Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

ALET EDAVAT ÇİN'DEN, İCRAAT BİZE AİT...

ADALAR 03.08.2020 - 18:33, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

ALET EDAVAT ÇİN'DEN, İCRAAT BİZE AİT...

Bindik bi alamete gedeyoz gıyamete Amanieyynn Yerel ve genel seçim Seçin bakalım seçin Ki dön baba dönelim Aynı yere gelelim Çete çeteye çatmış Çete çete içinde Battık buruna kadar Cafer getir peçete Amanieyynn E o zaman siz buna müstehaksınız len Gahve köşesinde…   Şarkı sözleriyle fazla zaman geçirmeden yazımıza başlayalım. Önce Çin malı adayı Adalara belediye başkanı yaptılar. Sustuk, sesimizi çıkarmadık. Sonra Çin malı projelerle Adalar kentleşmeye başladı. Sustuk, sesimizi çıkarmadık. Derken, Çin malı imar ruhsatları etrafa saçılmaya başlandı. Sustuk, sesimizi çıkarmadık. Hatta Çin malı akülü araçlar Adalar’da fink attı. Sustuk, sesimizi çıkarmadık. Meclis üyeleri Çin malı bütçeyi araştırmadan-sorgulamadan kabul ettiler. Sustuk, sesimizi çıkarmadık. Sonra Çin malı araçlar getirtip faytonları kaldırdılar. Sustuk, sesimizi çıkarmadık. Çin malı Pazar tezgahları kurarak eşe-dosta dağıttılar. Sustuk, sesimizi çıkarmadık. Yine, Çin malı kültür-sanat etkinliği düzenlediler. Sustuk, sesimizi çıkarmadık. En son bütün yollara Çin malı dubalar çaktılar ve biz yine sustuk, sesimizi çıkarmadık. Yapmadıkları tek şey kaldı, o da Çin malı seçmen getirtmek… Peki, Adalarımızda Çin malı olmayan, tamamen bize özgü hiçbir şey yok mu? Diye soranlar için yazayım; evet, tamamen yerli olan şeylerde var. Mesela, Adalar çöpten geçilmiyor. Yeterli ilaçlama yapılmadığı için Adalar adeta sivrisinek istilasına uğramış durumda. Zabıtalar yeterli denetim yapmadığı için fahiş fiyatlarla yiyecek-içecek satılıyor. Belediye başkanına, CHP ilçe başkanına ve bazı meclis üyelerine ulaşanlar kaçak kat-balkon çıkıyor, depo yapıyor. Akşam içki sofralarında devrimci sloganlar eşliğinde Adalar kurtarılıp, sabah unutuluyor. Spor sahaları mezbelelik halde. Adalar Kent Konseyiyiz diye caka satan ama lak lak yapmaktan öteye gidemeyenler forumlar düzenleyip kendilerince eğleniyorlar. Adalı denize girmek için para ödüyor. İstanbullu içiciler, başkanın söz verdiği ‘’Ot Festivali’’’nin ne zaman yapılacağını sorup duruyorlar.  Ne diyeyim; seçimlerde iyi niyetinin kurbanı olup sn. Erdem Gül’e oy verenler, sizin de kurban bayramınız kutlu olsun.

Bindik bi alamete gedeyoz gıyamete
Amanieyynn

Yerel ve genel seçim
Seçin bakalım seçin
Ki dön baba dönelim
Aynı yere gelelim
Çete çeteye çatmış
Çete çete içinde
Battık buruna kadar
Cafer getir peçete
Amanieyynn

E o zaman siz buna müstehaksınız len
Gahve köşesinde…

 

Şarkı sözleriyle fazla zaman geçirmeden yazımıza başlayalım.

Önce Çin malı adayı Adalara belediye başkanı yaptılar. Sustuk, sesimizi çıkarmadık.

Sonra Çin malı projelerle Adalar kentleşmeye başladı. Sustuk, sesimizi çıkarmadık.

Derken, Çin malı imar ruhsatları etrafa saçılmaya başlandı. Sustuk, sesimizi çıkarmadık.

Hatta Çin malı akülü araçlar Adalar’da fink attı. Sustuk, sesimizi çıkarmadık.

Meclis üyeleri Çin malı bütçeyi araştırmadan-sorgulamadan kabul ettiler. Sustuk, sesimizi çıkarmadık.

Sonra Çin malı araçlar getirtip faytonları kaldırdılar. Sustuk, sesimizi çıkarmadık.

Çin malı Pazar tezgahları kurarak eşe-dosta dağıttılar. Sustuk, sesimizi çıkarmadık.

Yine, Çin malı kültür-sanat etkinliği düzenlediler. Sustuk, sesimizi çıkarmadık.

En son bütün yollara Çin malı dubalar çaktılar ve biz yine sustuk, sesimizi çıkarmadık.

Yapmadıkları tek şey kaldı, o da Çin malı seçmen getirtmek…

Peki, Adalarımızda Çin malı olmayan, tamamen bize özgü hiçbir şey yok mu? Diye soranlar için yazayım; evet, tamamen yerli olan şeylerde var.

Mesela, Adalar çöpten geçilmiyor. Yeterli ilaçlama yapılmadığı için Adalar adeta sivrisinek istilasına uğramış durumda. Zabıtalar yeterli denetim yapmadığı için fahiş fiyatlarla yiyecek-içecek satılıyor. Belediye başkanına, CHP ilçe başkanına ve bazı meclis üyelerine ulaşanlar kaçak kat-balkon çıkıyor, depo yapıyor. Akşam içki sofralarında devrimci sloganlar eşliğinde Adalar kurtarılıp, sabah unutuluyor. Spor sahaları mezbelelik halde. Adalar Kent Konseyiyiz diye caka satan ama lak lak yapmaktan öteye gidemeyenler forumlar düzenleyip kendilerince eğleniyorlar. Adalı denize girmek için para ödüyor. İstanbullu içiciler, başkanın söz verdiği ‘’Ot Festivali’’’nin ne zaman yapılacağını sorup duruyorlar.

 Ne diyeyim; seçimlerde iyi niyetinin kurbanı olup sn. Erdem Gül’e oy verenler, sizin de kurban bayramınız kutlu olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.