Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

BAKIRKÖY’DE YENİ TEZGAHLAR MI VAR?

BAKIRKÖY 26.07.2024 - 12:17, Güncelleme: 26.07.2024 - 12:31
 

BAKIRKÖY’DE YENİ TEZGAHLAR MI VAR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir bakmışsınız, Botanik Parkı rezerv yapı alanı ilan etmiş. Ne tepki verirdiniz?
Bakırköy Osmaniye’de 75.000 metrekare alan üzerine kurulu Cumartesi pazarını bilmeyeniniz var mı? Hani şu üstü yeşil alan, altı otopark olacaktı. İçerisinde kütüphanesi, sosyal donatı alanları olacaktı da dış güçler yüzünden olmadı ya, hah işte orası. Türkiye’nin en moğderen sosyete pazarı (!) Önce yumurtalar havalarda uçuşup belediye binasına konmuş, sonra karşılıklı barış çubukları tüttürülerek: - Sebze Komünisttir. - Pazar tezgahı Devrimcidir. - Cumartesi Pazarı temeli önünde basın açıklaması - Her şey çok güzel olacak sloganları eşliğinde halay - Akşam, 1800 tahta sana-1800 tahta bana diye başlamıştı her şey… Hatırlayanlar bilir, Cumartesi Pazar alanının hemen bitişiğindeki İBB’ye ait 3000 (Üçbin) metrekare alan, yapılan protokolle üç yıllığına Bakırköy Belediyesine kiralandı. Bakırköy Belediyesi de İBB’den kiraladığı alanı başkanlık oluruyla Pazarcılar Odasına kiraladı. İlk projede 3550 tahtalık yeni Pazar alanı yetmezmiş gibi, pazarcılar odası belediyeden aldığı cesaretle mevcut projenin dışına çıkarak, gayri yasal şekilde o 3 bin metrekare alanı da yeni Pazar alanına ek yaptı. Pazarcılar Odası tarafından işletilen Cumartesi Pazarı ile ilgili, geçtiğimiz günlerde gazetemize ulaşan bir iddia ise eğer doğruysa ortakların birbirlerine kazık attığını gösteriyor. PEKİ NEYDİ O İDDİA? Cumartesi Pazar alanında yaklaşık 1000 pazar tahtası, gayri resmi olarak kiraya verilip, yüksek miktarda kazanç elde ediliyormuş. Bundan Bakırköy Belediye başkan ve yardımcılarının haberinin olmadığı da iddialar arasında. Elbette, iddianın doğru olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, pazar alanının tümünde mevcut olan kameralardan kaç pazar tezgahı olduğu sayılırsa, gerçek tezgah rakamları ortaya çıkar. Devletimiz, özellikle içişleri bakanlığı bu konuyla mutlaka ilgileniyordur. Tam 10 yıl boyunca bende dahil, yaptığımız birçok haberde ‘vay Bakırköy’e Esenyurtlular doldu, vay Bakırköy küçük Esenyurt oldu vs.’ dedik durduk. 31 Mart Yerel seçimleriyle birlikte belediye başkanımız, meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz değişti. Fakat bakıyoruz, son iki ay da, ‘keşke dilimizi, eşek arısı soksaymış’ dedirtecek atamalar yapılıyor. Daha şimdiden üç müdür Esenyurt’dan geldi… Bülent Kerimoğlu bile Esenyurt’dan tek bir müdür dahi getirtmemişti. Belediye meclis üyelerine, başkan yardımcılarına ve müdürlere baktığımızda Bakırköylü maalesef yok denecek kadar az. Belediye de bildiğiniz mülteci-sığınmacı akını benzeri bir şey yaşıyoruz. SİBER GÜVENLİK UZMANLARI UYARIYOR Değerli İstanbullular ve Bakırköylüler; ulaşımda kullandığınız İstanbulkart kartlarınıza makinalardan para yükledikten sonra eğer fiş alıyorsanız, lütfen o fişleri çöpe atmayın. Siber güvenlik uzmanları o fişleri ele geçiren şebekenin İSTANBULKART hesabınıza girerek, her ay dikkat çekmeyecek kadar paranızı kendi hesaplarına aktarabileceğini söyleyip uyarıyorlar.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir bakmışsınız, Botanik Parkı rezerv yapı alanı ilan etmiş. Ne tepki verirdiniz?

