İşte Cesaret, İşte Fazilet, İşte Feraset, İşte BAKIRKÖY (!)

Değerli okurlar; yıllarca Bakırköy Belediyesinin iştiraki olan BYUAŞ’ı ‘Bahri Babanın Çiftliği’ diye eleştirip durduk. Hatta bu yüzden hakkımızda savcılığa şikayette bulunulup, tazminat davaları bile açıldı.

Bugüne geldiğimizde, acaba yeni yönetimle birlikte BYUAŞ’ta neler değişti diye baktığımızda gördüklerimiz bizleri ziyadesiyle şok etti.

Evet, en son dört yönetim kurulu üyesinin olduğu ve çiftlik diye yıllarca eleştirdiğimiz BYUAŞ, şimdilerde başkanlığını Ayşegül Ovalıoğlu’nun yaptığı Lordlar ve Yardımcıları Kamarasına dönüşmüş.

Şirketin 4 (dört) olan yönetim kurulu üye sayısı 9’a çıkarılıp, bir de bonus yeni temsilci atanmış.

Sizlere daha önce yönetim kurulu başkanının 70.000 TL. Yönetim kurulu üyelerinin ise 40.000’er TL alacağından ve bu yöneticilerin bazılarının kimler olduğundan kısaca bahsetmiştim.

YENİ BYUAŞ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KİMLER?

Elbette 6 (Altı) yönetici mevcut belediye başkan yardımcıları.

Şimdi sıkı durun… geriye kalan üç yönetim kurulu üyesinden biri, Suzan Kurt. İkametgahı Ankara/Çankaya ve şu an Bakırköy Belediye başkanı Ovalıoğlu için yeni icat edilen protokol müdürü.

Buket Demirel, Bakırköy Belediyesi başkan yardımcısı olan Nurcan Alan’ın asistanı. Hem Nurcan Alan, hem de asistanı Buket Demirel’in ikametgahı İstanbul/Bahçelievler

Neslihan Ay, İstanbul/Maltepe ikametgâhlı ve BYUAŞ’ın yeni temsilcisi.

Sayın İmamoğlu, ‘Nasıl olsa Bakırköy gelişmişlik endeksinde ilk 5’e girdiği için az gelişmiş yerlerden birilerini atayalım da onlarda gelişsin’ diye mi düşündü. Yoksa, sayın İmamoğlu, malzeme tam olsun diyerek, ‘yoğurdu da biz verelim’ mi dedi bilemedim.

Ne diyelim, en azından Bakırköy'ün yeni belediye başkan ve yönetimi bir projelerini hayata geçirmeyi başarmışlar.

‘Bakırköy’ü Bakırköylüler Yönetsin’ diyen üç-beş kişilik bir tayfa vardı. Sahi onlar şimdi neredeler?

Leyla Gencer Opera Merkezinde çekirdek çıtlayıp, ‘Tosun Paşa’ filmini mi izliyorlar!!! Hadi canımmmm… bende kendi kendime diyorum ki; ilçeyi yeterli ilaçlama olmadığı için sivrisinekler bastı, parklar ot deryasına dönüştü, caddeler-sokaklar eskisinden daha berbat halde ama geçmişte bizlerle birlikte muhalefet yapanlar şimdi niye ortada yoklar.

Demek ki Bakırköy’de muhaliflik sadece kişiye ve menfaate endeksliymiş.

Not: Bakırköy Belediyesi park ve bahçeler müdürlüğü yakın zamanda parklar için ‘’çit’’ aldı mı? Eğer alındıysa, geçmişte Esenyurt Belediyesine alınan çitler ile Bakırköy Belediyesine alınan çitler aynı firmadan mı temin edildi?

İBB’nin Özgürlük Meydanı Projesine ne oldu?

Botanik Park’ın akıbeti ne olacak?

Tüm bu soruları çok yakında cevaplamaya çalışacağım…

Dileyen arkadaşlar Ticaret Gazetesi alıp bakabilirler.