SORUNLARIMIZI İLLA TIBBİ TERİMLER KULLANARAK MI ANLATALIM

Bugün ki yazım ağırlıklı olarak soru-cevap şeklinde olacak. Elbette tüm soruların cevaplarını biliyoruz ama istiyoruz ki, Bakırköy Belediyesi şeffaf belediyecilik örneği sergileyerek resmi cevap versin. Neyse, daha fazla lafı hiç uzatmadan yazıya başlayalım.

Osmaniye Mahallesinde bulunan pazar alanıyla ilgili defalarca haber yaparak, kaç pazar tezgâhı olduğunu ve sahiplerinin kimler olduğunu sormuş ve bugüne kadar hiçbir bilgi alamamıştık. Bugün aynı soruyu yeni belediye yönetimine soruyoruz:

Cumartesi Pazar Alanında yasal kaç pazar tezgâhı var ve tezgâh sahipleri arasında belediye personeli var mı?

Bakırköy Belediyesi Yaşamköy Spor Tesisleri içerisinde bulunan ve yıllarca işletilen ama belediyeye işletmeciler tarafından hiçbir kira ödenmeyen yüzme havuzu ile ilgili elde edilen gelirlerin nereye-kimlerin cebine gittiğini sormuş ama maalesef cevap alamamıştık. Yine Yaşamköy’de bulunan kafe-büfelerden ne kadar kira alındığını, bu kafe-büfelerin elektrik-su paralarını belediyenin mi karşıladığını, yoksa işletme sahiplerinden mi alındığını sormuş o sorularımıza da bir türlü cevap alamamıştık. Acaba şimdi cevap alabilecek miyiz?

Yeni belediye başkanı ve yönetimi olası depreme karşı (çadır, barınma alanı, gıda, ilaç vb.) herhangi bir hazırlık yapıyorlar mı? Yapıyorlarsa bunlarla ilgili Bakırköy halkını ne zaman bilgilendirmeyi düşünüyorlar?

Bakırköy CHP İlçe Başkanlığı ‘Gelin Dertleşelim’ diye bir masa kurmuşlar. Acaba Bakırköy Belediyesi de benzer bir masa kurmayı düşünüyor mu? Eğer düşünüyorlarsa, vatandaşa ‘biz enkaz devraldık’ diyerek, ‘’Senin Derdin Dert midir/ Benim Derdim Yanında/ Kimselerde Gördün mü/ Böyle Dert Hayatında….’’ şarkısını mı söyleyecekler?

Sorular daha çok var. Eğer Bakırköy belediyesi sorularımıza lütfedip cevap verirse alacağımız cevapları sizlerle de paylaşacağım.

İki yıl önce, Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu belediye meclisinde yaptığı konuşmada, ‘Zeytinlik Halk Pazarının altını otopark, üstünü Tarık Akan kültür merkezi onun üstünü de STK’ların kullanacağı alan olarak’ düzenleyeceklerini söylemişti. Sonrasında ise, İBB imar komisyonuna giderek otoparktan-kültür merkezinden vazgeçtiklerini, buranın 3 katlı ticarethane olması için imar değişikliği istediklerini söylemişler ama bu istekleri gerçekleşmemişti. Bunun üzerine eski yönetim giderayak, ‘bize yar olmayan kimseye olmasın’ deyip, Zeytinlik Halk Pazarını Dadyan Park olarak hizmete açmıştı.

Şimdilerde Bakırköy Belediyesi, yaklaşık 2.000 m2 alana sahip Dadyan Parkı imara açarak üzerinde katlı otopark, kültür merkezi ve ticari üniteler olmak üzere 10.000 m2 lik bir inşaat gerçekleştirecek. Elbette oranın park olarak kalmasını, hatta belediye ukdesindeki tüm boş alanların park yapılmasını çok isteriz. Acaba belediyemiz, özellikle Dadyan Park ve Demokrasi Parkı-Cumhuriyet Evi’ni, içerisinde kent lokantaları, çay evleri olacak şekilde dizayn ederek halkın hizmetine sunamaz mı?