FIRTINA ÖNCESİ BAKIRKÖY

Belediye sokak ve caddelere kaldırım yapmak için ihale düzenleyip müteahhitleri davet etmiş.

İlk müteahhit plan-projelerini sunduktan sonra:

Caddenin başından ve sonundan kaldırım taşlarını döşemeye başlarız. Kaldırımın tam orta yerinde birleşmeyi gerçekleştirip işi bitiririz.  Demiş.

Belediye başkanı sormuş;

Peki, iki kaldırımın birleşmesi esnasında yaklaşık ne kadar sapma olur?

Müteahhit cevap vermiş:

Başkanım, yaklaşık 0,002 milim sapma olabilir.

Diğer iki müteahhitte benzer cevap vermişler. Sıra, salonun en arkasında oturan Laz müteahhitte gelmiş. Elinde hiçbir plan-proje olmayan Laz müteahhit ayağa kalkıp yapacağı işi anlatmaya başlamış.

Başkanım, biz caddenin başından ve sonundan başlayarak kaldırımı yaparız. Tam ortaya geldiğimizde eğer birleşme olmazsa, o zaman gidiş-geliş çift yönlü kaldırımlara sahip olursunuz. Demiş.

Doçent Doktor belediye başkanımız bunu duyunca sevinçle ayağa kalkıp başlamış laz müteahhitti alkışlamaya, ‘İşte bu, bizimde böylece duble kaldırımlarımız olur’ diyerek, müteahhitte iki eliyle kalp yapıp şükranlarını belirtmiş ve ihaleyi ona vermiş.

Bakırköy Belediyesi tanınırlığını daha da çok artırmak için, ulusal ve yerel basına yaklaşık 25 milyon TL reklam bütçesi ayıracakmış. Eğer böyle bir işe girişirlerse bence büyük hata ederler. Bakırköylüleri birazcık tanıyorsam, ‘son 5 aydır cadde-sokak-parkların durumları geçmişten daha da kötü, birde bunun için paramı ödeyecekler’ diyerek, yapılacak reklamları alay konusu ederler.

Çocuk kreşlerinde yıllarca pedagojik formasyonu olmayan eğitmenler tarafından eğitim verildi. Yeni yönetim bu yıl aldığı kararla, artık bundan sonra çocuk kreşlerinde yine aynı kişilerin görevine devam edeceğini bildirdi.

Bakırköy Belediyesi, Zuhuratbaba Mahallesinde bir binanın sağlam kolonunu parçalayarak hızlı tarama testi yaptı. Şu an kolonu parçalanan bina artık depremde risk taşıdığı için tahliye ediliyor.

Bakırköy Belediyesi Arama Kurtarma Timi (BAKUT), İzmir’de çıkan yangına müdahale için olay yerine gönderilmişti. Bugün aldığımız habere göre belediyemiz yetersiz teçhizatla olay yerine gönderilen o timi kurtarmak için yeni bir tim daha yola çıkarmış.

Tarihi tescilli konut kiralarının çok yüksek olması nedeniyle buraları işyerine çevirerek, ortalama fiyatı düşüren belediyemiz, ‘Halka hizmet Hakka hizmettir’ şiarıyla şimdilerde imarsız yerlere de el atarak buraları ruhsatlandırıp işyerine çevirmeye başlamış.

Ocak ayında işçi-memur promosyonları için masaya oturacak olan belediyemiz, gelen eleştiriler üzerine masanın kenarlarına dizili sandalyelere oturma kararı almış. Bankadan elde edilecek promosyon’un, pro kısmı işçi-memurlara dağıtılıp, mosyon kısmı ise belediye de kalacakmış.

Evet değerli okurlar; yukarıda bahsedilenlerin hepsi yaşanacak fırtına öncesi zaytung haberler…

 

Girdiğimiz karanlık yolun sonunda güneşin olup olmadığını hep birlikte yaşayıp göreceğiz.