KÜLT-ÜRÜN BAŞKENTİ...
Bu aralar Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü çok ilgimi çekmeye başladı. Özellikle, 81 il, 973 ilçe varken, Tüpçünün sahibi olduğu DHA’da belediyenin spor haberleri çıkması karşılığında herhangi bir reklam ücreti ödeniyor mu, çok merak ediyorum.
Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi ve Altı Tiyatro Salonu olan Bakırköy Belediyesinde, spor dışında herhangi bir kültür faaliyeti var mı?
Belediyenin internet sayfasına kaçak saraydan daha şatafatlı resim koymak, (hemde işçilere 5 tl yemek parası verilirken) yeni kültür anlayışınız mı?
Yüzme havuzlarından kira geliri elde ediliyor mu? Ediliyorsa nasıl-ne şekilde-hangi kişilerden ve günümüz fiyatlarına uygun gelir sağlanıyor mu?
Söz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden açılmışken; geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle ücretsiz yaz spor okullarına ara veren Bakırköy Belediyesi, bu yıl 7-14 yaş grubu için uygulamayı yeniden başlattı. Kurslarda ortalama 6 branş var ve her branşa 8 öğrenci alındığına göre, 48 öğrenci bir dönemden faydalanıyor. Kurs üç dönem olduğuna göre, 144 öğrenci ile yaz spor okulları sona eriyor. Hadi biz 200 kişi de öyle ekleyelim, toplamda 344 öğrenci yaz spor okullarından faydalanmış oluyor. Şimdi bunu niye yazdım diye merak edersiniz; söyleyeyim. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, Eylül ayında ‘5000’ öğrenciyi ücretsiz yaz spor okullarından faydalandırdık’ diye reklamlara başlarlar da ondan…
Bakırköy Belediyesi, 33 dönüm araziyi satmak için konuyu meclise getirmiş ve karar 14 CHP’li üyenin evet oyuyla onaylanmıştı. Bazı CHP’li meclis üyeleri ve MHP’li meclis üyesi Bakırköy için felaketle sonuçlanacak kararı protesto için toplantıya katılmamışlardı. Eğer o gün AK Partili meclis üyeleri toplantıya girmemiş olsa, alınan karar meclis çoğunluğu olmadığı için geçersiz sayılacaktı. Vatandaş bir aydır bizlere soruyor, AK Partili meclis üyeleri neden o toplantıya katıldılar? Sahi, AK Partili meclis üyesi arkadaşlar, çoğunluk olmadığını gördüğünüz anda neden meclisi terk etmediniz?
Bakırköy Belediyesi, Srebrenitsa Soykırımı'nda hayatını kaybedenlerin anısına, Yeşilköy-Florya sahilinde 'Unutma Unutturma' sloganıyla koşu düzenleyecek. 11 Temmuz Pazar günü sabah saat:08’de başlayacak ve yaklaşık 8,5 kilometre olacak koşu, Yeşilköy Kent Müzesi önünden başlayarak Florya sahiline kadar sürecek, oradan da dönüş yapılarak yine Yeşilköy Kent Müzesi önünde sonlandırılacak. Kimsenin kimseyle yarışmayacağı, yarışma için, özel bir şartnamenin gerekmediği belirtilirken, 16 yaşından küçüklerin ailelerinin muvafakatnamesi ile katılabileceği belirtildi.
Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavin Ganiç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu bir yarışma değil, bir nevi farkındalık yaratmak amacıyla yapılmış bir organizasyon ve finalde kupa olmayacak. Parkuru tamamlayan herkes yarışmanın birincisi olacak ve tüm katılımcılar üzerinde Srebrenitsa çiçeği olan madalya sahibi olacak" dedi.
11 Temmuz 1995'te başlayan ve 8 bin 372 Boşnak sivilin kasap Ratko Mladic emrindeki Sırp askerler tarafından kahpece öldürüldüğü Srebrenista Katliamı, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendiriliyor. Aradan çeyrek asır geçmesine rağmen halen bin kurbanının kayıp olduğu bu büyük trajedi sadece Bosna Hersek'in değil tüm insanlığın adalet arayışının sembolü haline geldi.