Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

CHP'Lİ BAŞKANDAN İNÖNÜ'YE AĞIR SUÇLAMA...

GÜNDEM 03.03.2020 - 18:48, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

CHP'Lİ BAŞKANDAN İNÖNÜ'YE AĞIR SUÇLAMA...

Değerli okurlar; Bakırköy Belediye Başkanı sayın Kerimoğlu’nun 2 Mart Pazartesi günü Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ‘’Geleceği İnşa Etmek’’ başlıklı yazısı tam bir fecaat di. Sayın Kerimoğlu yazısında, ‘’II. Dünya Savaşı’nı Nazilerin kazanacağı zannı ile solcuları baskı altına alan, Hitler faşizmi ile Nuri Killigil üzerinden ilişki kuran, ırkçı-Turancı siyasal kadroları destekleyen hükümet, savaşın sonlarına doğru Almanların Stalingrad önlerinde yenilgiye uğraması ile denge politikasını Batı lehine çevirmiş, Sovyetler birliği ve Batı ile iyi ilişkiler kurma yönünde adımlar atmıştır. II. Dünya Savaşı öncesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler ülkemizde günübirlik siyasi tavır değişikliklerine neden olmuş, savaşın seyrine göre bazen sola, bazen sağa, fakat nihai olarak aydınlanma devrimlerini yıkmak isteyenlerin güç ve cesaret kazandığı 1938 sonrası Türkiye’ye dönüşmüştür.’’ Demiştir.   Sayın Kerimoğlu’nun yazısında eleştirdiği dönem de, ülkemizin cumhurbaşkanı rahmetli İsmet İnönü’dür.  Ulu Önder Atatürk’ün yakın silah arkadaşı, ilk başbakan, İstiklal Madalyası sahibi ve CHP’ye 34 yıl genel başkanlık yapmış olan Milli Şef rahmetli İnönü’yü, isim vermeden siyasi kıvraklıkla-kaypaklıkla suçlayan ve adeta yerden yere vuran Kerimoğlu’na bu yazıyı acaba hangi güç, neden yazdırmıştır? CHP Parti Meclisi bu yazıdan dolayı sayın Kerimoğlu hakkında disiplin soruşturması açacak mıdır? Yoksa, meydan muharebelerinde kahramanca çarpışan, Türk Milletinin bağımsızlığı için siperden sipere koşan rahmetli İnönü gerçekten yazıda benzetilmeye çalışıldığı gibi Yeni CHP için artık siyasi hacıyatmaz mıdır? 10 Aralık Hareketi bu yazının neresindedir?   Bu arada hatırlatmamak olmaz, Enver Paşanın kardeşi Nuri Killigil ırkçı değil Türkçüdür. Hatta bu yüzden Nihal Atsız’ı tasvip etmez. Ayrıca Almanlarla görüşmeyi kesen yine Killigil’in bizzat kendisidir. Almanların Kafkasya’da Türkleri kullanmak istediğini ve Türklere bağımsızlık vermeyeceğini anlamış, görüşmeleri derhal sonlandırmıştır. Sayın başkan bu konuda da tarihten alıntı yapacağına tarihi çarpıtmıştır. Irkçılık, Turancılık, Milliyetçilik ve Kültürel Türkçülük konusunda kendisine Ord.Prof.Dr. Reha Oğuz Türkkan’ın kitaplarını tavsiye ederim.   ‘’Milliyetçileri ulusal bütünlüğümüzün en önemli yapı taşı olan laiklikten, akılcı ve bilimsel eğitimden, hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğünden yana taviz vermeden demokrasi ekseninde kucaklamalıyız’’ diyen Kerimoğlu’na sormak isterim; Atatürk’ün MİLLİYETÇİLİK ilkesi ne zamandan beri partinizin Altı Ok’undan çıkarılmıştır?   Atatürk devrimlerini yok sayıp, Türk Milletini devrimci (sol)-karşıdevrimci (sağ) diye ayırmanız ağır tahribatlara yol açmaz mı? Tarihimiz bunun acı örnekleriyle doludur.   Neyse, Atatürk’ün Türkçülüğünü bile görmezden gelen sayın başkan, bence siz uzun bir süre yazı falan yazmayın. Aslında işin doğrusu hiç yazmayın. Yazmayın ki gerçekler ortaya çıkmasın ve Bakırköy CHP seçmeni yine sizi Atatürkçü-CHP’li bilsin…

