Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

GÜNDEMDE YENİ TEZGAHLAR MI VAR?

BAKIRKÖY 19.09.2020 - 19:13, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

GÜNDEMDE YENİ TEZGAHLAR MI VAR?

Değerli okurlar; Bakırköy’de son haftaların en yoğun gündemi, bildiğiniz üzere Zuhuratbaba’da kurulan Salı Pazarının kaldırılarak Cumartesi Pazarına taşınması… Ne var bunda, tezgahlar oradan alınıp öte tarafa taşınıyor diyenleri duyar gibiyim. Hatta bende ilk başta aynı sizin gibi düşünmüştüm. Sonra Bülent Kerimoğlu aklıma gelince bu taşınma işini sorgulamaya başladım. Salı Pazarında pazarcılar odasına göre yaklaşık 1100, belediyeye göre 850 tezgah var. Cumartesi Pazarı son derece büyük bir alan ve bu alana istenirse o gün yani Salı günü çok rahat 5000 tezgah konulabilir. Hadi biz bunu 3000 tezgahla sınırlandıralım. Yani, Salı Pazarındaki 850 tezgah, Cumartesi Pazarına taşındığında 2150 adet artacak. Ortalama her tezgahın 2000 tl. den satıldığını düşünürsek resmi olarak görünmeyen 4 milyon 300 bin tl kazanç ortaya çıkacak. Bakalım bu kazanç resmiyete nasıl dönüşecek, birlikte görelim.   Bugün ilçemizde, ‘’Gaziler Günü’’ kutlanmaya çalışıldı. www.yurthaberajansi.com’un haberine göre, belediye başkanının katılmadığı bu kutlu günün şanına yakışır, ortada hiçbir şey yoktu. Ataköy Konaklarının bile toplantısına katılıp, onların dertleriyle dertlenen sayın Kerimoğlu’nu, bu kutlu güne gösterdiği özensizliğinden dolayı kınıyorum. Mülki amir olan kaymakamın, sorumlular hakkında gerekli tahkikatı yaptıracağını her zamanki gibi sadece umuyorum.   CHP İstanbul il başkanı Canan hanım covid 19’a yakalanmış. Kendisine geçmiş olsun diyor ve Bakırköy’ün CHP’li seçmenine buradan üç soru sormak istiyorum. Mesela, ben CHP’li Bakırköy belediye başkanı olsam:   Soru 1- CHP İl Başkanı bayana adice küfürlü yorum yapıp, genel başkana ‘’ondan bi cacık olmaz’’ diyen birini maaş+sigortalı işe alsam tepkiniz ne olurdu? Soru 2-  Küfürlü yorum yapan CHP üyesi kişi hakkında hakaretten dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunur muydunuz? Soru 3– Karikatürlere bile tahammül edemeyip soluğu her defasında savcılıkta alan benim, yani belediye başkanınızın nasıl bir tepki vermesini beklerdiniz?   Sayın Kılıçdaroğlu’nun Hint Kumaşı olarak gördüğü belediye başkanının Bakırköy’de kıymeti yok ama yarın erken seçim yapılsa; anahtarı kendisinde olmasına rağmen kelepçenin esiri olmuş insanlar yine sandığa gidip Kerimoğlu’na oy verirler. Örneğin, ablalar-abiler belediye başkanını eleştiriyor, o zaman niye oy verdin diyorsun, ben partime oy verdim diyor. Peki o partin, kurucusu ATATÜRK’ün ilke ve inkılaplarının ayaklar altına alınmasına seyirci kaldı-son 10 yılda seçimlerde başarı sağlayamadı-partiyi antidemokratik yönetiyor diyorsun, bu defa da ama ben CHP’liyim diyor.

Değerli okurlar; Bakırköy’de son haftaların en yoğun gündemi, bildiğiniz üzere Zuhuratbaba’da kurulan Salı Pazarının kaldırılarak Cumartesi Pazarına taşınması…

Ne var bunda, tezgahlar oradan alınıp öte tarafa taşınıyor diyenleri duyar gibiyim. Hatta bende ilk başta aynı sizin gibi düşünmüştüm. Sonra Bülent Kerimoğlu aklıma gelince bu taşınma işini sorgulamaya başladım. Salı Pazarında pazarcılar odasına göre yaklaşık 1100, belediyeye göre 850 tezgah var. Cumartesi Pazarı son derece büyük bir alan ve bu alana istenirse o gün yani Salı günü çok rahat 5000 tezgah konulabilir. Hadi biz bunu 3000 tezgahla sınırlandıralım. Yani, Salı Pazarındaki 850 tezgah, Cumartesi Pazarına taşındığında 2150 adet artacak. Ortalama her tezgahın 2000 tl. den satıldığını düşünürsek resmi olarak görünmeyen 4 milyon 300 bin tl kazanç ortaya çıkacak. Bakalım bu kazanç resmiyete nasıl dönüşecek, birlikte görelim.

 

Bugün ilçemizde, ‘’Gaziler Günü’’ kutlanmaya çalışıldı. www.yurthaberajansi.com’un haberine göre, belediye başkanının katılmadığı bu kutlu günün şanına yakışır, ortada hiçbir şey yoktu. Ataköy Konaklarının bile toplantısına katılıp, onların dertleriyle dertlenen sayın Kerimoğlu’nu, bu kutlu güne gösterdiği özensizliğinden dolayı kınıyorum.

Mülki amir olan kaymakamın, sorumlular hakkında gerekli tahkikatı yaptıracağını her zamanki gibi sadece umuyorum.

 

CHP İstanbul il başkanı Canan hanım covid 19’a yakalanmış. Kendisine geçmiş olsun diyor ve Bakırköy’ün CHP’li seçmenine buradan üç soru sormak istiyorum. Mesela, ben CHP’li Bakırköy belediye başkanı olsam:

 

  1. Soru 1- CHP İl Başkanı bayana adice küfürlü yorum yapıp, genel başkana ‘’ondan bi cacık olmaz’’ diyen birini maaş+sigortalı işe alsam tepkiniz ne olurdu?
  2. Soru 2-  Küfürlü yorum yapan CHP üyesi kişi hakkında hakaretten dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunur muydunuz?
  3. Soru 3– Karikatürlere bile tahammül edemeyip soluğu her defasında savcılıkta alan benim, yani belediye başkanınızın nasıl bir tepki vermesini beklerdiniz?

 

Sayın Kılıçdaroğlu’nun Hint Kumaşı olarak gördüğü belediye başkanının Bakırköy’de kıymeti yok ama yarın erken seçim yapılsa; anahtarı kendisinde olmasına rağmen kelepçenin esiri olmuş insanlar yine sandığa gidip Kerimoğlu’na oy verirler.

Örneğin, ablalar-abiler belediye başkanını eleştiriyor, o zaman niye oy verdin diyorsun, ben partime oy verdim diyor. Peki o partin, kurucusu ATATÜRK’ün ilke ve inkılaplarının ayaklar altına alınmasına seyirci kaldı-son 10 yılda seçimlerde başarı sağlayamadı-partiyi antidemokratik yönetiyor diyorsun, bu defa da ama ben CHP’liyim diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.