Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

BAKIRKÖY BELEDİYESİ ve ÖZIŞIK KARDEŞLER

BAKIRKÖY 12.06.2021 - 17:36, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

BAKIRKÖY BELEDİYESİ ve ÖZIŞIK KARDEŞLER

Bildiğiniz üzere; 20.03.2020 tasdik tarihli Uygulamalı İmar Planı değişikliğinde daimi pazar yeri ve zemin altı otopark olarak belirlenen yer az kalsın elimizden uçup gidecekti. Şefik Yiğit’in hazırladığı, Bülent Kerimoğlu ve Cavit Ganiç’in imzalayıp 18.05.2021 tarihinde meclis hukuk komisyonuna gönderdiği yazının içeriği, içler acısı sefil durumumuzunda adeta vesikası gibiydi.  Osmaniye Mahallesi 267 Ada 175 parselde bulunan Cumartesi Pazarıyla ilgili; Belediye-Umum Pazarcılar Odası arasında imzalanan yap-işlet-afiyet olsun anlaşması şimdilik rafa kaldırıldı. Meclis Hukuk Komisyonunda görüşülen anlaşmayı Bakırköy’ün menfaatine uygun bulmayarak reddeden CHP ve AK Partili Meclis Üyelerine gazetem ve okurlarım adına sonsuz teşekkür ederim. Konuyla ilgili yazmadan geçemeyeceğim diğer önemli ve trajikomik husussa; hukuk komisyonuna sunulan yazıda BYUAŞ denen belediye şirketinin ekonomik güçlük içerisinde olduğuydu. Belediyeye ait taşınmazlardan 17 adedi zaten BYUAŞ’a kiralanarak, bu şirket aylık havadan 300 bin TL gelir elde ediyor. Madem aylık kira geliri ortalama 300 bin TL olan BYUAŞ zor durumda, hemde sadece 5 kişi çalıştırmasına rağmen, o zaman kapat burayı kardeşim. Hani sen belediye olarak tasarruf yapıyordun! Yaptığın tasarruf sadece zavallı işçinin yemek parasından mı ibaret? BUYAŞ’ı ısrarla niye tutuyorsun? Sırf yandaşlarını ballı maaşa bağlamak-altlarına makam arabası çekmek için mi? CHP’li sessiz arkadaşlar bu yanlışa sizde ortaksınız.  Nasıl mı? Anlatayım:  Hani hepiniz haklı olarak iki üç yerden ballı maaşlar alanları eleştiriyorsunuz ya! Bakırköy Belediye başkan yardımcısı I. Bahri Bellek kaç yerden maaş alıyor onu da sorsanıza... Sizin vergilerinizle kurulan BYUAŞ’ın yönetim kurulunda daha kaç kişi var, Nerede ikamet edip kaçar TL maaş alıyorlar sorsanıza. BAKPER’den huzur hakkı adı altında maaş alan var mı, sorsanıza! Benim partime dokunma başka kime dokunursan alkışlarım diyen ikiyüzlü insanlardan olmayın. CHP bu ülkede bir türlü iktidar olamıyorsa, sebebi geçmiş ve bugünkü yerel yönetimlerin büyük yanlışları yüzündendir.   Gazeteci Çağdaş Cesur Celal Eren Çelik’in sorusuna soruyla karşılık verip bakın ne demiş; İçişleri bakanlığı tarafından kayyum atanması beklenen belediyeler neden içişleri Bakanına en yakın gazetelere reklam veriyorlar? Hadi gelin bizde, Bakırköy Belediyesinin etkili ve yetkili makamlarına soralım; Özışık kardeşlere bugüne kadar hiç reklam verdiniz mi? Bakırköy halkının parasının çarçur edilip edilmediği artık umurumda değil de, reklam verdiyseniz tutarı ne kadardır. Neyin karşılığında bu reklam paraları ödendi?   Sezen Aksu’dan Çalıntı Günün Şiiri: Doymadın, doyamadın  Satmalara Bilo sen Kimseyi koyamadı Kılıçdaroğlu yerine yeniden Saymadım, sayamadım kaç dönüm arazi sattığını Ne ihtar ne uyarı, bu yalnızca sitem    
Bildiğiniz üzere; 20.03.2020 tasdik tarihli Uygulamalı İmar Planı değişikliğinde daimi pazar yeri ve zemin altı otopark olarak belirlenen yer az kalsın elimizden uçup gidecekti. Şefik Yiğit’in hazırladığı, Bülent Kerimoğlu ve Cavit Ganiç’in imzalayıp 18.05.2021 tarihinde meclis hukuk komisyonuna gönderdiği yazının içeriği, içler acısı sefil durumumuzunda adeta vesikası gibiydi. 

