Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

İBB'DEN BAKIRKÖY BELEDİYESİNE ÇELME...

BAKIRKÖY 16.12.2020 - 18:20, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

İBB'DEN BAKIRKÖY BELEDİYESİNE ÇELME...

Ayamama Deresinin kenarına yeni inşaatlar yapıldığını öğrendik. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önce, Bakırköy Belediye Başkanına Ayamama Dere yatağının rehabilitasyonu, rekreasyonu, peyzajı ile, spor ve dinlenme olanakları sağlayacak projeleri anlatıp sonra da tam tersini yaparak inşaata başlamasını pek manidar buldum.
Osmaniye’de inşaatına başlanacak olan kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü binalarının olduğu yerde işyerleri olanlar buraya taşınacaklar. Dere kenarına işyeri yapmanın yasak olduğunu falan geçtim, zaten kimsenin yasaları salladığı yok. Benim anlamadığım şey, Osmaniye mahallesinde bulunan işyerleri, tapuları kendilerine ait mülklerinden mi çıkarılıp oraya taşınacaklar? Konuyla alakalı detaylı bilgileri gazeteci arkadaşımız Selvi Sarıtaç mutlaka yazacaktır.   BYUAŞ’da garip şeyler olmaya devam ediyor… Bakırköy Belediyesi bir ay önce güvenlikçilerine atış eğitimi vermişti. Daha önce yaptığım haberde atış eğitimine değinmiş ve bu konudan, sayın Kerimoğlu’nun haberinin olup-olmadığını sormuştum. Bugün aldığım bir habere göre güvenlikçiler yeniden atış eğitimine götürülmüşler. Sayın Kerimoğlu: Bakırköy Belediyesinde kaç silahlı güvenlik var ve neden birer ay arayla atış eğitimi alıyorlar? Başkan yardımcısı Bahri Bellek ve M. albay güvenlikçileri savaşa falan mı hazırlıyor? Bu atış eğitimleri için başka yerlerden fiyat teklifi alındı mı ve belediyenin bütçesinden bu iş için kaç para ödeniyor? Hazır BYUAŞ’tan söz açılmışken, sayın başkanın Bulgaristan’da masa arkadaşı olan Yalçın Yazıcı’nın görevine son verilmek isteniyormuş. Bence Bahri Bellek’in bugüne kadar Bakırköy’ün menfaatine yaptığı tek doğru şey bu olacak. BYUAŞ ile ilgili yazdıklarımız birilerinin hoşuna gitmemiş olacak ki, watsap üzerinden gazetemize hakaret ederek bizi haklı çıkarmışlar. İddialara göre, şimdi de sağda solda konuşan kervanına E. A. isimli çalışan katılmış. Yahu, ben sizlere buradan emekçi diyorum, haklarınız için kendimce mücadele veriyorum, birilerinin maşası olarak kullanılmayasınız diye uyarıyorum ama nafile… Kendi hak-hukuklarınızı nasıl koruyorsanız aynı şekilde arkadaşlarınızın da hak ve hukuklarını öyle koruyun. Birbirinizin kuyusunu kazmayı bırakın. Yarın sizi kullananlar işleri bittiğinde bir köşeye atıverirler ve sizler o aleyhine çalıştığınız emekçi arkadaşlarınızın yüzüne dahi bakamazsınız. Bir olun, birlikte olun ve haklarınız için mücadelenizi omuz omuza verin. Eksik kaldığınızda daima yanınızda olacağımızı unutmayın.   AK Partili bazı belediyelerin dini inançları kullanmak için camilere yardım yaptıklarını çok okuduk-gördük ama Türkiye’nin hiçbir yerinde cami sahibi belediye görmedik. Oysa Bakırköy Belediyesi, ‘’Bakırköy Kültür Merkezi ve Cemevi’’ adlı yerin tüm işletmesini kendisi üstlenmiş durumda. Benim anlamadığım şey; burası ibadethane mi, yoksa Bakırköy Belediyesinin seçimlerde üs olarak kullandığı kültür merkezi mi? Eğer burası, belediye tarafından iyi niyetle yapılmış cemevi ve kültür merkezi ise, görevini tamamlayan belediye burayı asıl sahiplerine teslim ederek neden çekilmiyor? Nerede Ulu Önder ATATÜRK’ün LAİKLİK ilkesi?
Ayamama Deresinin kenarına yeni inşaatlar yapıldığını öğrendik. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önce, Bakırköy Belediye Başkanına Ayamama Dere yatağının rehabilitasyonu, rekreasyonu, peyzajı ile, spor ve dinlenme olanakları sağlayacak projeleri anlatıp sonra da tam tersini yaparak inşaata başlamasını pek manidar buldum.

