Adalar da Kirli Oyun mu Tezgahlanıyor?

Belediye başkanı, siyasi parti ilçe başkanları ve gerçek Adalılar, İBB tarafından ilçemizde hizmete konulan minibüslerden şikayetçi ama bunun karşılıklı görüşmeler sonucunda çözüme kavuşacağından eminler. Tamamen milli üretim olan minibüslere bir kısım kişiler AzmanBüs adını takmışlar ve illa da kaldırılsın diye eylem düzenliyorlar. Peki ne istiyorsunuz diye sorulduğunda, ‘herkes heryere yürüyerek gidip gelsin’ diyorlar. Yani Adalının nasıl yaşaması gerektiğinin kararını verecek kadar da hadsizler.

Değerli Adalılar; 15 yıldır yaşadığımız ve hem gazeteniz tekhaber, hemde ada gazetesi tarafından yüzlerce defa dile getirdiğimiz;

Kaçak inşaatlar,

Dağ gibi yığılı çöpler,

Rant, rüşvet, yolsuzluk,

Barınak olmadığı için yaşanan başıboş köpek sorunu,

Sahilleri işgal eden iskeleler,

Sağlık sorunu,

Akülü araç terörü, 

Denizin ortasında yaşayıp da halkın denize giremediği sahiller,

…………..  ……. vs.vs. sorunlar yaşanırken sorarım sizlere, şimdilerde ne vatana, ne de Adalara hiç bir faydaları olmayan, arka planda kalıp kaos çıkmasını bekleyen bu dürümcü-güveççi AlmanBNDüsler neredeydi?

Sosyal medyalarında, ‘Google bugün Ata için özel tasarım yapmış. Acaba bir gün Öcalan için de yapacak mı?’ Diye paylaşımlar yapan AlmanBNDüslerin, yıllarca faytonlar kaldırılsın deyip, şimdi de fayton isteriz demelerini kim iyi niyetlilik olarak kabul eder?

Adalar da hiç bir taşıt istemiyoruz, herkes yürüsün diyecek kadar sığ düşünceli, kaostan beslenen AlmanBNDüsler, acaba hastalarımızın, yaşlılarımızın, çocuklarımızın tepelerde kurulu evlere uçan ejderhaların sırtında mı taşınacağını zannediyorlar?

Acaba sekiz-on kişilik AlmanBNDüsçünün organize ettiği eylemlerin asıl amacı AzmanBüs mü yoksa, AzmanBüs şimdilik sadece buzdağının görünen yüzü mü?

Sığınmacı-Mülteci dostu AlmanBNDüsçüler; sizden ve içi boş, kabak tadı veren eylemizden Adalılar ve size ilk günlerde destek verenler çok sıkıldı.

Artık lütfen gidin başka yere tezgah kurup farkındalık yaratacak eylemlere imza atın.

Mesala, bugüne kadar hiç yapılmamış olan ‘özel üniversiteler kapatılsın’ eylemi düzenlerseniz, söz bende gelip katılırım.

Not: Ekrem İmamoğlu ve İrfan Demet hakkında suç duyurusunu, suç mahali Adalar olduğu için Adalar Cumhuriyet savcılığına yapmanız gerekirdi diye biliyorum. Gerçi siz çok daha iyi bilirsiniz(!)

 

Ünlü şair Ahmet Arif, ‘Adiloş Bebe’ şiirinde ne de güzel anlatmış:

Bunlar,

Engerekler ve çıyanlardır,
Bunlar,
Aşımıza, ekmeğimize
Göz koyanlardır,
Tanı bunları,
Tanı da büyü…