Osmaniye Mahallesi 267 Ada 175 parselde bulunan Cumartesi Pazarıyla ilgili; Belediye-Umum Pazarcılar Odası arasında imzalanan yap-işlet-afiyet olsun anlaşması şimdilik rafa kaldırıldı. Meclis Hukuk Komisyonunda görüşülen anlaşmayı Bakırköy’ün menfaatine uygun bulmayarak reddeden CHP ve AK Partili Meclis Üyelerine gazetem ve okurlarım adına sonsuz teşekkür ederim.

Konuyla ilgili yazmadan geçemeyeceğim diğer önemli ve trajikomik husussa; hukuk komisyonuna sunulan yazıda BYUAŞ denen belediye şirketinin ekonomik güçlük içerisinde olduğuydu. Belediyeye ait taşınmazlardan 17 adedi zaten BYUAŞ’a kiralanarak, bu şirket aylık havadan 300 bin TL gelir elde ediyor. Madem aylık kira geliri ortalama 300 bin TL olan BYUAŞ zor durumda, hemde sadece 5 kişi çalıştırmasına rağmen, o zaman kapat burayı kardeşim. Hani sen belediye olarak tasarruf yapıyordun! Yaptığın tasarruf sadece zavallı işçinin yemek parasından mı ibaret? BUYAŞ’ı ısrarla niye tutuyorsun? Sırf yandaşlarını ballı maaşa bağlamak-altlarına makam arabası çekmek için mi? CHP’li sessiz arkadaşlar bu yanlışa sizde ortaksınız. 

Nasıl mı? Anlatayım: 

Hani hepiniz haklı olarak iki üç yerden ballı maaşlar alanları eleştiriyorsunuz ya! Bakırköy Belediye başkan yardımcısı I. Bahri Bellek kaç yerden maaş alıyor onu da sorsanıza... Sizin vergilerinizle kurulan BYUAŞ’ın yönetim kurulunda daha kaç kişi var, Nerede ikamet edip kaçar TL maaş alıyorlar sorsanıza. BAKPER’den huzur hakkı adı altında maaş alan var mı, sorsanıza! Benim partime dokunma başka kime dokunursan alkışlarım diyen ikiyüzlü insanlardan olmayın. CHP bu ülkede bir türlü iktidar olamıyorsa, sebebi geçmiş ve bugünkü yerel yönetimlerin büyük yanlışları yüzündendir.

 

Gazeteci Çağdaş Cesur Celal Eren Çelik’in sorusuna soruyla karşılık verip bakın ne demiş; İçişleri bakanlığı tarafından kayyum atanması beklenen belediyeler neden içişleri Bakanına en yakın gazetelere reklam veriyorlar?

Hadi gelin bizde, Bakırköy Belediyesinin etkili ve yetkili makamlarına soralım; Özışık kardeşlere bugüne kadar hiç reklam verdiniz mi? Bakırköy halkının parasının çarçur edilip edilmediği artık umurumda değil de, reklam verdiyseniz tutarı ne kadardır. Neyin karşılığında bu reklam paraları ödendi?

 

Sezen Aksu’dan Çalıntı Günün Şiiri:

Doymadın, doyamadın 

Satmalara Bilo sen

Kimseyi koyamadı Kılıçdaroğlu yerine yeniden

Saymadım, sayamadım kaç dönüm arazi sattığını

Ne ihtar ne uyarı, bu yalnızca sitem

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.