Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ...

17.06.2020 - 12:18, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ...

İSTANBUL Kültür Üniversitesi son sınıf öğ­rencileri sayın cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek; tek ders sınav hakkının bir defaya mahsus ol­mak üzere üç derse çıkartılmasını istediler.
Pandemi sürecinde özellikle Dokuz Eylül üniversitesi, Okan üniversitesi, Süleyman Demirel üniversitesi gibi bir­çok kamu ve vakıf üniversitesi bir sefere mahsus olmak üzere, mezuniyet durumunda tek ders hak­kının üç ders olarak uygulanması karan alırken, Kül­tür Üniversitesi öğrencileri de mağduriyet yaşa­mamak ve diğer üniversitelerin öğrencilerine verdiği bu haktan “anayasal eşitlik ilkesi" gereği yararlanmak iste­diklerini bildirdiler.   Vakıf üniversitelerinin “ticari amaç gütmesinden" yakınan yüzlerce öğrenci bir araya gelerek, "İKU hakkımızı ver” adı altında bir grup oluşturdular. “Mezuniyetimiz için bazılarımızın iki, bazılarımızın ise 3 dersi kaldı. Okulumuz ise tek ders diyerek diretiyor. Birçok üniversite, öğrencilerine pandemi sürecinin uzaması ve yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 3 ders sınav hakkı tanıdı. İKU’nun Deka­nına sorunlarımızı ilettiğimizde ise bize, ‘‘benimle alakalı değil, üniversite yö­netimine gidin’’ diyor. Öğrenci arkadaşlar toplanarak üniversite yönetimine gidip durumu anlattık, onlar da YÖK’le alakalı, biz bir şey yapamayız dediler. Bu defa YÖK’e müracaat ettiğimizdeyse verilen cevap, ‘’sorununuzu üniversiteniz çözer, bizimle alakalı değil’’ dediler. İKU’nun tamamen ticari zihniyetle hareket etmesi bizi ziyadesiyle üzdü’’ diyerek, sorunlarının çözümü için yetkililerin duyarlılık göstermesini istediler. Eğitim yuvalarının, ‘’Söz konusu paraysa gerisi teferrutattır’’ mantığıyla hareket etmemeleri gerekir diyerek, İstanbul Kültür Üniversitesinin sorun yaratan değil, sorun çözen değerli yönetimini öğrencilerimizin yanında görmek istiyoruz. Gençlerimizin haklı isteklerine kulaklarınızı tıkamayın lütfen…   @tcbestepe @RTErdogan @yekta_sarac @IKUedu
İSTANBUL Kültür Üniversitesi son sınıf öğ­rencileri sayın cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek; tek ders sınav hakkının bir defaya mahsus ol­mak üzere üç derse çıkartılmasını istediler.

Pandemi sürecinde özellikle Dokuz Eylül üniversitesi, Okan üniversitesi, Süleyman Demirel üniversitesi gibi bir­çok kamu ve vakıf üniversitesi bir sefere mahsus olmak üzere, mezuniyet durumunda tek ders hak­kının üç ders olarak uygulanması karan alırken, Kül­tür Üniversitesi öğrencileri de mağduriyet yaşa­mamak ve diğer üniversitelerin öğrencilerine verdiği bu haktan “anayasal eşitlik ilkesi" gereği yararlanmak iste­diklerini bildirdiler.

 

Vakıf üniversitelerinin “ticari amaç gütmesinden" yakınan yüzlerce öğrenci bir araya gelerek, "İKU hakkımızı ver” adı altında bir grup oluşturdular.

“Mezuniyetimiz için bazılarımızın iki, bazılarımızın ise 3 dersi kaldı. Okulumuz ise tek ders diyerek diretiyor. Birçok üniversite, öğrencilerine pandemi sürecinin uzaması ve yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 3 ders sınav hakkı tanıdı. İKU’nun Deka­nına sorunlarımızı ilettiğimizde ise bize, ‘‘benimle alakalı değil, üniversite yö­netimine gidin’’ diyor. Öğrenci arkadaşlar toplanarak üniversite yönetimine gidip durumu anlattık, onlar da YÖK’le alakalı, biz bir şey yapamayız dediler. Bu defa YÖK’e müracaat ettiğimizdeyse verilen cevap, ‘’sorununuzu üniversiteniz çözer, bizimle alakalı değil’’ dediler. İKU’nun tamamen ticari zihniyetle hareket etmesi bizi ziyadesiyle üzdü’’ diyerek, sorunlarının çözümü için yetkililerin duyarlılık göstermesini istediler.

Eğitim yuvalarının, ‘’Söz konusu paraysa gerisi teferrutattır’’ mantığıyla hareket etmemeleri gerekir diyerek, İstanbul Kültür Üniversitesinin sorun yaratan değil, sorun çözen değerli yönetimini öğrencilerimizin yanında görmek istiyoruz. Gençlerimizin haklı isteklerine kulaklarınızı tıkamayın lütfen…  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.