Değerli okurlar; Bakırköy Belediye Başkanı sayın Kerimoğlu’nun 2 Mart Pazartesi günü Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ‘’Geleceği İnşa Etmek’’ başlıklı yazısı tam bir fecaat di. Sayın Kerimoğlu yazısında, ‘’II. Dünya Savaşı’nı Nazilerin kazanacağı zannı ile solcuları baskı altına alan, Hitler faşizmi ile Nuri Killigil üzerinden ilişki kuran, ırkçı-Turancı siyasal kadroları destekleyen hükümet, savaşın sonlarına doğru Almanların Stalingrad önlerinde yenilgiye uğraması ile denge politikasını Batı lehine çevirmiş, Sovyetler birliği ve Batı ile iyi ilişkiler kurma yönünde adımlar atmıştır.

II. Dünya Savaşı öncesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler ülkemizde günübirlik siyasi tavır değişikliklerine neden olmuş, savaşın seyrine göre bazen sola, bazen sağa, fakat nihai olarak aydınlanma devrimlerini yıkmak isteyenlerin güç ve cesaret kazandığı 1938 sonrası Türkiye’ye dönüşmüştür.’’ Demiştir.

 

Sayın Kerimoğlu’nun yazısında eleştirdiği dönem de, ülkemizin cumhurbaşkanı rahmetli İsmet İnönü’dür.

 Ulu Önder Atatürk’ün yakın silah arkadaşı, ilk başbakan, İstiklal Madalyası sahibi ve CHP’ye 34 yıl genel başkanlık yapmış olan Milli Şef rahmetli İnönü’yü, isim vermeden siyasi kıvraklıkla-kaypaklıkla suçlayan ve adeta yerden yere vuran Kerimoğlu’na bu yazıyı acaba hangi güç, neden yazdırmıştır?

CHP Parti Meclisi bu yazıdan dolayı sayın Kerimoğlu hakkında disiplin soruşturması açacak mıdır?

Yoksa, meydan muharebelerinde kahramanca çarpışan, Türk Milletinin bağımsızlığı için siperden sipere koşan rahmetli İnönü gerçekten yazıda benzetilmeye çalışıldığı gibi Yeni CHP için artık siyasi hacıyatmaz mıdır?

10 Aralık Hareketi bu yazının neresindedir?

 

Bu arada hatırlatmamak olmaz, Enver Paşanın kardeşi Nuri Killigil ırkçı değil Türkçüdür. Hatta bu yüzden Nihal Atsız’ı tasvip etmez. Ayrıca Almanlarla görüşmeyi kesen yine Killigil’in bizzat kendisidir. Almanların Kafkasya’da Türkleri kullanmak istediğini ve Türklere bağımsızlık vermeyeceğini anlamış, görüşmeleri derhal sonlandırmıştır. Sayın başkan bu konuda da tarihten alıntı yapacağına tarihi çarpıtmıştır. Irkçılık, Turancılık, Milliyetçilik ve Kültürel Türkçülük konusunda kendisine Ord.Prof.Dr. Reha Oğuz Türkkan’ın kitaplarını tavsiye ederim.

 

‘’Milliyetçileri ulusal bütünlüğümüzün en önemli yapı taşı olan laiklikten, akılcı ve bilimsel eğitimden, hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğünden yana taviz vermeden demokrasi ekseninde kucaklamalıyız’’ diyen Kerimoğlu’na sormak isterim; Atatürk’ün MİLLİYETÇİLİK ilkesi ne zamandan beri partinizin Altı Ok’undan çıkarılmıştır?

 

Atatürk devrimlerini yok sayıp, Türk Milletini devrimci (sol)-karşıdevrimci (sağ) diye ayırmanız ağır tahribatlara yol açmaz mı? Tarihimiz bunun acı örnekleriyle doludur.

 

Neyse, Atatürk’ün Türkçülüğünü bile görmezden gelen sayın başkan, bence siz uzun bir süre yazı falan yazmayın. Aslında işin doğrusu hiç yazmayın. Yazmayın ki gerçekler ortaya çıkmasın ve Bakırköy CHP seçmeni yine sizi Atatürkçü-CHP’li bilsin…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.