Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP'DEN İSTİFALAR VE GERÇEKLER...

GÜNDEM 01.02.2021 - 18:06, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

CHP'DEN İSTİFALAR VE GERÇEKLER...

Mevcut CHP yönetim şekliyle başarılı ise 3 vekilin de bu şekle itirazı varsa aslında bir yükten kurtulmuş olmuyor mu?
Bir mantık problemi çözelim. Elimizde 3 vekilin istifa sonrası ile ilgili söylemler var. Bu söylemleri önce yazalım sonra bunları mantık çerçevesinde bir birleri ile eşleyelim. CHP söylemleri: - Şimdi birlik zamanı - AKP’nin en güçsüz olduğu zaman ayrılmak AKP’nin işine geliyor. - AKP ağızı ile HDP ile işbirliği suçlaması Erdoğan’ın oyunları. AKP söylemleri: - Bu vekiller milli bir duruş sergilediler. - Bu vekiller CHP’nin kimlerle işbirliği yaptığını ortaya çıkardılar. - Bu vekiller memleket için iyi iş yaptılar.   Şimdi buradan bakınca ilk bakışta; CHP’liler çok haklı çünkü AKP bu durumdan çok memnun. Bu 3 vekile övgüler yaptıklarına göre AKP’nin işine geliyor.  Peki, şimdi senaryoyu bir de şöyle kuralım. CHP söylemlerini tekrar okuyalım ve altında yatan gerçek mesajlarla yorumlayalım. AKP güçsüz olduğu için şimdi birlik zamanı. AKP güçsüz ise AKP’li vatandaşların AKP’ye oy vermeyeceğini düşünüyoruz demektir. O zaman mevcut CHP yönetim biçimi ile AKP’den daha çok oy alınacak. Mevcut CHP yönetim şekliyle başarılı ise 3 vekilin de bu şekle itirazı varsa aslında bir yükten kurtulmuş olmuyor mu? O zaman şimdi kendi yönetim şeklinden rahatsız olanlardan kurtulduğunuza göre oylarınız daha çok artar.  Peki, bir başka soru da şu; bir AKP’li sizce Mehmet Ali Çelebi gibi, Ali Türkşen gibi, Muharrem İnce gibi milliyetçiliğe daha değer veren isimlere mi oy verir, yoksa Kılıçdaroğlu’nun olduğu bir partiye mi?  Peki, AKP’yi yenmek için tüm sosyal demokratlar, tüm Kürt seçmenler, tüm solcular birleşse de AKP’den oy alman gerekmiyor mu? Bu oyu sen alamayacağına göre AKP’nin de söylemleri ile övdüğü bu kişilerin siyasi arenada olması, asıl hedef olan AKP’yi yenmekte işe yaracağı kesin değil mi?   Milli değerlerle toplumun istekleri uyuşan bir parti doğuyor. Hem CHP seçmeninin rahatsız oldukları konulara alternatif oluyor, hemde AKP seçmenine ekonomiyi kötü yönettiği için milli duyguları terk etmeden ekonomiyi doğru yöneteceğini vaat ediyor.    Kısacası Muharrem İnce ve arkadaşları, AKP seçmeninin sürekli oy verme sebebi olan milli konularda taviz vermeden hareket edeceği garantisini çok açık şekilde veriyor. CHP bütün herkesi birleştirse de, milli hassasiyeti önemseyen kitleyi yanına asla çekemeyeceği için kurulacak parti ülkemiz için büyük bir şanstır. CHP’nin bunu görüp mutlu olması gerekirken, bu kişilere hain demelerinin tek sebebi; gelecekte paylaşmak zorunda kalacakları milletvekili koltukları ve belediyelerdir. Aslında CHP halinden çok memnundur. İktidarı eleştirmek yönetmekten daha kolay olduğu gibi, en büyük muhalefet partisi olması sebebiyle de belediye seçimlerinde kendi etrafında toplanılması ile büyük çıkar sağlamaktadır. Kısacası CHP bu 3 vekile kızarken gelecekte ana muhalefet pozisyonundan düşmekten korkmaktadır. Çünkü zekâsı olan herkes biliyor ki; 50+1 gereken sistemde bölmek diye bir mantık olamaz. Bunu söyleyen ya hayatında hiç matematik görmemiştir, ya da tamamen insanları yanıltmak için konuşmaktadır.    Eren BİRCAN
Mevcut CHP yönetim şekliyle başarılı ise 3 vekilin de bu şekle itirazı varsa aslında bir yükten kurtulmuş olmuyor mu?
Bir mantık problemi çözelim.
Elimizde 3 vekilin istifa sonrası ile ilgili söylemler var. Bu söylemleri önce yazalım sonra bunları mantık çerçevesinde bir birleri ile eşleyelim.
CHP söylemleri:
- Şimdi birlik zamanı
- AKP’nin en güçsüz olduğu zaman ayrılmak AKP’nin işine geliyor.
- AKP ağızı ile HDP ile işbirliği suçlaması Erdoğan’ın oyunları.
AKP söylemleri:
- Bu vekiller milli bir duruş sergilediler.
- Bu vekiller CHP’nin kimlerle işbirliği yaptığını ortaya çıkardılar.
- Bu vekiller memleket için iyi iş yaptılar.
 
