Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

MÜDÜR BAŞKANDAN YÜKSEK MAAŞ ALABİLİR Mİ?

BAKIRKÖY 05.02.2021 - 13:55, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

MÜDÜR BAŞKANDAN YÜKSEK MAAŞ ALABİLİR Mİ?

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sosyal adaletten bahsederek asgari ücretin 3.100 tl olmasını istemiş ya… Bakırköy Belediyesi işçi maaşlarının BYUAŞ işçilerinin maaşlarıyla aynı olmasını da ister mi acaba?
Son günlerde Bakırköy Belediyesi çalışanlarından yaklaşık 1000 mail aldım(!) Çalışan arkadaşların hepsinin benden tek bir istekleri var. Sanki söz birliği etmişçesine hep bir ağızdan, ‘’Nooluuurrr, gazeten Tek Haber’de bizleri eleştir-yerden yere vur-haklı haksız farketmez suçla’’ diyorlar… Merak ettim acaba bu arkadaşların niye böyle bir talebi var diye, birde ne öğreneyim; meğerse gazetemde hakkında yazı yazdığım kişilerin maaşlarına zam yapılıyor-ödüllendiriliyorlarmış. Örneğin: Daha önce kumar masasında oyun oynarken resmedilen BYUAŞ Genel Müdürü Yalçın Yazıcı: Aldığı maaş, 19.698.09 Tl. Yani, belediye başkanından fazla maaş alıyor. Ek ödemelerle bu maaş yaklaşık 24.000 tl’yi buluyordur. Peki, diğer BYUAŞ personelinin maaşları ne kadar? Ü. A. Görevi şoför. Aldığı maaş: 6.159,16 Tl. C. K. Görevi şoför. Aldığı maaş: 5.614,16 Tl.  D.Ü. Görevi ön büro elamanı. Aldığı maaş: 5.682,85 Tl. G. Ö. A. Görevi şirket avukatı. Aldığı maaş: 9.422,29 Tl. S.A. Görevi ön büro elamanı. Aldığı maaş: 6.159,16 Tl. Yine aynı yerde yakın zamanda işe başlayan E. Ç. ve K. B.nin maaşları ise: 3.327,69 Tl. Elbette bu arkadaşların aldıkları maaşlar günümüz şartlarında gayet normal olabilir. Anormal olan şey; sabahtan akşama kadar, yaz-kış demeden Bakırköy sokaklarını temizleyen işçilerin aldıkları maaşlardır. O, kışın soğuktan elleri titreyen-yazın sıcaktan terleri üzerlerinde kuruyan zavallı işçiler 2.825,90 Tl. maaş almaktalar. Gece gündüz demeden hırlısıyla-hırsızıyla-kötü yönetimden dolayı cinnet geçirme safhasına gelen vatandaşla uğraşan güvenlikçi arkadaşların aldıkları 3.500. tl gibi komik rakamları yazmıyorum bile… Peki, BYUAŞ’ta Ödenen Maaşların Kaynağı Nerden Geliyor? Açın sayıştay raporlarına bakın. Bakırköy Belediyesi örneğin kendisine ait bir yeri BYUAŞ’a 31.000 tl. ye kiralıyor. BYUAŞ ise belediyeden kiraladığı yeri bir başkasına 102.000 tl.ye kiralıyor ve aradaki fark BYUAŞ’ın kasasına giriyor. Yani burada BYUAŞ hep kazan-kazan yapıyor. Belediye aynı yeri kendisi kiraya verse fazladan kasasına yaklaşık 71.000 tl. girecek. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sosyal adaletten bahsederek asgari ücretin 3.100 tl olmasını istemiş ya… Bakırköy Belediyesi işçi maaşlarının BYUAŞ işçilerinin maaşlarıyla aynı olmasını da ister mi acaba? Bence tüm çalışanlar bu konuyu ayrı ayrı maille CHP Genel Merkezine iletsinler. Adaletten bahseden Kılıçdaroğlu o zaman elbette lafını yemez ve siz işçilerin haklı taleplerinizi gerçekleştirir. Evet şimdi hep beraber toplanıp yeni sloganlarımızı haykıralım: ‘’ BAŞKAN, BİZİ BYUAŞ’A AL ‘’ ‘’ BELEDİYE EVİMİZ, BAHRİ-YALÇIN AĞAMIZ ‘’
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sosyal adaletten bahsederek asgari ücretin 3.100 tl olmasını istemiş ya… Bakırköy Belediyesi işçi maaşlarının BYUAŞ işçilerinin maaşlarıyla aynı olmasını da ister mi acaba?

