Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Bakan Yumaklı’dan müjde: Et ve sütte dışa bağımlılık sona erecek

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.10.2024 - 14:59, Güncelleme: 10.10.2024 - 11:15
 

Bakan Yumaklı’dan müjde: Et ve sütte dışa bağımlılık sona erecek

ORDU (PHA) - Mehmet Emin DANIŞ - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılıkta dışa bağımlılığı azaltacak yeni bir projeyi duyurdu. Iğdır ve Şanlıurfa’da damızlık merkezleri kurulacağını açıklayan Bakan Yumaklı, TİGEM ve Et ve Süt Kurumu’nun ortaklaşa yürüteceği bu projeyle Türkiye’de et ve süt üretiminin artacağını belirtti.
“Aile İşletmelerini Güçlendireceğiz, İthalatı Bitireceğiz” Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakan Yumaklı, bu projenin Türkiye’nin hayvancılıkta önemli bir adım daha atmasını sağlayacağını vurguladı. Projenin üç temel hedefi olduğunu belirten Yumaklı, “Aile işletmelerimizi güçlendirmek, tüketicimizin uygun maliyetle kırmızı ete ulaşmasını sağlamak ve kırmızı et ithalatını bitirmek” dedi. Damızlık Merkezleri Iğdır ve Şanlıurfa’da Kuruluyor Proje kapsamında Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar’daki TİGEM çiftliklerinde damızlık merkezleri oluşturulacak. Bakan Yumaklı, bu merkezlerde doğan buzağıların uygun maliyetlerle aile işletmelerine verileceğini, bu sayede et üretiminin yerli imkânlarla artırılacağını ifade etti. Yumaklı, "Kaliteli, sağlıklı ve verimli üretimimizi çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız" sözleriyle projeye duyduğu güveni dile getirdi. “Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projemiz Hayırlı Olsun” Projenin hayata geçmesiyle, Türkiye’nin hayvancılıkta dışa bağımlılığının sona ereceğini belirten Yumaklı, üreticiye olan inançlarını ve TİGEM ile Et ve Süt Kurumu personeline duydukları güveni vurguladı. Bakan Yumaklı, “Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projemiz, çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olsun” diyerek projeyi tamamladı. Bu projeyle, Türkiye'nin et ve süt üretiminde dışa bağımlılığının azalması ve tüketicilerin daha uygun maliyetlerle kaliteli ürünlere ulaşması hedefleniyor.   Kaynak : PHA
ORDU (PHA) - Mehmet Emin DANIŞ - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılıkta dışa bağımlılığı azaltacak yeni bir projeyi duyurdu. Iğdır ve Şanlıurfa’da damızlık merkezleri kurulacağını açıklayan Bakan Yumaklı, TİGEM ve Et ve Süt Kurumu’nun ortaklaşa yürüteceği bu projeyle Türkiye’de et ve süt üretiminin artacağını belirtti.

“Aile İşletmelerini Güçlendireceğiz, İthalatı Bitireceğiz”

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakan Yumaklı, bu projenin Türkiye’nin hayvancılıkta önemli bir adım daha atmasını sağlayacağını vurguladı. Projenin üç temel hedefi olduğunu belirten Yumaklı, “Aile işletmelerimizi güçlendirmek, tüketicimizin uygun maliyetle kırmızı ete ulaşmasını sağlamak ve kırmızı et ithalatını bitirmek” dedi.

Damızlık Merkezleri Iğdır ve Şanlıurfa’da Kuruluyor

Proje kapsamında Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar’daki TİGEM çiftliklerinde damızlık merkezleri oluşturulacak. Bakan Yumaklı, bu merkezlerde doğan buzağıların uygun maliyetlerle aile işletmelerine verileceğini, bu sayede et üretiminin yerli imkânlarla artırılacağını ifade etti. Yumaklı, "Kaliteli, sağlıklı ve verimli üretimimizi çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız" sözleriyle projeye duyduğu güveni dile getirdi.

“Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projemiz Hayırlı Olsun”

Projenin hayata geçmesiyle, Türkiye’nin hayvancılıkta dışa bağımlılığının sona ereceğini belirten Yumaklı, üreticiye olan inançlarını ve TİGEM ile Et ve Süt Kurumu personeline duydukları güveni vurguladı. Bakan Yumaklı, “Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projemiz, çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olsun” diyerek projeyi tamamladı.

Bu projeyle, Türkiye'nin et ve süt üretiminde dışa bağımlılığının azalması ve tüketicilerin daha uygun maliyetlerle kaliteli ürünlere ulaşması hedefleniyor.

 

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.