Gençler Malatya’da bir araya geldi

Türkiye Ulusal Ajansı'nın desteklediği "Artık Yeni Moda Çevre Dostu Ulaşım" başlıklı Erasmus gençlik değişimi projesi, 16-23 Eylül tarihleri arasında Malatya’da düzenlendi. İspanya, İtalya, Fransa, Polonya, Romanya ve Türkiye’den gençlerin katıldığı proje, çevre dostu ulaşımın önemine dikkat çekti.

“Çevre Dostu Ulaşımın Önemi Vurgulandı”

Projenin amacı, küresel çevresel sorunların farkındalığını artırmak ve çevre dostu ulaşım seçeneklerini yaygınlaştırmaktı. Katılımcılar, dünyayı daha yaşanabilir kılmak adına bu ulaşım türlerinin ne kadar önemli olduğunu öğrenme fırsatı buldular.

“MOTAŞ Ziyareti ile Bilgilendirme Yapıldı”

Gençler, Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki MOTAŞ'ı ziyaret ederek, Trambüs İşletme Müdürü Fatih Ata’dan belediyenin çevre dostu ulaşım projeleri hakkında bilgi aldılar. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Erasmus temas noktası temsilcisi Melike Pirinççi de belediyenin projelerini gençlere aktardı.

“Trambüs Deneyimi ve Çevre Dostu Ulaşım”

Ziyaretin ardından trambüsleri deneyimleyen katılımcılar, elektrikli ulaşımın çevreye olan katkıları hakkında bilgilendirildi. Gençler, çevre dostu ulaşımı yaygınlaştırma adına geliştirdikleri projeleri Malatya Büyükşehir Belediyesi ile paylaşacaklarını belirttiler.

 

Kaynak : PHA