Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ESKİ BELEDİYE BAŞKANINDAN TARİHİ İTİRAF...

GÜNDEM 14.12.2020 - 15:25, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

ESKİ BELEDİYE BAŞKANINDAN TARİHİ İTİRAF...

Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan, gazeteci Ali Tarakçı ile yaptığı röportajda malvarlığıyla ilgili çok önemli itiraflarda bulundu.
Belediye başkanı olduğunda 110 bin mark parası-bir dairesi ve az da olsa ziynet eşyası olduğunu söyleyen Çapan, belediye başkanlığı süresince 22 bin konut yaptığını söylediği röportajda; bu 22 bin konutun altyapısını ‘’kardeşlerim yaptılar’’ diyerek, 4734 Sayılı İhale Kanununun 11. maddesi ile, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 29'ncu maddesini çiğnediğini, böylece ‘’İhaleye Fesat Karıştırdığını’’ açıkça itiraf etmiş oldu. Elbette cumhuriyet savcılarımız bu açıklamayı dikkate alarak, o dönemde belediye başkanlığı yapan Gürbüz Çapan ile birlikte, alt yapı ihalelerinde imzaları bulunan tüm yetkililerin konuyla ilgili ifadelerine başvuracaktır.   Oysa ki, 1989 yılında SHP'den belediye başkanı seçilen Gürbüz Çapan, 1990 yılında İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği mal bildiriminde üzerine hiç bir mal varlığının bulunmadığını belirtmişti. 1995 ve 1998 yılında yaptığı iki ayrı mal bildiriminde ise, üzerine kayıtlı gayrimenkul ve banka hesaplarında bulunan paraların çokluğuyla dikkat çekmişti.   Gürbüz Çapan'ın, 1995 tarihli mal bildirimi:  Bir adet 170 metrekarelik konut,  Üç adet muhtelif kooperatif hissesi,  Eşi Ayfer Çapan üzerine üç adet kooperatif hissesi,  Wolkswagen marka bir otomobil,   1998 tarihli mal bildirimi:  Kendisine ait 170 metrekarelik konut,  Bir kooperatif hissesi,  Bir adet arsa,  Eşi Ayfer Çapan'ın iki konut, bir kooperatif hissesi,  Çatalca'da 49.148 metrekarelik arsa,  Boğazköy İnşaat Taahüt San. ve Tic. Lim. Şirk. adına yüzde 95 hisse,  1 adet 1998 model BMW otomobil,  Kentbank Bahçeşehir Şubesi'nde 1 milyon 914 bin adet İŞCTR hisse senedi (Tahminen değeri 19 trilyon 140 milyar Türk lirası),  Eşi Ayfer Çapan'ın Garanti Bankası Avcılar Şubesi'nde 50 bin ABD Doları ile İş Bankası Avcılar Şubesi'nde 3 milyon 174 bin 5 adet İŞCTR hisse senedi (Tahmini değeri 31 trilyon 740 milyar 500 milyon)  Gürbüz Çapan'ın kendi mal varlığının yanı sıra, kardeşleri Günay-Zeki-Çetin Çapan'ında bünyesinde bir çok şirketi barındıran Doğa Holding'in sahibi olduklarını da belirtmek gerekir. 2001 Yılında 50 trilyonluk servetin sahibi olan Çapan’ın itirafları aşağıdaki videodadır.  
Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan, gazeteci Ali Tarakçı ile yaptığı röportajda malvarlığıyla ilgili çok önemli itiraflarda bulundu.

Belediye başkanı olduğunda 110 bin mark parası-bir dairesi ve az da olsa ziynet eşyası olduğunu söyleyen Çapan, belediye başkanlığı süresince 22 bin konut yaptığını söylediği röportajda; bu 22 bin konutun altyapısını ‘’kardeşlerim yaptılar’’ diyerek, 4734 Sayılı İhale Kanununun 11. maddesi ile, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 29'ncu maddesini çiğnediğini, böylece ‘’İhaleye Fesat Karıştırdığını’’ açıkça itiraf etmiş oldu.

Elbette cumhuriyet savcılarımız bu açıklamayı dikkate alarak, o dönemde belediye başkanlığı yapan Gürbüz Çapan ile birlikte, alt yapı ihalelerinde imzaları bulunan tüm yetkililerin konuyla ilgili ifadelerine başvuracaktır.

 

Oysa ki, 1989 yılında SHP'den belediye başkanı seçilen Gürbüz Çapan, 1990 yılında İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği mal bildiriminde üzerine hiç bir mal varlığının bulunmadığını belirtmişti. 1995 ve 1998 yılında yaptığı iki ayrı mal bildiriminde ise, üzerine kayıtlı gayrimenkul ve banka hesaplarında bulunan paraların çokluğuyla dikkat çekmişti.

 

Gürbüz Çapan'ın, 1995 tarihli mal bildirimi:
 Bir adet 170 metrekarelik konut,
 Üç adet muhtelif kooperatif hissesi,
 Eşi Ayfer Çapan üzerine üç adet kooperatif hissesi,
 Wolkswagen marka bir otomobil,

 

1998 tarihli mal bildirimi:
 Kendisine ait 170 metrekarelik konut,
 Bir kooperatif hissesi,
 Bir adet arsa,
 Eşi Ayfer Çapan'ın iki konut, bir kooperatif hissesi,
 Çatalca'da 49.148 metrekarelik arsa,
 Boğazköy İnşaat Taahüt San. ve Tic. Lim. Şirk. adına yüzde 95 hisse,
 1 adet 1998 model BMW otomobil,
 Kentbank Bahçeşehir Şubesi'nde 1 milyon 914 bin adet İŞCTR hisse senedi (Tahminen değeri 19 trilyon 140 milyar Türk lirası),
 Eşi Ayfer Çapan'ın Garanti Bankası Avcılar Şubesi'nde 50 bin ABD Doları ile İş Bankası Avcılar Şubesi'nde 3 milyon 174 bin 5 adet İŞCTR hisse senedi (Tahmini değeri 31 trilyon 740 milyar 500 milyon)
 Gürbüz Çapan'ın kendi mal varlığının yanı sıra, kardeşleri Günay-Zeki-Çetin Çapan'ında bünyesinde bir çok şirketi barındıran Doğa Holding'in sahibi olduklarını da belirtmek gerekir.

2001 Yılında 50 trilyonluk servetin sahibi olan Çapan’ın itirafları aşağıdaki videodadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.