Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

BELEDİYENİN İŞ TİRAKLERİ...

BAKIRKÖY 01.06.2020 - 19:15, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

BELEDİYENİN İŞ TİRAKLERİ...

Değerli okurlar; iki gündür Bakırköy Belediyesinin KHK ile kadroya geçen çalışanlarının listesini inceliyorum. Listede tam 1070 kişi kadrolu olmuş.
Değerli okurlar; iki gündür Bakırköy Belediyesinin KHK ile kadroya geçen çalışanlarının listesini inceliyorum. Listede tam 1070 kişi kadrolu olmuş. Sonradan işe alınanlarla sayı yaklaşık 1500’ü bulmuş durumda. Çalışanların bir çoğu, aldığı maaş yetmemiş ve müteşebbis ruhlarını kaybetmemiş olacaklar ki, ek iş yapıyorlar. Maske satan mı dersiniz, Sabahat Akkiraz’ın arkasında bağlama çalan mı dersiniz, Beşiktaş belediyesinde iş kovalayan mı dersiniz, zamanını siyasi partide geçiren mi dersiniz, yani 1500 kişilik çalışan listesinde aslında toplasan 300 gerçekten çalışıp maaşını hakkedeni ancak görürsünüz. Çünkü bir çoğunun dayısı-amcası-babası-teyzesinin görevi belediye başkanının üstünde. Hal böyle olunca onları çalıştırmakta elbette zor oluyor. Yaptığım araştırmada iki ‘’EN’’ üzerinde duracağım. İlk ‘’EN’’: Belediye işçiliğini torpili sayesinde kazanmış, işe torpili sayesinde girmiş... ama facebook sayfasına, '' RIZKIMI VEREN HÜDA'DIR KULA MİNNET EYLEMEM'' yazmış olanlar… Yine torpil-adam kayırmacılık-mezhepcilik sayesinde iş bulup siyasi aktör rolüne soyunan figüranlar… Yahu kardeşim sen kadrolu işçisin, sosyal medyanda yok bayrak asıyoruz, yok pankartları asıp broşürleri dağıtıyoruz, yok efendim YSK’da sandık nöbetindeyiz paylaşımları yapmak ne demek? Üyesi olduğun partinin veya Belediye başkanının, mesai saatleri içinde çalışmayıp siyaset yapmana ihtiyacı yok… Elbette işçi alımlarında bana göre en masum kişi sayın Bülent Kerimoğlu’dur. Hangimiz o makama gelsek elbette önceliğimiz, gerçekten çalışacağına inandığımız yakınlarımızdır. Oysa garibim milletvekili, bakan, genel başkan olacam diye 6 yıldır belediye başkanlığından çok CHP İşe Yerleştirme Kurumu gibi çalışıyor. Selvi Kılıçdaroğlu’su bir yandan, genel başkan yardımcıları-vekiller öte taraftan, yetmezmiş gibi il-ilçe başkanları her taraftan kıskaca almışlar başkanı… İşe aldıkları birde çalışsalar vallahi adamcağız gam yemeyecek.  Bazıları artık bankamatik olarak aybaşlarında gidip para çekmeye üşenmiş, neredeyse utanmadan‘’ maaşımı çekte bana getir’’ aşamasına gelmişler. Ben inanıyorum ki, sayın Kerimoğlu’nun işe yerleştirdiği akrabaları bile 1500 kişi içerisinde 20’yi geçmez.   Neyse, birde belediye personeli olup bazı STK’larda, muhtarlıklarda çalıştırılanlar var ki, onları hiç yazmıyorum bile…sözü daha fazla uzatmadan sonuca gelelim. Ekonomik olarak batık haldeki Bakırköy Belediyesinin fazladan personel sayısı 1000 kişi ve bunların Bakırköy’e yıllık maliyeti 60 milyon tl. Buna rağmen seçmenler, batırdığı gemiye tekrar kaptan olsun diye aynı kişiyi desteklediler. Bunlara halk arasında ‘’Batan geminin seçmenleri’’ demekten başka cümle bulamadım. Bakırköylü son altı yılda tankı gördü, OHAL’i gördü, Corona’yı bile gördü ama ne hikmetse sayın Kerimoğlu’nun işe adam yerleştirmekten fırsat bulup gerçekleştirdiği doğru dürüst bir icraatını göremedi en çok da ona yanarım.
Değerli okurlar; iki gündür Bakırköy Belediyesinin KHK ile kadroya geçen çalışanlarının listesini inceliyorum. Listede tam 1070 kişi kadrolu olmuş.

