BÖYLE GİDERSE, EVLERİMİZ MEZARIMIZ OLACAK

Meğerse Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu CHP’nin en büyük sıkıntısı kadroymuş(!)…

Yetişmiş personel sıkıntısı yaşadığını iddia eden, ya da bilmediğimiz farklı sebeplerden dolayı olsa gerek, AK Kadroları önemli görevlere getiren CHP’li belediyeleri anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Oysa hepimiz çok iyi biliyoruz ki, CHP içerisinde görev bekleyen vizyoner, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı değerler var. Tabi görmek, çalışmak isteyene…

İlçemizde bunun en güzel örneği, önce Kadir Topbaş’ın sonrasında Ekrem İmamoğlu’nun prensi olan başkan yardımcımız Arda Karadağ…

Ne diyeyim, belki de yaşlılıktan dolayı siyasetçilerin gördüğü ışığı biz göremiyoruzdur(!) Gözlük şart…

Bakırköy Belediyesi ‘Evimiz Bakırköy’ü birlikte planlıyoruz, diyerek dün Kartaltepe Mahallesiyle buluştu. Yıllardır haber yaptığım Bakırköy’de; kadın-erkek-çocuk böylesine bilinçli, sözünü sakınmayan, yeri geldiğinde çözüm de sunan mahalle sakinleriyle hiç karşılaşmamıştım.

Peki neler dedi Kartaltepe Mahalle Sakinleri Birkaçını Aktaralım:

Sağolun, köpeklere bile park yaptınız ama biz çocuklara top oynayabileceğimiz saha yapmadınız.

Bakırköy Belediyesi rüşvet alarak iş yapıyor.

Kentsel Dönüşüm bir an önce gerçekleşmezse, evlerimiz mezarlarımız olacak.

Bakırköy Belediyesinin eski binası yıkılıp park yapılmış ve o parkın girişine de Atatürk Büstü konulmuştu. Aylardır başvurmadığımız yer kalmadı ama kimse cevap vermiyor, Atatürk Büstüne ne oldu? Oradaki park neden otoparka dönüştürüldü?

Sorular elbette can alıcıydı ama tüm soruları büyük bir olgunlukla dinleyerek demokrasi sınavını başarıyla geçen Başkan Ovalıoğlu’nu da tebrik etmeden geçemeyeceğim.

Gezdim Halep’i Şam’ı, Eyledim İlmi Talep! Meğer İlim bir hiç imiş! İlla Edep! İlla Edep! (Yunus Emre)

Belediye başkanımız Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun; kamu hizmetinde uzun süre görev aldığı için devlet terbiyesini bilen, son derece naif ve üsluba aşırı önem veren biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Kendisi için gösterdiği hassasiyeti personelinden de bekleyen sayın Ovalıoğlu’na sormak isteriz:

Bakırköy Belediyesi encümen üyesi için, ‘s….n gitsin’ diyen bir müdürünüz var mı? Eğer varsa, halkın oylarıyla seçilmiş kişilere edep dışı söylemde bulunma cüretini gösteren müdür halen görevde mi? Şayet görevine devam ediyorsa, bu pervasızlığının arkasında hangi başkan yardımcısı var?

Bakırköy Belediyesinin internet sitesi gerçekten muazzam olmuş. Başkan hariç, ne başkan yardımcıları, ne de müdürler hakkında tek bir özgeçmiş yok. Hele bir ‘Projelerimiz’ sayfası var ki, ancak bu kadar gerçekçi sayfa olabilir. İnternete girin ve Projelerimiz sayfasını tıklayın, karşınıza, ‘Tümü-Devam Eden-Tamamlanan-Planlanan’ seçenekleri çıkıyor. Sonra o dört seçenekten hangisine tıklarsanız tıklayın boş… Valla niye yalan söyleyeyim, belediyeden bu kadar gerçekçi veriler beklemiyordum. Bari oraya 5.nci seçenek olarak ‘Üşeniyoruz’ seçeneğini de koysaydınız tam olurdu.