Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

ÇEVRE DOSTLARI DERNEĞİNDEN BÜYÜK TEPKİ…

GÜNDEM 17.03.2021 - 14:09, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

ÇEVRE DOSTLARI DERNEĞİNDEN BÜYÜK TEPKİ…

"Türk'üm, doğruyum, çalışkanım, ilkem küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu özümden çok sevmektir. Ülküm yükselmek, ileri gitmektir…Varlığım, Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene !"
Çevre Dostları Derneği, Danıştay’ın ‘’Andımızın kaldırılması’’ kararına büyük tepki göstererek açıklamalarda bulundu. Dernek başkanı Ülker Durukan yaptığı açıklamada, ‘’Andımızdaki " Ne mutlu Türk'üm diyene " ifadesi; her tür etnik, dini, mezhepsel ayrımı reddeden, Türk Milletini birleştirici, bütünleştirici bir öğretidir. Asla unutulmamalıdır ki, yaşadığımız bu zor coğrafyada var olabilmemizin ilk ve vazgeçilemez temel şartı, Ulus Devlet olabilmektir. Güçlü bir Ulus Devlet için; cesur, onurlu ve özverili bir millet inşa etmemiz zarurettir. 72 milletten oluşan ABD’de bile eğitimde tüm çocuklara benzer öğretiler verilmekte, vatanseverliği özendiren antlar okullarda okutulmakta, hatta bu ülkenin vatandaşlığına geçenler bile bu antları mecburi okumaktadır. Sayın Milli Eğitim Bakanımızın, Danıştay’ın vermiş olduğu tamamen siyasi kararını reddederek, okullarımızda Andımızın tüm çocuklarımıza okutulmasını sağlamasını istiyoruz. Bizler Çevre Dostları Derneği olarak, ülkemizi her daim " Varlığım Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene " nidalarıyla çınlatacağız. Evlerimizde her gün çocuklarımızla-torunlarımızla birlikte andımızı okuyacağız ve bu değerleri onlara kazandıracağız. Şurası unutulmamalıdır ki; Büyük Türk Milleti; ANDIMIZI okutanları da yasaklayanları da ebediyen hatırlayacaktır. Memleket dahilinde bütün Siyasi Partiler seçim kazanabilir, iktidar olabilirler ama önemli olan tarihe nasıl geçecekleridir...’’ dedi.   Açıklamasına devamla 18 Mart Çanakkale Zaferini de kutlayan Çevre Dostları Derneği başkanı Ülker Durukan; ‘’bugün, zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı olan Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü idrak etmekteyiz. Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. Aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz.’’ Diyerek konuşmasını sonlandırdı. ‘’Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda.’’  Not: Haberin videosu aşağıda yayınlanmıştır. Mutlaka izleyin.
"Türk'üm, doğruyum, çalışkanım, ilkem küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu özümden çok sevmektir. Ülküm yükselmek, ileri gitmektir…Varlığım, Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene !"

Çevre Dostları Derneği, Danıştay’ın ‘’Andımızın kaldırılması’’ kararına büyük tepki göstererek açıklamalarda bulundu. Dernek başkanı Ülker Durukan yaptığı açıklamada, ‘’Andımızdaki " Ne mutlu Türk'üm diyene " ifadesi; her tür etnik, dini, mezhepsel ayrımı reddeden, Türk Milletini birleştirici, bütünleştirici bir öğretidir.

Asla unutulmamalıdır ki, yaşadığımız bu zor coğrafyada var olabilmemizin ilk ve vazgeçilemez temel şartı, Ulus Devlet olabilmektir. Güçlü bir Ulus Devlet için; cesur, onurlu ve özverili bir millet inşa etmemiz zarurettir.

72 milletten oluşan ABD’de bile eğitimde tüm çocuklara benzer öğretiler verilmekte, vatanseverliği özendiren antlar okullarda okutulmakta, hatta bu ülkenin vatandaşlığına geçenler bile bu antları mecburi okumaktadır.

Sayın Milli Eğitim Bakanımızın, Danıştay’ın vermiş olduğu tamamen siyasi kararını reddederek, okullarımızda Andımızın tüm çocuklarımıza okutulmasını sağlamasını istiyoruz.

Bizler Çevre Dostları Derneği olarak, ülkemizi her daim " Varlığım Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene " nidalarıyla çınlatacağız. Evlerimizde her gün çocuklarımızla-torunlarımızla birlikte andımızı okuyacağız ve bu değerleri onlara kazandıracağız.

Şurası unutulmamalıdır ki;

Büyük Türk Milleti; ANDIMIZI okutanları da yasaklayanları da ebediyen hatırlayacaktır.

Memleket dahilinde bütün Siyasi Partiler seçim kazanabilir, iktidar olabilirler ama önemli olan tarihe nasıl geçecekleridir...’’ dedi.

 

Açıklamasına devamla 18 Mart Çanakkale Zaferini de kutlayan Çevre Dostları Derneği başkanı Ülker Durukan; ‘’bugün, zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı olan Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü idrak etmekteyiz. Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. Aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz.’’ Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

‘’Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda.’’ 

Not: Haberin videosu aşağıda yayınlanmıştır. Mutlaka izleyin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.