Değerli okurlar; iki gündür Bakırköy Belediyesinin KHK ile kadroya geçen çalışanlarının listesini inceliyorum. Listede tam 1070 kişi kadrolu olmuş. Sonradan işe alınanlarla sayı yaklaşık 1500’ü bulmuş durumda. Çalışanların bir çoğu, aldığı maaş yetmemiş ve müteşebbis ruhlarını kaybetmemiş olacaklar ki, ek iş yapıyorlar. Maske satan mı dersiniz, Sabahat Akkiraz’ın arkasında bağlama çalan mı dersiniz, Beşiktaş belediyesinde iş kovalayan mı dersiniz, zamanını siyasi partide geçiren mi dersiniz, yani 1500 kişilik çalışan listesinde aslında toplasan 300 gerçekten çalışıp maaşını hakkedeni ancak görürsünüz. Çünkü bir çoğunun dayısı-amcası-babası-teyzesinin görevi belediye başkanının üstünde. Hal böyle olunca onları çalıştırmakta elbette zor oluyor. Yaptığım araştırmada iki ‘’EN’’ üzerinde duracağım. İlk ‘’EN’’:

  1. Belediye işçiliğini torpili sayesinde kazanmış, işe torpili sayesinde girmiş... ama facebook sayfasına, '' RIZKIMI VEREN HÜDA'DIR KULA MİNNET EYLEMEM'' yazmış olanlar…
  2. Yine torpil-adam kayırmacılık-mezhepcilik sayesinde iş bulup siyasi aktör rolüne soyunan figüranlar… Yahu kardeşim sen kadrolu işçisin, sosyal medyanda yok bayrak asıyoruz, yok pankartları asıp broşürleri dağıtıyoruz, yok efendim YSK’da sandık nöbetindeyiz paylaşımları yapmak ne demek? Üyesi olduğun partinin veya Belediye başkanının, mesai saatleri içinde çalışmayıp siyaset yapmana ihtiyacı yok…

Elbette işçi alımlarında bana göre en masum kişi sayın Bülent Kerimoğlu’dur. Hangimiz o makama gelsek elbette önceliğimiz, gerçekten çalışacağına inandığımız yakınlarımızdır. Oysa garibim milletvekili, bakan, genel başkan olacam diye 6 yıldır belediye başkanlığından çok CHP İşe Yerleştirme Kurumu gibi çalışıyor. Selvi Kılıçdaroğlu’su bir yandan, genel başkan yardımcıları-vekiller öte taraftan, yetmezmiş gibi il-ilçe başkanları her taraftan kıskaca almışlar başkanı… İşe aldıkları birde çalışsalar vallahi adamcağız gam yemeyecek.  Bazıları artık bankamatik olarak aybaşlarında gidip para çekmeye üşenmiş, neredeyse utanmadan‘’ maaşımı çekte bana getir’’ aşamasına gelmişler. Ben inanıyorum ki, sayın Kerimoğlu’nun işe yerleştirdiği akrabaları bile 1500 kişi içerisinde 20’yi geçmez.

 

Neyse, birde belediye personeli olup bazı STK’larda, muhtarlıklarda çalıştırılanlar var ki, onları hiç yazmıyorum bile…sözü daha fazla uzatmadan sonuca gelelim. Ekonomik olarak batık haldeki Bakırköy Belediyesinin fazladan personel sayısı 1000 kişi ve bunların Bakırköy’e yıllık maliyeti 60 milyon tl. Buna rağmen seçmenler, batırdığı gemiye tekrar kaptan olsun diye aynı kişiyi desteklediler. Bunlara halk arasında ‘’Batan geminin seçmenleri’’ demekten başka cümle bulamadım. Bakırköylü son altı yılda tankı gördü, OHAL’i gördü, Corona’yı bile gördü ama ne hikmetse sayın Kerimoğlu’nun işe adam yerleştirmekten fırsat bulup gerçekleştirdiği doğru dürüst bir icraatını göremedi en çok da ona yanarım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.