Şimdi buradan bakınca ilk bakışta;
CHP’liler çok haklı çünkü AKP bu durumdan çok memnun. Bu 3 vekile övgüler yaptıklarına göre AKP’nin işine geliyor. 
Peki, şimdi senaryoyu bir de şöyle kuralım.
CHP söylemlerini tekrar okuyalım ve altında yatan gerçek mesajlarla yorumlayalım. AKP güçsüz olduğu için şimdi birlik zamanı. AKP güçsüz ise AKP’li vatandaşların AKP’ye oy vermeyeceğini düşünüyoruz demektir. O zaman mevcut CHP yönetim biçimi ile AKP’den daha çok oy alınacak. Mevcut CHP yönetim şekliyle başarılı ise 3 vekilin de bu şekle itirazı varsa aslında bir yükten kurtulmuş olmuyor mu? O zaman şimdi kendi yönetim şeklinden rahatsız olanlardan kurtulduğunuza göre oylarınız daha çok artar. 
Peki, bir başka soru da şu; bir AKP’li sizce Mehmet Ali Çelebi gibi, Ali Türkşen gibi, Muharrem İnce gibi milliyetçiliğe daha değer veren isimlere mi oy verir, yoksa Kılıçdaroğlu’nun olduğu bir partiye mi? 
Peki, AKP’yi yenmek için tüm sosyal demokratlar, tüm Kürt seçmenler, tüm solcular birleşse de AKP’den oy alman gerekmiyor mu? Bu oyu sen alamayacağına göre AKP’nin de söylemleri ile övdüğü bu kişilerin siyasi arenada olması, asıl hedef olan AKP’yi yenmekte işe yaracağı kesin değil mi?
 
Milli değerlerle toplumun istekleri uyuşan bir parti doğuyor. Hem CHP seçmeninin rahatsız oldukları konulara alternatif oluyor, hemde AKP seçmenine ekonomiyi kötü yönettiği için milli duyguları terk etmeden ekonomiyi doğru yöneteceğini vaat ediyor. 
 
Kısacası Muharrem İnce ve arkadaşları, AKP seçmeninin sürekli oy verme sebebi olan milli konularda taviz vermeden hareket edeceği garantisini çok açık şekilde veriyor. CHP bütün herkesi birleştirse de, milli hassasiyeti önemseyen kitleyi yanına asla çekemeyeceği için kurulacak parti ülkemiz için büyük bir şanstır. CHP’nin bunu görüp mutlu olması gerekirken, bu kişilere hain demelerinin tek sebebi; gelecekte paylaşmak zorunda kalacakları milletvekili koltukları ve belediyelerdir. Aslında CHP halinden çok memnundur. İktidarı eleştirmek yönetmekten daha kolay olduğu gibi, en büyük muhalefet partisi olması sebebiyle de belediye seçimlerinde kendi etrafında toplanılması ile büyük çıkar sağlamaktadır. Kısacası CHP bu 3 vekile kızarken gelecekte ana muhalefet pozisyonundan düşmekten korkmaktadır. Çünkü zekâsı olan herkes biliyor ki; 50+1 gereken sistemde bölmek diye bir mantık olamaz. Bunu söyleyen ya hayatında hiç matematik görmemiştir, ya da tamamen insanları yanıltmak için konuşmaktadır.
 
 Eren BİRCAN
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.