Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

AİHM'E GÖRE DE HDP KAPATILMALIDIR...

GÜNDEM 19.02.2021 - 15:55, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

AİHM'E GÖRE DE HDP KAPATILMALIDIR...

Gül'ün eski avukatı Baran, Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çağrısının ardından izlenebilecek stratejiyi açıkladı.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün avukatlığından yakın dönemde istifa ederek, AKP yanında tavrını açıklayan avukat Latif Cem Baran, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çağrısının ardından izlenebilecek stratejiyi açıkladı. “GEREKİRSE ARA SEÇİMLE YETERLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANABİLİR” Avukat Latif Cem Baran, “sivil siyaseti güçlendirmek bakımından getirilen siyasi parti kapatmayı zorlaştıran düzenlemelerin terör örgütü propagandası yapan HDP tarafından suiistimal edildiğini” ifade etti. Anayasal değişiklik için geçerli olan sandalye sayısına da dikkat çeken Baran “Milli irade çaresiz değildir, gerekirse ara seçimle yeterli çoğunluk sağlanabilir” ifadelerini kullandı. “30 KOLTUĞUN BOŞALMASI 3 AY İÇERİSİNDE ERKEN ARA SEÇİM KARARI ALINMASININ ÖNÜNÜ DE AÇACAKTIR” Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği “HDP Kapatılsın” çağrısı üzerine, Optimar Araştırma Şirketi tarafından yapılan “HDP Kapatılsın mı?” anketine dikkat çeken Baran şunları kaydetti: “İlgili araştırmada katılımcıların 66 sı kapatılması tarafında oy kullanmış. Ayrıca oy verenlerin 7’si HDP seçmeninden oluşuyor. Araştırma sonuçları da milli iradeyi gösteriyor.”   Anayasanın 78. Maddesi gereği ara seçim uygulanarak HDP’nin kapatılabileceğinin aktaran Baran, “Meclis’te 30 koltuğun boşalması 3 ay içerisinde erken ara seçim kararı alınmasının önünü de açacaktır. Ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana, Doğu ve Güneydoğu da yüzde 60 çoğunluğa ulaşılması ise anayasal değişiklikleri yapma çoğunluğuna da ulaşmayı sağlar. Mevcut sistemde siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran düzenlemeler, HDP tarafından suiistimal edilmekte, Yüce Meclisimizde açıktan terör propagandası yapılmaktadır. Milli irade bu açık hainlik karşısında çaresiz değildir.” ifadelerini kullandı. Siyasi Partiler Yasası'nın 100. maddesine göre MHP Grubu'nun 20 imzası ile HDP'nin kapatılması için dava açılabilir. AKP grubunun 20 imzası ile HDP'nin kapatılması için dava açılabilir. AKP Genel Başkanı'nın bir kaş-göz işareti ile 20 dakikalık tek celse de HDP kapatılabilir. Üstelik Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de "Terörü kınamayan partiler kapatılabilir" diyor. Hani şu "AİHM bizim iç hukukumuza karışamaz" dediğimiz hain mahkeme böyle diyor yani. Kaynak: Odatv.com
Gül'ün eski avukatı Baran, Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çağrısının ardından izlenebilecek stratejiyi açıkladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün avukatlığından yakın dönemde istifa ederek, AKP yanında tavrını açıklayan avukat Latif Cem Baran, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çağrısının ardından izlenebilecek stratejiyi açıkladı.

“GEREKİRSE ARA SEÇİMLE YETERLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANABİLİR”

Avukat Latif Cem Baran, “sivil siyaseti güçlendirmek bakımından getirilen siyasi parti kapatmayı zorlaştıran düzenlemelerin terör örgütü propagandası yapan HDP tarafından suiistimal edildiğini” ifade etti. Anayasal değişiklik için geçerli olan sandalye sayısına da dikkat çeken Baran “Milli irade çaresiz değildir, gerekirse ara seçimle yeterli çoğunluk sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

“30 KOLTUĞUN BOŞALMASI 3 AY İÇERİSİNDE ERKEN ARA SEÇİM KARARI ALINMASININ ÖNÜNÜ DE AÇACAKTIR”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği “HDP Kapatılsın” çağrısı üzerine, Optimar Araştırma Şirketi tarafından yapılan “HDP Kapatılsın mı?” anketine dikkat çeken Baran şunları kaydetti:

“İlgili araştırmada katılımcıların 66 sı kapatılması tarafında oy kullanmış. Ayrıca oy verenlerin 7’si HDP seçmeninden oluşuyor. Araştırma sonuçları da milli iradeyi gösteriyor.”

 

Anayasanın 78. Maddesi gereği ara seçim uygulanarak HDP’nin kapatılabileceğinin aktaran Baran, “Meclis’te 30 koltuğun boşalması 3 ay içerisinde erken ara seçim kararı alınmasının önünü de açacaktır. Ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana, Doğu ve Güneydoğu da yüzde 60 çoğunluğa ulaşılması ise anayasal değişiklikleri yapma çoğunluğuna da ulaşmayı sağlar. Mevcut sistemde siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran düzenlemeler, HDP tarafından suiistimal edilmekte, Yüce Meclisimizde açıktan terör propagandası yapılmaktadır. Milli irade bu açık hainlik karşısında çaresiz değildir.” ifadelerini kullandı.

Siyasi Partiler Yasası'nın 100. maddesine göre MHP Grubu'nun 20 imzası ile HDP'nin kapatılması için dava açılabilir.
AKP grubunun 20 imzası ile HDP'nin kapatılması için dava açılabilir.
AKP Genel Başkanı'nın bir kaş-göz işareti ile 20 dakikalık tek celse de HDP kapatılabilir.
Üstelik Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de "Terörü kınamayan partiler kapatılabilir" diyor. Hani şu "AİHM bizim iç hukukumuza karışamaz" dediğimiz hain mahkeme böyle diyor yani.

Kaynak: Odatv.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.