Bakırköy Osmaniye’de 75.000 metrekare alan üzerine kurulu Cumartesi pazarını bilmeyeniniz var mı? Hani şu üstü yeşil alan, altı otopark olacaktı. İçerisinde kütüphanesi, sosyal donatı alanları olacaktı da dış güçler yüzünden olmadı ya, hah işte orası. Türkiye’nin en moğderen sosyete pazarı (!)

Önce yumurtalar havalarda uçuşup belediye binasına konmuş, sonra karşılıklı barış çubukları tüttürülerek:

- Sebze Komünisttir.

- Pazar tezgahı Devrimcidir.

- Cumartesi Pazarı temeli önünde basın açıklaması

- Her şey çok güzel olacak sloganları eşliğinde halay

- Akşam, 1800 tahta sana-1800 tahta bana

diye başlamıştı her şey… Hatırlayanlar bilir, Cumartesi Pazar alanının hemen bitişiğindeki İBB’ye ait 3000 (Üçbin) metrekare alan, yapılan protokolle üç yıllığına Bakırköy Belediyesine kiralandı. Bakırköy Belediyesi de İBB’den kiraladığı alanı başkanlık oluruyla Pazarcılar Odasına kiraladı. İlk projede 3550 tahtalık yeni Pazar alanı yetmezmiş gibi, pazarcılar odası belediyeden aldığı cesaretle mevcut projenin dışına çıkarak, gayri yasal şekilde o 3 bin metrekare alanı da yeni Pazar alanına ek yaptı.

Pazarcılar Odası tarafından işletilen Cumartesi Pazarı ile ilgili, geçtiğimiz günlerde gazetemize ulaşan bir iddia ise eğer doğruysa ortakların birbirlerine kazık attığını gösteriyor.

PEKİ NEYDİ O İDDİA?

Cumartesi Pazar alanında yaklaşık 1000 pazar tahtası, gayri resmi olarak kiraya verilip, yüksek miktarda kazanç elde ediliyormuş. Bundan Bakırköy Belediye başkan ve yardımcılarının haberinin olmadığı da iddialar arasında. Elbette, iddianın doğru olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, pazar alanının tümünde mevcut olan kameralardan kaç pazar tezgahı olduğu sayılırsa, gerçek tezgah rakamları ortaya çıkar.

Devletimiz, özellikle içişleri bakanlığı bu konuyla mutlaka ilgileniyordur.

Tam 10 yıl boyunca bende dahil, yaptığımız birçok haberde ‘vay Bakırköy’e Esenyurtlular doldu, vay Bakırköy küçük Esenyurt oldu vs.’ dedik durduk. 31 Mart Yerel seçimleriyle birlikte belediye başkanımız, meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz değişti.

Fakat bakıyoruz, son iki ay da, ‘keşke dilimizi, eşek arısı soksaymış’ dedirtecek atamalar yapılıyor. Daha şimdiden üç müdür Esenyurt’dan geldi… Bülent Kerimoğlu bile Esenyurt’dan tek bir müdür dahi getirtmemişti.

Belediye meclis üyelerine, başkan yardımcılarına ve müdürlere baktığımızda Bakırköylü maalesef yok denecek kadar az. Belediye de bildiğiniz mülteci-sığınmacı akını benzeri bir şey yaşıyoruz.

SİBER GÜVENLİK UZMANLARI UYARIYOR

Değerli İstanbullular ve Bakırköylüler; ulaşımda kullandığınız İstanbulkart kartlarınıza makinalardan para yükledikten sonra eğer fiş alıyorsanız, lütfen o fişleri çöpe atmayın. Siber güvenlik uzmanları o fişleri ele geçiren şebekenin İSTANBULKART hesabınıza girerek, her ay dikkat çekmeyecek kadar paranızı kendi hesaplarına aktarabileceğini söyleyip uyarıyorlar.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.