Anma Etkinliğine Kılıçdaroğlu Damgası

Her yıl 16 Ağustos tarihinde düzenlenen ve  dünyanın her yerinden gelen Alevi-Bektaşi İnancına bağlı insanların katıldığı, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesinde bulunan Hünkar Hace Bektaş-i Veli Dergahında başlayan anma etkinliğindeydim.  

Etkinliklerde gözlemlediklerimi sizlere çok kısaca aktarmaya çalışacağım. 

Öncelikle, etkinliğin yapıldığı alana, abartmış olmayayım ama neredeyse ilçe nüfusu kadar dilenci, falcı vs. vs. bir güruh gelmişti. 

Yurdun dört bir yanından etkinliğe iştirak eden binlerce Alevi-Bektaşi yurttaşımıızın, hangi amaçla etkinliğe geldiği aleni belli olan bu güruh yüzünden son derece rahatsız ve tedirgin oluşları gözlerinden okunuyordu. 

Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere, Nevşehir Valisi ve Emniyet Müdürünün, yaşanan bu olumsuzluğu inşallah önümüzdeki yıl alacağı ek güvenlik tedbirleri sayesinde bertaraf edeceğini ve Alevi-Bektaşi yurttaşlarımızın Hace Bektaş Veli anma etkinliklerine gönül rahatlığıyla gelmelerini sağlayacağını umuyorum.

Hace Bektaş Veli anma etkinliklerinde gözlemlediğim diğer dikkat çeken durum ise; 6-9 Eylül’de yapılacak olan CHP Tüzük Kurultayı öncesi, partide üç grubun birbirlerine karşı verdikleri gizli güç savaşının bu etkinlikte artık gün yüzüne çıkmasıydı. Alevi-Bektaşi yurttaşlarımız, CHP önceki dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, anma etkinliğinde bağrına basarak sevgilerini gösterirlerken, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı çok mesafeli durmaları, orada bulunan siyasiler ile, Saray-Saraçhane medyasından olmayan gazetecilerin gözünden kaçmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, etkinliğin yapıldığı alana yüzlerce il-ilçe başkanlarını getirtmesine rağmen, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na vermek istediği ‘Örgüt ve Alevi seçmenler artık benim yanımdalar’ mesajını maalesef veremeyerek, ilk önemli sınavı geçemedi.

Kısacası; üç lider arasında yaşanan güç savaşında Kemal Kılıçdaroğlu’nun açık ara galip gelmesi, 6-9 Eylül’de yapılacak olan tüzük kurultayına nasıl etki edecek hep birlikte bekleyip göreceğiz.