HAYIRLI İŞLER CEMALETTİN BEY

Bakırköy’ün bir mahallesinde konut alanı olarak tescilli tarihi bina… haliyle tarihi olduğu için anıtlar kurulundan habersiz hiçbir şey yapamaz, tescilli konut alanını ticari olarak asla kullanamazsınız. Hatta bu tescilli tarihi eser binaya tabela bile çakamazsınız.

Peki, Bakırköy Belediyesi Ne Yaptı?

Gazetemize ulaşan bilgilere göre, Bakırköy belediyesi ruhsat müdürlüğü, tabela koymanın bile YASAK olduğu binaya evlere şenlik ticari işletme ruhsatı verdi.

Gerekçe ne… ben verdim oldu. Herhalde ‘tamamen duygusal’ nedenlerle bu ruhsat verildi diye düşünüyorum.

Belki lütfedip cevap verir diyerek, ruhsattan sorumlu belediye başkan yardımcısı Cemalettin Özdemir’e soralım:

Ruhsat Müdürlüğü, Anıtlar Kurulu’nun da üstünde bir makam mı? Devlet kurumlarında üst düzey görev yapmış biri olarak, Anıtlar kurulundan görüş alınmadan verilen ruhsatlardan haberiniz var mı? Bakırköy’de bu şekilde işyeri olarak ruhsatlandırılmış başka tescilli tarihi binalar var mı? Varsa, bunları tespit edip gereken yasal süreci başlattınız mı? Tescilli Tarihi Esere ruhsat verilmesi için, iş takipçileri makamınıza gelip sizden bu konuda ricacı oldular mı? Oldularsa bu isimler kimler? Yıllardır sorduğum ama bir türlü cevap alamadığım son sorum ise, Bakırköy’de ruhsatsız olarak faaliyetine devam eden işyerlerinin envanteri çıkarıldı mı?

Daha dün yaptığım haberde Sakızağacı, Yenimahalle, Zeytinlik, Cevizlik mahalleleri 1/500’lik ve ona göre hazırlanacak olan 1/1000’lik planda +1 kat’ı sadece rüyalarında görecekler demiştim. Bakıyorum da kimseden ses seda çıkmıyor. Yanlış mı düşünüyorum Mimarlar Odası Başkanı ve belediye meclis üyemiz Mustafa Fazlıoğlu, Bakırköy Kent Savunması, Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, muhtarlar vs… Bakırköy’ün hakları CHP’li İBB ve Bakırköy Belediyesi tarafından yenerek, 4 mahalle deprem gerçeğiyle başbaşa bırakılıyor ama sizden tık yok. Anlayamadığım için soruyorum; derdiniz gerçekten Bakırköy ‘müydü, eski başkan Bülent Kerimoğlu muydu, yoksa yeni yönetimin yanında askerliğe mi başladınız?

 

Değerli okurlar; gazetemize gönderdiğiniz yüzlerce şikâyet ve ihbar maillerinizi tek tek titizlikle inceleyerek yayınlamaya gayret ediyorum. Özellikle üç konuyla ilgili ulaştırdığınız bilgiler hakkında araştırmalarım bitmek üzere. Çok yakında hepsini haber olarak yayınlayacağım… az daha sabır.