Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ADALAR'IN SON ÇIRPINIŞLARI...

ADALAR 14.08.2020 - 13:12, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

ADALAR'IN SON ÇIRPINIŞLARI...

Dün Büyükada’da, sizlerden gelen yoğun şikayetleri yerinde görmek için dolaşırken, aklıma Rahmetli Ozan Arif’in bir şiiri geldi: Bir makama varamazsın Dertlerini soramazsın Rüşvetsiz iş göremezsin Memleketin durumu bu   Tam 40 dükkan gezdim durdum Ayrı ayrı fiyat sordum Bir malda 40 fiyat gördüm Memleketin durumu bu   Velhasılı sorma bana Hangi yandan baksam fena İşler kalmış Yaradana Memleketin durumu bu   Elbet, aklımıza güzel şiirlerin geleceği günleri de göreceğiz. Lafı uzatmadan hemen konuya girip gördüklerimi aktarayım. Belediye başkan ve yönetiminin; umursamaz-çekingen-oy kaygısı-rant elde etme çabası-çaresiz tutumu nedeniyle, Adalar İlçesinde tam bir yönetim boşluğu oluşmuş. Akülü araçlarını ticari taksi-yük taşıma aracı olarak aleni işletenler, İnşaat yasağına rağmen tam gaz inşaata devam edenler, Tarihi dokunun anasını belleyen ucube İETT araçları ve onlar için yollara çakılan iğrenç dubalar, Üç-beş araç için katledilen ağaçlar, Fahiş fiyatlar, Adalı vatandaşların denize girebilecekleri yerlerin plaj yapılıp etrafının tel örgülerle çekilmesi, Mavi Marmara-Prenstur-Turyol-İDO-Şehir Hatlarının iskeleleriyle denize perde çekilmesi, Toplanmayan çöpler, Eşe-dosta verilen stant yerleri, işler, Binlerce kaçak akülü araç, Ruhsatsız, kanun dışı işyerleri, Kısacası değerli okurlar; ulu önderin ‘’Gençliğe Hitabe’’sinde ki gibi, bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, Adalar’ın dahilinde, belediyeye sahip olanlar gaflet ve dalâlet içerisindeler.  Şimdi bir gurup şaklaban trol hep bir ağızdan yazacak: – “Ama Erdoğan…” – “Ama AKP…” Bıktırdınız artık bu nakaratlardan; içinizde birazcık Ada sevgisi kaldıysa, siyaseti bir kenara bırakın; Adalar’ı kaybediyoruz görmüyor musunuz?

Dün Büyükada’da, sizlerden gelen yoğun şikayetleri yerinde görmek için dolaşırken, aklıma Rahmetli Ozan Arif’in bir şiiri geldi:

Bir makama varamazsın
Dertlerini soramazsın
Rüşvetsiz iş göremezsin
Memleketin durumu bu

 

Tam 40 dükkan gezdim durdum
Ayrı ayrı fiyat sordum
Bir malda 40 fiyat gördüm
Memleketin durumu bu

 

Velhasılı sorma bana
Hangi yandan baksam fena
İşler kalmış Yaradana
Memleketin durumu bu

 

Elbet, aklımıza güzel şiirlerin geleceği günleri de göreceğiz. Lafı uzatmadan hemen konuya girip gördüklerimi aktarayım.

Belediye başkan ve yönetiminin; umursamaz-çekingen-oy kaygısı-rant elde etme çabası-çaresiz tutumu nedeniyle, Adalar İlçesinde tam bir yönetim boşluğu oluşmuş.

Akülü araçlarını ticari taksi-yük taşıma aracı olarak aleni işletenler,

İnşaat yasağına rağmen tam gaz inşaata devam edenler,

Tarihi dokunun anasını belleyen ucube İETT araçları ve onlar için yollara çakılan iğrenç dubalar,

Üç-beş araç için katledilen ağaçlar,

Fahiş fiyatlar,

Adalı vatandaşların denize girebilecekleri yerlerin plaj yapılıp etrafının tel örgülerle çekilmesi,

Mavi Marmara-Prenstur-Turyol-İDO-Şehir Hatlarının iskeleleriyle denize perde çekilmesi,

Toplanmayan çöpler,

Eşe-dosta verilen stant yerleri, işler,

Binlerce kaçak akülü araç,

Ruhsatsız, kanun dışı işyerleri,

Kısacası değerli okurlar; ulu önderin ‘’Gençliğe Hitabe’’sinde ki gibi, bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, Adalar’ın dahilinde, belediyeye sahip olanlar gaflet ve dalâlet içerisindeler. 

Şimdi bir gurup şaklaban trol hep bir ağızdan yazacak:

– “Ama Erdoğan…”

– “Ama AKP…”

Bıktırdınız artık bu nakaratlardan; içinizde birazcık Ada sevgisi kaldıysa, siyaseti bir kenara bırakın; Adalar’ı kaybediyoruz görmüyor musunuz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.