Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANI ''U'' DÖNÜŞÜ MÜ YAPTI?

GÜNDEM 09.02.2021 - 13:17, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANI ''U'' DÖNÜŞÜ MÜ YAPTI?

Kesimoğlu, aday gösterilmemesini 'kılıç yarası' olarak nitelendirmişti.
Türkiye’nin tek bağımsız il belediye başkanı çark etti… Kırklareli’nin bağımsız belediye başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu CHP’ye geçiyor. Kılıçdaroğlu ile görüşen Kesimoğlu CHP’ye dönüş için yeşil ışık yaktı. Kırklareli CHP il başkanı ve bir milletvekilinin karşı çıkmasına rağmen Kesimoğlu’nun CHP’ye geçişi kesin gibi.  Genel Başkan ve Genel Merkez yönetimi aynı olduğu halde Kesimoğlu’nun bu kararı almasında acaba ne etken oldu? Kesimoğlu’nun, Muharrem İnce’nin yanında yer almasının önünü kesmek için mi bu karar verildi? Bu olay, hem Kırklareli halkı hemde ülkemizde merak konusu...  Hatırlayanlarınız bilirler; CHP, 31 Mart 2019 da yapılan yerel seçimler için Kırklareli'nde mevcut Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun yerine Tuna Soykan'ı aday göstermişti. Bu duruma tepki gösteren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ‘’bu kararı ben hak etmiyorum, hele hele Kırklareli halkı hiç hak etmiyor. Ben sizin temsilciniz, sesinizim, onun için genel merkezin aldığı bu kararı tanımıyorum. Kabul etmiyorum, içime sindiremiyorum. Çünkü ben yaşantımın her döneminde demokrasi dedim, hak dedim, hukuk, adalet dedim. Geçmişimde pişmanlık duyacağım hiçbir pişmanlık yok. Bu irademi ortaya koyarken her zaman olduğu gibi gücümü sizlerden aldım" demişti.  Kesimoğlu aday gösterilmemesini 'kılıç yarası' olarak nitelendirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diklenmeden dik durmasını bildim, bunun için bedeller ödedim. Siyaset kaygan bir zemin, eğer o zemine uygun kıvraklığa sahip değilseniz sizi dinlenmeye alıyorlar. Bende 2007 yılında bir 'deniz' kazası geçirdim parlamento dışında kaldım. Ama 2011 yılında sizler beni yine milletvekili yaptınız. 2014 yılında milletvekilliğini bıraktım, geldim belediye başkanı oldum. Alınan bu kararla da 'kılıç yarası' aldım. Hiç önemli değil, Kesimoğlu belediye başkanı, milletvekili olmayabilir söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Buradan Yayla Meydanı'ndan genel merkez yöneticilerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kırklarelileri yok sayamazsınız, bu kararını gözden geçirmek zorundasınız. Bizim tepkimiz partimizin kurumsal kimliğine asla değil, her zaman söyledim CHP'nin 6 oku benim yüreğimde asla kimse sökemez. Benim itirazım Kırklareli halkının iradesine ipotek koyan o yönetim anlayışına karşıyım ben. Makamı ve mevkii ne olursa olsun hiçbir güç Kırklareli halkının iradesine ipotek koyamaz. Bu bakımdan genel merkezimizin aldığı bu kararı gözden geçirmelerini diliyorum."
Kesimoğlu, aday gösterilmemesini 'kılıç yarası' olarak nitelendirmişti.

Türkiye’nin tek bağımsız il belediye başkanı çark etti…
Kırklareli’nin bağımsız belediye başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu CHP’ye geçiyor. Kılıçdaroğlu ile görüşen Kesimoğlu CHP’ye dönüş için yeşil ışık yaktı. Kırklareli CHP il başkanı ve bir milletvekilinin karşı çıkmasına rağmen Kesimoğlu’nun CHP’ye geçişi kesin gibi. 
Genel Başkan ve Genel Merkez yönetimi aynı olduğu halde Kesimoğlu’nun bu kararı almasında acaba ne etken oldu? Kesimoğlu’nun, Muharrem İnce’nin yanında yer almasının önünü kesmek için mi bu karar verildi? Bu olay, hem Kırklareli halkı hemde ülkemizde merak konusu... 
Hatırlayanlarınız bilirler; CHP, 31 Mart 2019 da yapılan yerel seçimler için Kırklareli'nde mevcut Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun yerine Tuna Soykan'ı aday göstermişti. Bu duruma tepki gösteren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ‘’bu kararı ben hak etmiyorum, hele hele Kırklareli halkı hiç hak etmiyor. Ben sizin temsilciniz, sesinizim, onun için genel merkezin aldığı bu kararı tanımıyorum. Kabul etmiyorum, içime sindiremiyorum. Çünkü ben yaşantımın her döneminde demokrasi dedim, hak dedim, hukuk, adalet dedim. Geçmişimde pişmanlık duyacağım hiçbir pişmanlık yok. Bu irademi ortaya koyarken her zaman olduğu gibi gücümü sizlerden aldım" demişti.  Kesimoğlu aday gösterilmemesini 'kılıç yarası' olarak nitelendirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diklenmeden dik durmasını bildim, bunun için bedeller ödedim. Siyaset kaygan bir zemin, eğer o zemine uygun kıvraklığa sahip değilseniz sizi dinlenmeye alıyorlar. Bende 2007 yılında bir 'deniz' kazası geçirdim parlamento dışında kaldım. Ama 2011 yılında sizler beni yine milletvekili yaptınız. 2014 yılında milletvekilliğini bıraktım, geldim belediye başkanı oldum. Alınan bu kararla da 'kılıç yarası' aldım. Hiç önemli değil, Kesimoğlu belediye başkanı, milletvekili olmayabilir söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Buradan Yayla Meydanı'ndan genel merkez yöneticilerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kırklarelileri yok sayamazsınız, bu kararını gözden geçirmek zorundasınız. Bizim tepkimiz partimizin kurumsal kimliğine asla değil, her zaman söyledim CHP'nin 6 oku benim yüreğimde asla kimse sökemez. Benim itirazım Kırklareli halkının iradesine ipotek koyan o yönetim anlayışına karşıyım ben. Makamı ve mevkii ne olursa olsun hiçbir güç Kırklareli halkının iradesine ipotek koyamaz. Bu bakımdan genel merkezimizin aldığı bu kararı gözden geçirmelerini diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.