HER BELEDİYEYE BİR ERTAN YILDIZ

Bakırköy Belediyesi, bazı mahalli müşterek nitelikli hizmetleri sunarken ulaşım, alt yapı, imar ve bütçe gibi birçok konuda İBB’nin denetimi ve koordine edici yetkisi altında bulunmaktadır.

Mahalli müşterek nitelikli hizmetlerin ilçe belediyeleri tarafından sunum sürecindeki iş ve işlemler ile kararlar dikkate alındığında bütçeden imara, ulaşımdan altyapıya birçok konuda büyükşehir belediyesinin denetleyici nitelikte yetkilerinin olduğu ve bu yetkilerini ayrı bir tüzel kişiliği bulunan ilçe belediyeleri üzerinde uyguladığı görülmektedir.

İBB DESTEĞİ OLMADAN ASLA ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNLARIMIZ VAR

Elbette İBB’ye onlarca konuda ihtiyacımız var ama acil olarak, Güdük kalmış +1 kat, bazı cadde ve sokaklarda alt yapıların yenilenerek asfaltlanması, ilçemizde bulunan Botanik Park’ın en azından Lumpini Park,( Bangkok-Tayland) benzeri düzenlenerek Bakırköy ve ülkemizin gözbebeği olması önceliklidir.

İşte, bu ahval ve şerait içindeki ilçemizin, Türkiye’nin marka değeri en yüksek ilçesi olabilmesi adına İBB ile koordinasyonu sağlayıp, yatırımları Bakırköy’e getirebilecek birine ihtiyaç var.

‘’5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 27. maddesinde; büyükşehir kapsamındaki belediyeler arasında hizmetlerin yerine getirilmesi bakımından uyum ve koordinasyonun büyükşehir belediyesi tarafından sağlanacağı hüküm altına alınmıştır.’’

PEKİ, O KİŞİ KİM?

Burada en büyük görev, yıllarca İBB iştiraklerden sorumlu başkan danışmanlığı görevini 5 yıl boyunca başarıyla yerine getiren ve şu an belediye başkan yardımcımız olan Ertan Yıldız’a düşüyor. Eğer sayın Yıldız isterse, özellikle tüm Bakırköy için +1 kat’ın çıkarılması ve Botanik Park’ın dünyaca ünlü olabilecek bir parka dönüşmesi mümkün. Bakırköy seçmenine vefa borcu olan Ertan Yıldız’ın, sayın İmamoğlu’nu ikna ederek bunu başaracağına inancımız ve tamdır.

 

Yazıyı çok fazla uzatarak sizleri sıkmadan soralım:

Geçmiş dönemde Zeytinlik Mahallesinde ki bir yere sehven ruhsat verilmiş ve sonrasında o ruhsat iptal edilmişti. Acaba aynı mahallede başkaca sehven ruhsat verilen yer var mıdır? Eğer varsa belediye bu konuda ne yapmayı düşünüyor?

Yine, geçmiş dönemde aylık 75.000 TL gibi komik bir rakamla belediyenin kiraya verdiği yaklaşık 10.000 metrekare kapalı alana sahip binanın sözleşmesini yeni yönetim iptal edecek mi?

Her iki soruyla ilgili ayrıntılı haberimiz çok yakında bilginize sunulacak.