Osmaniye’de inşaatına başlanacak olan kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü binalarının olduğu yerde işyerleri olanlar buraya taşınacaklar. Dere kenarına işyeri yapmanın yasak olduğunu falan geçtim, zaten kimsenin yasaları salladığı yok. Benim anlamadığım şey, Osmaniye mahallesinde bulunan işyerleri, tapuları kendilerine ait mülklerinden mi çıkarılıp oraya taşınacaklar? Konuyla alakalı detaylı bilgileri gazeteci arkadaşımız Selvi Sarıtaç mutlaka yazacaktır.

 

BYUAŞ’da garip şeyler olmaya devam ediyor…

Bakırköy Belediyesi bir ay önce güvenlikçilerine atış eğitimi vermişti. Daha önce yaptığım haberde atış eğitimine değinmiş ve bu konudan, sayın Kerimoğlu’nun haberinin olup-olmadığını sormuştum. Bugün aldığım bir habere göre güvenlikçiler yeniden atış eğitimine götürülmüşler.

Sayın Kerimoğlu:

Bakırköy Belediyesinde kaç silahlı güvenlik var ve neden birer ay arayla atış eğitimi alıyorlar?

Başkan yardımcısı Bahri Bellek ve M. albay güvenlikçileri savaşa falan mı hazırlıyor?

Bu atış eğitimleri için başka yerlerden fiyat teklifi alındı mı ve belediyenin bütçesinden bu iş için kaç para ödeniyor?

Hazır BYUAŞ’tan söz açılmışken, sayın başkanın Bulgaristan’da masa arkadaşı olan Yalçın Yazıcı’nın görevine son verilmek isteniyormuş. Bence Bahri Bellek’in bugüne kadar Bakırköy’ün menfaatine yaptığı tek doğru şey bu olacak. BYUAŞ ile ilgili yazdıklarımız birilerinin hoşuna gitmemiş olacak ki, watsap üzerinden gazetemize hakaret ederek bizi haklı çıkarmışlar. İddialara göre, şimdi de sağda solda konuşan kervanına E. A. isimli çalışan katılmış. Yahu, ben sizlere buradan emekçi diyorum, haklarınız için kendimce mücadele veriyorum, birilerinin maşası olarak kullanılmayasınız diye uyarıyorum ama nafile… Kendi hak-hukuklarınızı nasıl koruyorsanız aynı şekilde arkadaşlarınızın da hak ve hukuklarını öyle koruyun. Birbirinizin kuyusunu kazmayı bırakın. Yarın sizi kullananlar işleri bittiğinde bir köşeye atıverirler ve sizler o aleyhine çalıştığınız emekçi arkadaşlarınızın yüzüne dahi bakamazsınız. Bir olun, birlikte olun ve haklarınız için mücadelenizi omuz omuza verin. Eksik kaldığınızda daima yanınızda olacağımızı unutmayın.

 

AK Partili bazı belediyelerin dini inançları kullanmak için camilere yardım yaptıklarını çok okuduk-gördük ama Türkiye’nin hiçbir yerinde cami sahibi belediye görmedik. Oysa Bakırköy Belediyesi, ‘’Bakırköy Kültür Merkezi ve Cemevi’’ adlı yerin tüm işletmesini kendisi üstlenmiş durumda. Benim anlamadığım şey; burası ibadethane mi, yoksa Bakırköy Belediyesinin seçimlerde üs olarak kullandığı kültür merkezi mi? Eğer burası, belediye tarafından iyi niyetle yapılmış cemevi ve kültür merkezi ise, görevini tamamlayan belediye burayı asıl sahiplerine teslim ederek neden çekilmiyor? Nerede Ulu Önder ATATÜRK’ün LAİKLİK ilkesi?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.