Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

TOPAL EĞİTİMİN SESİ UZAKTAN HOŞ GELİR...

GÜNDEM 12.10.2020 - 18:37, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

TOPAL EĞİTİMİN SESİ UZAKTAN HOŞ GELİR...

2020-2021 eğitim öğretim yılı Kovid salgını gölgesinde mecburen uzaktan eğitim sistemiyle devam ediyor. Böyle de devam etmeli.
Bakanlığın normal eğitime geçiş kararı telafi edilemez riskler barındırıyor. Acelelerini anlamak mümkün değil. Neoliberalizme iman etmiş TBMM partilerinin siyasi tartışma gündemleri “patatesin ağaçtan koparılıp koparılmadığı” etrafında bütün şiddetiyle devam ediyor. Milli kahramanın ismini silerek paralı kabzımalın ismini yazan milli eğitim düzeni! Özlü sözler ve naif, romantik kelam-ı kibarlarla durumu idare ediyor. Milli Beka partimiz bu konu konuşulurken tavana bakıyor, kulaklarını tıkıyor, duyarlarsa vicdanları kanar, bundan eminim. Ahali itiraz edecek avanak arıyor “bizler gibi”, -benim bilgisayar sorunum yok oysa- kendileri kurnaz, güvenli siperlerde bekliyorlar. Neyse tarihe ve geleceğe olan vicdani borcumuz gereği sorunu dile getirmeye mecburuz. KARINCA HIZINDA İNTERNET… İnternet altyapısı Telekom’u Hariri’ye soydurduğumuz için karınca hızında. 10 tane uydu atılıp bütün Türkiye’yi kapsayan, kesintisiz, ucuz ve hızlı bir internet altyapısına erişmemiz acildir, beka sorunudur. Aynı evde 3 çocuk bulunan bir ailede dersler çakıştığında dizüstü bilgisayar krizi yaşanıyor. Velilerden, öğrencilerimizden yığınla şikâyet alıyoruz. Acilen bu sorunun çözülmesi lazımdır. KGF kredisini bir kerelik de garibanlar için kullandıralım. Devlet eliyle yüz binlerce bilgisayar alıp tek bir kişiye kaynak aktarmaktansa bütün vergiler sıfırlansın, kimlik belgesini ibraz etmek koşuluyla her öğrenciye ve öğretmene bilgisayar satın alma imkanı sağlansın. Farklı yerlerdeki esnaf için de bu eşitlikçi bir kaynak dağılımı sağlar. Üstazın Fatih projesi(!) gibi olmasın. Bu sorun acil ve ertelenemezdir. Bütün siyasi partilerin dikkatine sunuyorum. Bugün bundan daha önemli bir sorun yok. Prof. Dr. Kemal Üçüncü
2020-2021 eğitim öğretim yılı Kovid salgını gölgesinde mecburen uzaktan eğitim sistemiyle devam ediyor. Böyle de devam etmeli.

Bakanlığın normal eğitime geçiş kararı telafi edilemez riskler barındırıyor. Acelelerini anlamak mümkün değil. Neoliberalizme iman etmiş TBMM partilerinin siyasi tartışma gündemleri “patatesin ağaçtan koparılıp koparılmadığı” etrafında bütün şiddetiyle devam ediyor.

Milli kahramanın ismini silerek paralı kabzımalın ismini yazan milli eğitim düzeni! Özlü sözler ve naif, romantik kelam-ı kibarlarla durumu idare ediyor. Milli Beka partimiz bu konu konuşulurken tavana bakıyor, kulaklarını tıkıyor, duyarlarsa vicdanları kanar, bundan eminim.

Ahali itiraz edecek avanak arıyor “bizler gibi”, -benim bilgisayar sorunum yok oysa- kendileri kurnaz, güvenli siperlerde bekliyorlar.

Neyse tarihe ve geleceğe olan vicdani borcumuz gereği sorunu dile getirmeye mecburuz.

KARINCA HIZINDA İNTERNET…

İnternet altyapısı Telekom’u Hariri’ye soydurduğumuz için karınca hızında. 10 tane uydu atılıp bütün Türkiye’yi kapsayan, kesintisiz, ucuz ve hızlı bir internet altyapısına erişmemiz acildir, beka sorunudur.

Aynı evde 3 çocuk bulunan bir ailede dersler çakıştığında dizüstü bilgisayar krizi yaşanıyor. Velilerden, öğrencilerimizden yığınla şikâyet alıyoruz.

Acilen bu sorunun çözülmesi lazımdır.

KGF kredisini bir kerelik de garibanlar için kullandıralım.

Devlet eliyle yüz binlerce bilgisayar alıp tek bir kişiye kaynak aktarmaktansa bütün vergiler sıfırlansın, kimlik belgesini ibraz etmek koşuluyla her öğrenciye ve öğretmene bilgisayar satın alma imkanı sağlansın. Farklı yerlerdeki esnaf için de bu eşitlikçi bir kaynak dağılımı sağlar.

Üstazın Fatih projesi(!) gibi olmasın.

Bu sorun acil ve ertelenemezdir.

Bütün siyasi partilerin dikkatine sunuyorum.

Bugün bundan daha önemli bir sorun yok.

Prof. Dr. Kemal Üçüncü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.