Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Bakırköy'de Şiddetin İç Yüzü...

BAKIRKÖY 30.12.2020 - 21:41, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Bakırköy'de Şiddetin İç Yüzü...

Elimizde dayak atacak işçi-gazeteci kalmadı, vatandaş verelim abime…
Değerli okurlar; Kentsel Dönüşümle ilgili onca yazı yazmama ve bu işten sadece müteahhitlerin kazançlı çıkacaklarını dilimin döndüğünce söylememe rağmen kimseye bir şey anlatamadım. Hatta bazıları beni Kentsel Dönüşüm düşmanı bile ilan ettiler. Yerinde Dönüşümle Kentsel Dönüşüm arasındaki farkı belki bir gün öğrenir, mücadelenizi ona göre yaparsınız. Peki Bugün Geldiğimiz Nokta… Bugün maalesef hiç istenmeyen çok üzücü olaylar yaşadık. Hızalan Sitesi sakini mağdurlar ellerinden alınan haklarını korumak adına Bakırköy Belediyesi meclis salonuna geldiler. İşte ne olduysa o an oldu. Eski Bakırköy Belediye Meclis Üyesi de olan Hızalan Sitesi mağduru İlknur Meral halkın belediyesinde güvenlikçi şiddetine maruz kaldı. 5188 sayılı kanunda güvenlikçilerin nelere müdahale edeceği apaçık ortadadır. Eğer İlknur Meral’in elinde öldürücü-delici-kesici veya yakıcı bir şey yoksa güvenlikçiler, özellikle de erkek güvenlikçiler asla fiziksel temasta bulunamaz. Peki o zaman H.D. isimli güvenlik amiri hangi imtiyazlara sahip ki o kadıncağıza şiddet uygulayabiliyor. Sizi adeta kıskaca aldıkları iddia edilen başkan yardımcınız Bahri Bellek’e mi, yoksa Yalçın Yazıcı’ya mı güveniyor? Sayın Kerimoğlu: Onlarca kadının olduğu belediye meclisinde dün neden bir tane bile kadın güvenlikçi yoktu? Özellikle son günlerde medyayı meşgul eden taciz-tecavüz olaylarına rağmen, bir kadının kadın güvenlikçi bulunmaması sebebiyle bir erkeğin temasına maruz bırakılması yeni parti politikanız mı? Bugün yaşanan talihsiz olayın bir benzeri çok daha hafif yaşanmış ve olayda güvenlik amirinin eli bir bayanın eline değdiği için o güvenlik amirine 4 maaş ceza kesilmişti. O ceza baz alındığında, Güvenlikçilere imzalattığın yönetmeliğin 3.1.4.14 maddesine aykırı davranan kişinin iş akdinin feshini uygulamaya koyacak mısın? Bu tarz ihalelerde kalabalık olunacağı bilinmesine rağmen emniyetten neden takviye güç istenmedi? Yoksa, daha önce Anıl Koç olayında olduğu gibi sorunları şiddetle mi çözmekten yanasınız? Daha önce sizi bu sütunlardan ikaz ederek, 2010/136 ve 2012/237 nolu tutanaklara ve mahkeme kararına rağmen bu güvenlik amiri neden halen görevde diye sormuştuk ama siz o belgeleri görmek istediniz. Oysa o belgeler sizin belediyenizde ve bir emrinizle masanızın üstüne gelebilir. Yok eğer belgeleri bulamadıysanız bir yetkili gönderin size teslim edelim. Bakırköy Halkı sizden, dün yaşanan talihsiz olayın sorumluları olan Başkan Yardımcınız Bahri Bellek, BYUAŞ müdürünüz Yalçın Yazıcı, Mali Hizmetler Müdürünüz Tülay Bitiş ve Güvenlik Amiriniz H.D. hakkında nasıl bir işlem yapacağınızı merakla beklerken siz ne yaptınız? Zavallı mağdur kadını-medyayı yalancılıkla itham edip, her zamanki gibi yavuz hırsız rolüne büründünüz. Daha teferruatlı ve olayın sorumlularının yanına kâr kalmadığı yeni açıklamanız da inşallah bu kadar hızlı olur.
Elimizde dayak atacak işçi-gazeteci kalmadı, vatandaş verelim abime…

