Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

CORONA VİRÜSÜ ÖNCE CHP’LİLERİ VURDU!!!

GÜNDEM 11.03.2020 - 14:14, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

CORONA VİRÜSÜ ÖNCE CHP’LİLERİ VURDU!!!

37'nci Olağan Kurultayı'nı 28-29 Mart tarihinde yapacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), corona virüsü (COVID-19) tehditini bahane ederek kurultaya izleyici almayacak.
37'nci Olağan Kurultayı'nı 28-29 Mart tarihinde yapacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), corona virüsü (COVID-19) tehditini bahane ederek kurultaya izleyici almayacak. İddialara göre, daha önce Ankara Spor Salonu'nda yapılacağı bildirilen 37. Olağan Kurultay’ın virüs tehlikesi yüzünden küçük bir kültür merkezine alınması görüşü ağırlık kazandı. Yarın (Perşembe günü) toplanması beklenen parti meclisinde bu konu gündeme gelecek ve büyük ihtimalle kurultay partili izleyicilere kapalı yapılacak. Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun başına adeta devlet kuşu gibi konan corona virüsü tehlikesi nedeniyle, çarşaf liste yerine blok liste çıkarılacağı da iddialar arasında. Tek adam rejiminin egemen olduğu, despotizmle yönetilen CHP’de, PM adaylarını sayın Kılıçdaroğlu şimdiden belirlemiş gibi. Bize gelen bilgilere göre işin en üzücü tarafı ise, PM’de bütün Kemalistlerin tırpan yemesi, muhaliflerin bu kurultayla birlikte tamamen yok edilmek istenmesi… Kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise Parti Meclisi (PM) seçimi yapılacak. Kılıçdaroğlu'nun delegeler tarafından yeniden aday gösterileceği kurultayda, eski milletvekili Aytuğ Atıcı da aday adayı olduğunu açıkladı. Parti tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olmak için yüzde 5 delegenin imzasıyla divana başvurmak gerekiyor. Kayıtlı 1376 delegesi bulunan partinin Diyarbakır'daki bir delegesinin hayatını kaybetmesi nedeniyle kurultaya 1375 delegenin katılması bekleniyor. Kurultayın ikinci gününde, partinin kurultaydan sonraki en yetkili organı olan PM üyeliği seçimleri yapılacak. Seçimlerde, önceki kurultaylarda olduğu gibi yine "çarşaf liste" yönteminin uygulanması düşünülmüyor. CHP'de 60 kişiden oluşan PM'nin 8 üyesi, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan (BYKP) seçiliyor. Delegeler, Kılıçdaroğlu tarafından gösterilen adaylar arasından 8'ini seçerek PM'ye gönderiyor. Kalan 52 üye ise "çarşaf liste" yöntemi ile belirleniyor.
37'nci Olağan Kurultayı'nı 28-29 Mart tarihinde yapacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), corona virüsü (COVID-19) tehditini bahane ederek kurultaya izleyici almayacak.

37'nci Olağan Kurultayı'nı 28-29 Mart tarihinde yapacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), corona virüsü (COVID-19) tehditini bahane ederek kurultaya izleyici almayacak.

İddialara göre, daha önce Ankara Spor Salonu'nda yapılacağı bildirilen 37. Olağan Kurultay’ın virüs tehlikesi yüzünden küçük bir kültür merkezine alınması görüşü ağırlık kazandı. Yarın (Perşembe günü) toplanması beklenen parti meclisinde bu konu gündeme gelecek ve büyük ihtimalle kurultay partili izleyicilere kapalı yapılacak.

Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun başına adeta devlet kuşu gibi konan corona virüsü tehlikesi nedeniyle, çarşaf liste yerine blok liste çıkarılacağı da iddialar arasında.

Tek adam rejiminin egemen olduğu, despotizmle yönetilen CHP’de, PM adaylarını sayın Kılıçdaroğlu şimdiden belirlemiş gibi.

Bize gelen bilgilere göre işin en üzücü tarafı ise, PM’de bütün Kemalistlerin tırpan yemesi, muhaliflerin bu kurultayla birlikte tamamen yok edilmek istenmesi…

Kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise Parti Meclisi (PM) seçimi yapılacak. Kılıçdaroğlu'nun delegeler tarafından yeniden aday gösterileceği kurultayda, eski milletvekili Aytuğ Atıcı da aday adayı olduğunu açıkladı. Parti tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olmak için yüzde 5 delegenin imzasıyla divana başvurmak gerekiyor.

Kayıtlı 1376 delegesi bulunan partinin Diyarbakır'daki bir delegesinin hayatını kaybetmesi nedeniyle kurultaya 1375 delegenin katılması bekleniyor.

Kurultayın ikinci gününde, partinin kurultaydan sonraki en yetkili organı olan PM üyeliği seçimleri yapılacak. Seçimlerde, önceki kurultaylarda olduğu gibi yine "çarşaf liste" yönteminin uygulanması düşünülmüyor.

CHP'de 60 kişiden oluşan PM'nin 8 üyesi, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan (BYKP) seçiliyor. Delegeler, Kılıçdaroğlu tarafından gösterilen adaylar arasından 8'ini seçerek PM'ye gönderiyor. Kalan 52 üye ise "çarşaf liste" yöntemi ile belirleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.