Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

BAŞKAN ARANIYOR...

GÜNDEM 26.06.2020 - 15:18, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

BAŞKAN ARANIYOR...

Bu milletin hem genel, hemde yerel yönetimler için kullandığı, kader-kısmet-inşallah-hayırlısı stoğu artık tükenmiştir.
Değerli okurlar; Söylemler ve eylemler aynı olmadığı zaman yönetimler güdük kalır ve il'lerin-ilçelerin geleceği heba olur. Nüfusu ne olursa olsun, hiçbir belediye başkanı ilçesinin sorunlarına tek başına yetemez. Kendisine yardım etmeleri için seçtikleri yardımcıları ise genelde, şahsi menfaatlerini görev yaptıkları ilçelerin menfaatlerinden üstün tuttukları için sorunlar çığ yumağına dönüşür. Yanlış insanlarla yol yürümezsen işte o zaman her şey çok güzel olur. Aslında belediyelerin başarılı olması ve halk nezninde takdir görmesi için yapılacaklar çok basittir. Örneğin, Bakırköy’ün toplam 15 mahallesi var ve bu 15 mahallede 10’ar kişilik her siyasi görüşten saygın temsilciler belirlersin… Bu temsilcilerle iki ayda bir yapacağın toplantılarla halkın belediye yönetimine katkıda bulunmasını sağlarsın. Seçilmiş Temsilciler bu toplantılarda hem mahallelerinin sorunlarını, hemde belediyenin çalışmalarını rapor olarak sunarlar. Belediyenin mali durumunu, problemlerini, yılda bir kez tüm mahallelerin temsilcileriyle bir araya gelerek paylaşırsın. İşte o zaman seni eleştirebilecek kimse kalmaz. Hele birde, bana yer ver-para ver demeyen ve ilçenin gelişmesi-doğası-kültürü ve sokak hayvanlarıyla uğraşan STK’ları da bu işin içine kattın mıydı, değme keyfine… bir anda halk kahramanı olursun, rahmetli Terzi Fikri gibi.   Herkes işine baksın demeden önce herkes İÇİNE bakmalı. Benim önerilerim inşirah tadında bir tesellidir sadece…   Yok kardeşim; ben bir veya iki dönem belediye başkanlığı yapar cebimi doldururum, sonra partimin iki-üç genel başkan yardımcısını satın alıp kapağı millet meclisine atarım diyorsanız o başka… Bu zihniyette olan belediye başkanları için, ‘’BU SAATTEN SONRA’’ diye bir zaman dilimi var. Sonuna neyi koyarsanız koyun, olmamışlığı anlatır.   İnsanı ve doğayı temel alan bir yaklaşımla, sağlıklı bir kentsel gelişimi, kapsamlı bir ekonomik ve insani kalkınmayı amaçlayan belediye başkanlarına selam olsun. Projeleriyle, kentsel adaleti sağlayan belediye başkanlarına selam olsun. Sahip olduğu potansiyelleri kullanmakla yetinmeyip, bütün projelerini, "proje demokrasisi" kavramına uygun olarak, katılımcı, şeffaf ve denetlenebilir şekilde tasarlayıp, hayata geçiren belediye başkanlarına selam olsun. Yalnızca tek bir partinin, tek bir kesimin, "Bizim başkanımız" olarak hissettiği bir belediye başkanı değil, hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar, ilçesinin tüm seçmenlerinde, "Bizim belediye başkanımız" duygusunu uyandıran bir yönetim anlayışına sahip belediye başkanlarına selam olsun…  
Bu milletin hem genel, hemde yerel yönetimler için kullandığı, kader-kısmet-inşallah-hayırlısı stoğu artık tükenmiştir.

Değerli okurlar; Söylemler ve eylemler aynı olmadığı zaman yönetimler güdük kalır ve il'lerin-ilçelerin geleceği heba olur. Nüfusu ne olursa olsun, hiçbir belediye başkanı ilçesinin sorunlarına tek başına yetemez. Kendisine yardım etmeleri için seçtikleri yardımcıları ise genelde, şahsi menfaatlerini görev yaptıkları ilçelerin menfaatlerinden üstün tuttukları için sorunlar çığ yumağına dönüşür. Yanlış insanlarla yol yürümezsen işte o zaman her şey çok güzel olur.

Aslında belediyelerin başarılı olması ve halk nezninde takdir görmesi için yapılacaklar çok basittir.

Örneğin, Bakırköy’ün toplam 15 mahallesi var ve bu 15 mahallede 10’ar kişilik her siyasi görüşten saygın temsilciler belirlersin…

Bu temsilcilerle iki ayda bir yapacağın toplantılarla halkın belediye yönetimine katkıda bulunmasını sağlarsın.

Seçilmiş Temsilciler bu toplantılarda hem mahallelerinin sorunlarını, hemde belediyenin çalışmalarını rapor olarak sunarlar.

Belediyenin mali durumunu, problemlerini, yılda bir kez tüm mahallelerin temsilcileriyle bir araya gelerek paylaşırsın.

İşte o zaman seni eleştirebilecek kimse kalmaz. Hele birde, bana yer ver-para ver demeyen ve ilçenin gelişmesi-doğası-kültürü ve sokak hayvanlarıyla uğraşan STK’ları da bu işin içine kattın mıydı, değme keyfine… bir anda halk kahramanı olursun, rahmetli Terzi Fikri gibi.

 

Herkes işine baksın demeden önce herkes İÇİNE bakmalı. Benim önerilerim inşirah tadında bir tesellidir sadece…

 

Yok kardeşim; ben bir veya iki dönem belediye başkanlığı yapar cebimi doldururum, sonra partimin iki-üç genel başkan yardımcısını satın alıp kapağı millet meclisine atarım diyorsanız o başka… Bu zihniyette olan belediye başkanları için, ‘’BU SAATTEN SONRA’’ diye bir zaman dilimi var. Sonuna neyi koyarsanız koyun, olmamışlığı anlatır.

 

İnsanı ve doğayı temel alan bir yaklaşımla, sağlıklı bir kentsel gelişimi, kapsamlı bir ekonomik ve insani kalkınmayı amaçlayan belediye başkanlarına selam olsun.

Projeleriyle, kentsel adaleti sağlayan belediye başkanlarına selam olsun.

Sahip olduğu potansiyelleri kullanmakla yetinmeyip, bütün projelerini, "proje demokrasisi" kavramına uygun olarak, katılımcı, şeffaf ve denetlenebilir şekilde tasarlayıp, hayata geçiren belediye başkanlarına selam olsun.

Yalnızca tek bir partinin, tek bir kesimin, "Bizim başkanımız" olarak hissettiği bir belediye başkanı değil, hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar, ilçesinin tüm seçmenlerinde, "Bizim belediye başkanımız" duygusunu uyandıran bir yönetim anlayışına sahip belediye başkanlarına selam olsun…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.