Değerli okurlar; Kentsel Dönüşümle ilgili onca yazı yazmama ve bu işten sadece müteahhitlerin kazançlı çıkacaklarını dilimin döndüğünce söylememe rağmen kimseye bir şey anlatamadım. Hatta bazıları beni Kentsel Dönüşüm düşmanı bile ilan ettiler. Yerinde Dönüşümle Kentsel Dönüşüm arasındaki farkı belki bir gün öğrenir, mücadelenizi ona göre yaparsınız.

Peki Bugün Geldiğimiz Nokta…

Bugün maalesef hiç istenmeyen çok üzücü olaylar yaşadık. Hızalan Sitesi sakini mağdurlar ellerinden alınan haklarını korumak adına Bakırköy Belediyesi meclis salonuna geldiler. İşte ne olduysa o an oldu. Eski Bakırköy Belediye Meclis Üyesi de olan Hızalan Sitesi mağduru İlknur Meral halkın belediyesinde güvenlikçi şiddetine maruz kaldı. 5188 sayılı kanunda güvenlikçilerin nelere müdahale edeceği apaçık ortadadır. Eğer İlknur Meral’in elinde öldürücü-delici-kesici veya yakıcı bir şey yoksa güvenlikçiler, özellikle de erkek güvenlikçiler asla fiziksel temasta bulunamaz. Peki o zaman H.D. isimli güvenlik amiri hangi imtiyazlara sahip ki o kadıncağıza şiddet uygulayabiliyor. Sizi adeta kıskaca aldıkları iddia edilen başkan yardımcınız Bahri Bellek’e mi, yoksa Yalçın Yazıcı’ya mı güveniyor?

Sayın Kerimoğlu:

Onlarca kadının olduğu belediye meclisinde dün neden bir tane bile kadın güvenlikçi yoktu? Özellikle son günlerde medyayı meşgul eden taciz-tecavüz olaylarına rağmen, bir kadının kadın güvenlikçi bulunmaması sebebiyle bir erkeğin temasına maruz bırakılması yeni parti politikanız mı?

Bugün yaşanan talihsiz olayın bir benzeri çok daha hafif yaşanmış ve olayda güvenlik amirinin eli bir bayanın eline değdiği için o güvenlik amirine 4 maaş ceza kesilmişti. O ceza baz alındığında, Güvenlikçilere imzalattığın yönetmeliğin 3.1.4.14 maddesine aykırı davranan kişinin iş akdinin feshini uygulamaya koyacak mısın?

Bu tarz ihalelerde kalabalık olunacağı bilinmesine rağmen emniyetten neden takviye güç istenmedi?

Yoksa, daha önce Anıl Koç olayında olduğu gibi sorunları şiddetle mi çözmekten yanasınız?

Daha önce sizi bu sütunlardan ikaz ederek, 2010/136 ve 2012/237 nolu tutanaklara ve mahkeme kararına rağmen bu güvenlik amiri neden halen görevde diye sormuştuk ama siz o belgeleri görmek istediniz. Oysa o belgeler sizin belediyenizde ve bir emrinizle masanızın üstüne gelebilir. Yok eğer belgeleri bulamadıysanız bir yetkili gönderin size teslim edelim.

Bakırköy Halkı sizden, dün yaşanan talihsiz olayın sorumluları olan Başkan Yardımcınız Bahri Bellek, BYUAŞ müdürünüz Yalçın Yazıcı, Mali Hizmetler Müdürünüz Tülay Bitiş ve Güvenlik Amiriniz H.D. hakkında nasıl bir işlem yapacağınızı merakla beklerken siz ne yaptınız? Zavallı mağdur kadını-medyayı yalancılıkla itham edip, her zamanki gibi yavuz hırsız rolüne büründünüz.

Daha teferruatlı ve olayın sorumlularının yanına kâr kalmadığı yeni açıklamanız da inşallah bu kadar hızlı olur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.