, araçların altlarından geçtiği kapılar olarak kullanılıyor. Batı Roma İmparatorluğu döneminde şehre su taşımak üzere inşa edilen su yolları, su kemerlerinin üzerine bina edilmiş. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde de varlığını koruyan antik su yollarının altında bulunan kemerler, şehrin ulaşım ihtiyacı sebebiyle iki yolu birbirine bağlamak üzere araç trafiğine açılmış.

Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan antik su yollarının altında bulunan kemerler, araçların altından geçtiği kapılar olarak kullanılıyor.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın İznik ilçesinde yer alan ve Lefke Kapı’nın hemen yanı başında bulunan antik su yolunun üzerine inşa ettiği kemerler, araçların altlarından geçtiği kapılar olarak kullanılıyor.

Batı Roma İmparatorluğu döneminde şehre su taşımak üzere inşa edilen su yolları, su kemerlerinin üzerine bina edilmiş.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde de varlığını koruyan antik su yollarının altında bulunan kemerler, şehrin ulaşım ihtiyacı sebebiyle iki yolu birbirine bağlamak üzere araç trafiğine açılmış.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.