Mahalleler Buluşmak Değil, Çözüm İstiyor

Bugün ki yazıya soruyla başlayalım istiyorum; Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Aksu Caddesi için imar planında özel bir değişikliğe gidilecek mi?

Kerimoğlu döneminde artı 1 kat verilmediği için büyük firmalar tarafından Aksu Caddesinde inşaatları durdurulan araziler yeni imar planları sayesinde kaç kat alacaklar?

İBB’den, bu konuda belediyenize herhangi bir telkin yapıldı mı?

Bakırköy’ün en önemli sorunlarından biri de, yıllarca yöneticilerin sahip oldukları insan gücünü mümkün olan en verimli şekilde kullanamamasıydı. Oysa formül çok basitti, "işe göre adam, adama göre iş" prensibi uygulanacak (doğru görevlendirme, yetkinlikleri sorgulama, farklılıkları yönetme) ve sorun kalmayacaktı ama kartvizite göre işe alım yapıldığı için sorunlar büyüyüp çığ oldu.

Dünün insan kaynakları yöneticisinden bugün mucize bekleyenler için sosyal medyamda, ‘Tüm okullarımızda '' DÜN '' dersi mecburi olmalı, çünkü çabuk unutuyoruz...’ diye yazmıştım, yanılmadım.

Yerel seçimlerin üzerinden tam altı ay geçmesine rağmen, Bakırköy’de hangi ciddi sorunlar giderildi?

Çöp, trafik, kentsel dönüşüm, cadde ve sokakların bozuk yolları-kaldırımları herkes tarafından bilinirken, belediyenin Şeffaf ve Katılımcı belediyecilik adı altında düzenlediği Mahalle Buluşmaları vatandaşı biraz daha oyalayıp gaz almadan başka ne işe yarayacak?

Beklenen katılımın sağlanamadığı Mahalle Buluşmaları ayda bir yapıldığına ve Bakırköy’de 15 mahalle bulunduğuna göre; her mahalleden elde edilen bilgiler toplanıp, 15 ay sonra mı harekete geçilecek?

Hatta artık öyle bir noktaya geldik ki; bir mahalle muhtarı yaşanan başıboşluğu fırsat bilip, kendini şimdiden 2029’un belediye başkan adayı görerek, ‘kentsel dönüşümü yetkililerle konuşuyoruz’ adı altında yetkisini aşarak paneller düzenlemeye başlamış. (Garibim kendisini köy muhtarı zannediyor, biri ona mahalle muhtarı olduğunu hatırlatsın)

Başkan Ovalıoğlu’nun, sorunların acilen çözümü konusunda son derece samimi olduğuna yürekten inanıyorum ama gereksiz teferruatlar yüzünden çok geç kalınıyor.

Not: Bağımsız Türkiye Partisi 13 Ekim 2024 Pazar günü saat: 15.00’da Bakırköy İlçe Kongresini gerçekleştirecek. Cem Karaca Kültür Merkezinde yapılacak olan Kongreye genel başkan Av. Hüseyin Baş’da katılacak.

BAKIRKÖY İLÇESİ DEMİRYOLU KUZEYİ VE GÜNEYİ REVİZYON NAZIM İMAR PLANI İTİRAZLARI 23.10.2024 tarihinde sona erecek.