Son günlerde Bakırköy Belediyesi çalışanlarından yaklaşık 1000 mail aldım(!) Çalışan arkadaşların hepsinin benden tek bir istekleri var. Sanki söz birliği etmişçesine hep bir ağızdan, ‘’Nooluuurrr, gazeten Tek Haber’de bizleri eleştir-yerden yere vur-haklı haksız farketmez suçla’’ diyorlar… Merak ettim acaba bu arkadaşların niye böyle bir talebi var diye, birde ne öğreneyim; meğerse gazetemde hakkında yazı yazdığım kişilerin maaşlarına zam yapılıyor-ödüllendiriliyorlarmış.
Örneğin:


Daha önce kumar masasında oyun oynarken resmedilen BYUAŞ Genel Müdürü Yalçın Yazıcı: Aldığı maaş, 19.698.09 Tl. Yani, belediye başkanından fazla maaş alıyor. Ek ödemelerle bu maaş yaklaşık 24.000 tl’yi buluyordur.
Peki, diğer BYUAŞ personelinin maaşları ne kadar?
Ü. A. Görevi şoför. Aldığı maaş: 6.159,16 Tl.
C. K. Görevi şoför. Aldığı maaş: 5.614,16 Tl. 
D.Ü. Görevi ön büro elamanı. Aldığı maaş: 5.682,85 Tl.
G. Ö. A. Görevi şirket avukatı. Aldığı maaş: 9.422,29 Tl.
S.A. Görevi ön büro elamanı. Aldığı maaş: 6.159,16 Tl.
Yine aynı yerde yakın zamanda işe başlayan E. Ç. ve K. B.nin maaşları ise: 3.327,69 Tl.
Elbette bu arkadaşların aldıkları maaşlar günümüz şartlarında gayet normal olabilir. Anormal olan şey; sabahtan akşama kadar, yaz-kış demeden Bakırköy sokaklarını temizleyen işçilerin aldıkları maaşlardır. O, kışın soğuktan elleri titreyen-yazın sıcaktan terleri üzerlerinde kuruyan zavallı işçiler 2.825,90 Tl. maaş almaktalar. Gece gündüz demeden hırlısıyla-hırsızıyla-kötü yönetimden dolayı cinnet geçirme safhasına gelen vatandaşla uğraşan güvenlikçi arkadaşların aldıkları 3.500. tl gibi komik rakamları yazmıyorum bile…
Peki, BYUAŞ’ta Ödenen Maaşların Kaynağı Nerden Geliyor?
Açın sayıştay raporlarına bakın. Bakırköy Belediyesi örneğin kendisine ait bir yeri BYUAŞ’a 31.000 tl. ye kiralıyor. BYUAŞ ise belediyeden kiraladığı yeri bir başkasına 102.000 tl.ye kiralıyor ve aradaki fark BYUAŞ’ın kasasına giriyor. Yani burada BYUAŞ hep kazan-kazan yapıyor. Belediye aynı yeri kendisi kiraya verse fazladan kasasına yaklaşık 71.000 tl. girecek.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sosyal adaletten bahsederek asgari ücretin 3.100 tl olmasını istemiş ya… Bakırköy Belediyesi işçi maaşlarının BYUAŞ işçilerinin maaşlarıyla aynı olmasını da ister mi acaba? Bence tüm çalışanlar bu konuyu ayrı ayrı maille CHP Genel Merkezine iletsinler. Adaletten bahseden Kılıçdaroğlu o zaman elbette lafını yemez ve siz işçilerin haklı taleplerinizi gerçekleştirir.
Evet şimdi hep beraber toplanıp yeni sloganlarımızı haykıralım:


‘’ BAŞKAN, BİZİ BYUAŞ’A AL ‘’
‘’ BELEDİYE EVİMİZ, BAHRİ-YALÇIN AĞAMIZ ‘’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.