Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Büyük Zafer'in 102. Yılında Adalar'da Muhteşem Kutlama

ADALAR 31.08.2024 - 17:10, Güncelleme: 31.08.2024 - 17:15
 

Büyük Zafer'in 102. Yılında Adalar'da Muhteşem Kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı Büyükada Atatürk Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle başladı. Daha sonra ise başkan Ercan Akpolat ve yönetimi Büyükada'da Şehit Murat Yüksel'in, Heybeliada'da Şehit Dursun Keser'in kabrini ziyaret ettiler.
Türk Milleti’nin yıkılmaz azim ve iradesinin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, 102. yılında Adalar’da coşkuyla kutlandı. Günler öncesinden Adalar’ın tüm caddeleri Türk bayrakları ile donatılırken Meşale Yürüyüşü ve konserler ile bayram coşkusu doruğa ulaştı. Yıllardır ilk defa bu kadar büyük coşkuyla kutlanan ve binlerce Adalının katıldığı meşale yürüyüşü Kınalıada’dan başlayıp, Burgazada, Heybeliada ve en son Büyükada’da devam etti. Atatürk Meydanı'nda Adadans Grubu'nun dans gösterisi, Adalar Gençlik Orkestrası'nın ve Nurcan Başpınar'ın muhteşem konserlerinin ardından DJ Suat Ateşdağlı’nın performansı ile coşan Adalıların mutluluklarına diyecek yoktu. 30 Ağustos’un, Türk milletinin bağımsızlığına, özgürlüğüne ve onuruna sahip çıkmasının sembolü olduğunu dile getiren Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat, “30 Ağustos’ta kazandığımız zafer, yalnızca düşman işgalini geri püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda ulusumuzun gücünü, birliğini ve beraberliğini tüm dünyaya ilan etmiştir” diye konuştu. Yaşanan zaferin, mazlum devletlere sömürgeci güçler karşısında bir umut olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Akpolat: “Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı uğruna canını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Onların bizlere emanet ettiği bu topraklarda, barış ve kardeşlik içinde daha aydınlık bir gelecek için birlikte yürüyeceğimize olan inancımla tüm vatandaşlarımızı selamlıyorum. Özgürlüğümüz ve bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı. Yıllarca özlemini duyduğumuz coşkuyu, gururu bizlere yaşatan Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat’tan, 29 Ekim’de beklentimiz şimdiden çok daha büyük.
30 Ağustos Zafer Bayramı Büyükada Atatürk Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle başladı. Daha sonra ise başkan Ercan Akpolat ve yönetimi Büyükada'da Şehit Murat Yüksel'in, Heybeliada'da Şehit Dursun Keser'in kabrini ziyaret ettiler.

Türk Milleti’nin yıkılmaz azim ve iradesinin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, 102. yılında Adalar’da coşkuyla kutlandı. Günler öncesinden Adalar’ın tüm caddeleri Türk bayrakları ile donatılırken Meşale Yürüyüşü ve konserler ile bayram coşkusu doruğa ulaştı.

Yıllardır ilk defa bu kadar büyük coşkuyla kutlanan ve binlerce Adalının katıldığı meşale yürüyüşü Kınalıada’dan başlayıp, Burgazada, Heybeliada ve en son Büyükada’da devam etti.

Atatürk Meydanı'nda Adadans Grubu'nun dans gösterisi, Adalar Gençlik Orkestrası'nın ve Nurcan Başpınar'ın muhteşem konserlerinin ardından DJ Suat Ateşdağlı’nın performansı ile coşan Adalıların mutluluklarına diyecek yoktu.

30 Ağustos’un, Türk milletinin bağımsızlığına, özgürlüğüne ve onuruna sahip çıkmasının sembolü olduğunu dile getiren Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat, “30 Ağustos’ta kazandığımız zafer, yalnızca düşman işgalini geri püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda ulusumuzun gücünü, birliğini ve beraberliğini tüm dünyaya ilan etmiştir” diye konuştu.
Yaşanan zaferin, mazlum devletlere sömürgeci güçler karşısında bir umut olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Akpolat: “Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı uğruna canını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Onların bizlere emanet ettiği bu topraklarda, barış ve kardeşlik içinde daha aydınlık bir gelecek için birlikte yürüyeceğimize olan inancımla tüm vatandaşlarımızı selamlıyorum. Özgürlüğümüz ve bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yıllarca özlemini duyduğumuz coşkuyu, gururu bizlere yaşatan Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat’tan, 29 Ekim’de beklentimiz şimdiden çok daha büyük.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.