Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

BU SOL ADAM OLMAZ...

GÜNDEM 29.01.2021 - 12:18, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

BU SOL ADAM OLMAZ...

ESP, FETÖ’nün Ergenekon kumpasına destek vermiş, hatta Silivri Cezaevi'ne yürüyüş düzenleyerek kumpas davasının genişleyerek devam etmesini savunmuştu.
Türkiye Komünist Partisi’nin kurucusu Mustafa Suphi ve 14 yoldaşı, Kurtuluş Savaşı’na destek vermek için Türkiye’ye geldiği 1921 yılının Ocak ayında öldürülüp Karadeniz’e atıldı. Mustafa Suphi ve 14 yoldaşının öldürülmesinin 100’üncü yılında birçok anma yapıldı, mesajlar atıldı. Ancak Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) sosyal medya hesabından atılan bir mesaj dikkat çekti. ESP Twitter mesajında, Mustafa Suphi ve 14 yoldaşının öldürülmesinden Mustafa Kemal Atatürk’ü sorumlu tutarak hedef aldı. Bunun üzerine sosyal medyada ESP’ye tepkiler yükseldi. ESP, FETÖ’nün Ergenekon kumpasına destek vermiş, hatta Silivri Cezaevi'ne yürüyüş düzenleyerek kumpas davasının genişleyerek devam etmesini savunmuştu. Bazı Twitter kullanıcıları da ESP'nin, Şeyh Said'i savunan HDP ve AKP'ye yakın Fatih Tezcan'la aynı noktaya geldiğini belirtti. SONER YALÇIN: “YÜZ YILLIK SIR” Gazeteci/Yazar Soner Yalçın dün Sözcü gazetesindeki köşesinde Mustafa Suphi’nin hayatını ve siyasi mücadelesini detayları ile anlamış ve öldürülmesi için “Yüz yıllık bir sır bu” diye yazmıştı. Yalçın yazısının son bölümünde şöyle yazmıştı: “Tarih: 10 Eylül 1920. Yer. Bakü. Türkiye Komünist Parti kuruluş kongresinde başkanlığa getirildi. Anadolu'daki mücadeleye destek için Türkiye'ye gitme kararı aldı. Mustafa Kemal ile mektuplaştı. BMM'de tam yetkili temsilcilerinin olmasını istedi Mustafa Kemal. Vatana dönüş yolculuğu 19 Aralık 1920'de başladı. 40 gün sonra… 27 Ocak'ı 28'e bağlayan gece 14 yoldaşı ile birlikte öldürülüp Karadeniz'e atıldı. Mustafa Suphi'yi kim, neden öldürdü? Yüz yıllık bir sır bu…” Kaynak: Odatv
ESP, FETÖ’nün Ergenekon kumpasına destek vermiş, hatta Silivri Cezaevi'ne yürüyüş düzenleyerek kumpas davasının genişleyerek devam etmesini savunmuştu.

Türkiye Komünist Partisi’nin kurucusu Mustafa Suphi ve 14 yoldaşı, Kurtuluş Savaşı’na destek vermek için Türkiye’ye geldiği 1921 yılının Ocak ayında öldürülüp Karadeniz’e atıldı.

Mustafa Suphi ve 14 yoldaşının öldürülmesinin 100’üncü yılında birçok anma yapıldı, mesajlar atıldı. Ancak Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) sosyal medya hesabından atılan bir mesaj dikkat çekti. ESP Twitter mesajında, Mustafa Suphi ve 14 yoldaşının öldürülmesinden Mustafa Kemal Atatürk’ü sorumlu tutarak hedef aldı.

Bunun üzerine sosyal medyada ESP’ye tepkiler yükseldi. ESP, FETÖ’nün Ergenekon kumpasına destek vermiş, hatta Silivri Cezaevi'ne yürüyüş düzenleyerek kumpas davasının genişleyerek devam etmesini savunmuştu. Bazı Twitter kullanıcıları da ESP'nin, Şeyh Said'i savunan HDP ve AKP'ye yakın Fatih Tezcan'la aynı noktaya geldiğini belirtti.

SONER YALÇIN: “YÜZ YILLIK SIR”

Gazeteci/Yazar Soner Yalçın dün Sözcü gazetesindeki köşesinde Mustafa Suphi’nin hayatını ve siyasi mücadelesini detayları ile anlamış ve öldürülmesi için “Yüz yıllık bir sır bu” diye yazmıştı. Yalçın yazısının son bölümünde şöyle yazmıştı:

“Tarih: 10 Eylül 1920.


Yer. Bakü.

Türkiye Komünist Parti kuruluş kongresinde başkanlığa getirildi.

Anadolu'daki mücadeleye destek için Türkiye'ye gitme kararı aldı. Mustafa Kemal ile mektuplaştı. BMM'de tam yetkili temsilcilerinin olmasını istedi Mustafa Kemal.

Vatana dönüş yolculuğu 19 Aralık 1920'de başladı.

40 gün sonra…

27 Ocak'ı 28'e bağlayan gece 14 yoldaşı ile birlikte öldürülüp Karadeniz'e atıldı.

Mustafa Suphi'yi kim, neden öldürdü?

Yüz yıllık bir sır bu…”

Kaynak: Odatv

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.