CHP, BAKIRKÖY'DE YENİDEN Mİ AYRIŞIYOR?

Bakırköy’de, yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı tüm siyasi partilerce CHP’nin ATOM KARINCASI diye lakap takılan Hamide Yazıcı ve Günay Mamati’nin yarışacağı seçimin derdi, nedendir bilinmez ama erkekleri daha çok gerdi.

İddialara göre kadın kolları başkanlığı seçimi öyle boyuta geldi ki, olay belediyede çalışan kadınlara telefonlar açılarak, ‘eğer şu adaya oy vermezsen işten çıkarılırsın’ tehditlerine kadar vardı.

Hatta bazı ulaşılamayan kadın üyelere nüfuz edilmesi için, birkaç meclis üyesinin kendilerine yakın buldukları bazı mahalle muhtarlarını arayarak destek istedikleri de iddialar arasında. 

Kendileri de kadın olan Bakırköy Belediye başkanının ve CHP Bakırköy ilçe başkanının, yaşanan tüm bu gelişmelerden haberleri var mı, yok mu bilemeyiz ama eğer haberleri varsa ve bu konuda gereken müdahaleyi yapmıyorlarsa durum çok vahim demektir.

Hepimizin bildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi, kongreler ve parti içi seçimlerde çok adaylı yarışa ve demokrasi şölenine alışıktır.

CHP kültürüne ve yapısına yakışmayan tehditler, iftiralar ve daha da önemlisi, CHP’ye hem genel, hemde yerel seçimlerde oy kaybettiren TİP’lilerin şimdide kadın kolu seçimini provoke ederek CHP’nin iç işlerine karışması-karıştırılmasını partililer asla kabullenmeyeceklerdir.  

Eskiden sarıcılar, beyazcılar diye ayrışan CHP Bakırköy İlçe Örgütü, inşallah bu defa maviciler, pembeciler diye yeniden ayrışmazlar.

CHP İstanbul İl Başkanlığının ve CHP Genel Merkezinin yaşanan olumsuzluklar karşısında nasıl tavır alacağı ise merak konusu.

www.tekhabergazetesi.com olarak her iki adaya da seçimde başarılar dileriz.