Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

SEL VE AFETLER BELEDİYELERİN UTANILACAK HİZMET İHMALİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKARDI.

26.06.2020 - 15:57, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

SEL VE AFETLER BELEDİYELERİN UTANILACAK HİZMET İHMALİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKARDI.

Son iki gündür yaşadığımız yoğun yağmur, sel v.b afetler RANT düşkünü belediyelerin ayıplarını bir kez daha ortaya çıkardı. Belediyeciliğin temel hedefi önce alt yapı hizmetlerini eksiksiz, kaliteli ve kent nüfusuna yeterli olacak şekilde yapmasıdır.   Buna bağlı ve tamamlayıcı bir unsurda şehir plânlamasıdır.   Şehrin planı bir kez ve altyapının taşıyacağı kadar yapılır ve zırt, pırt plan tadili yapılarak insan ve BETON yoğunluğu arttırılmaz.   Mevcut belediyelerin 75 bu temel kurallardan çok RANT düşünülerek ve sık sık planların bütünlüğü bozularak tadilat planları yapmaktadırlar.   Bu da alt yapının bu yükünü arttırmakta ve dere yataklarına yapılan betonlaşma da buna eklenince bu gün yaşadığımız Belediyecilik ayıpları ve skandallar ortaya çıkmaktadır.   Bu temel bilgi ve ilkelerden yoksun Belediye Başkanları hizmet diye, halkın trilyonlarını savurarak, sadece MAKYAJ ve şov yaparak aslında çok büyük KAMU ZARARI Yaratmaktadırlar.   Onları denetleyen üst birimler aynı yüzeysel ve Rant yanlısı olmasalar bu belediyeler çok ağır cezalar alır ve şimdiye kadar bu kötü gidişat sona ererdi. Ülker Durukan  Çevre Dostları Derneği Başkanı.

Son iki gündür yaşadığımız yoğun yağmur, sel v.b afetler RANT düşkünü belediyelerin ayıplarını bir kez daha ortaya çıkardı.

Belediyeciliğin temel hedefi önce alt yapı hizmetlerini eksiksiz, kaliteli ve kent nüfusuna yeterli olacak şekilde yapmasıdır.

 

Buna bağlı ve tamamlayıcı bir unsurda şehir plânlamasıdır.

 

Şehrin planı bir kez ve altyapının taşıyacağı kadar yapılır ve zırt, pırt plan tadili yapılarak insan ve BETON yoğunluğu arttırılmaz.

 

Mevcut belediyelerin 75 bu temel kurallardan çok RANT düşünülerek ve sık sık planların bütünlüğü bozularak tadilat planları yapmaktadırlar.

 

Bu da alt yapının bu yükünü arttırmakta ve dere yataklarına yapılan betonlaşma da buna eklenince bu gün yaşadığımız Belediyecilik ayıpları ve skandallar ortaya çıkmaktadır.

 

Bu temel bilgi ve ilkelerden yoksun Belediye Başkanları hizmet diye, halkın trilyonlarını savurarak, sadece MAKYAJ ve şov yaparak aslında çok büyük KAMU ZARARI Yaratmaktadırlar.

 

Onları denetleyen üst birimler aynı yüzeysel ve Rant yanlısı olmasalar bu belediyeler çok ağır cezalar alır ve şimdiye kadar bu kötü gidişat sona ererdi.

Ülker Durukan 
Çevre Dostları Derneği Başkanı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.