Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

ADALILAR TERCİHİNİ NASIL YAPTI? SEÇİMİN KISA ANALİZİ

ADALAR 11.04.2024 - 13:02, Güncelleme: 11.04.2024 - 13:07
 

ADALILAR TERCİHİNİ NASIL YAPTI? SEÇİMİN KISA ANALİZİ

Adalar’da yerel seçimlerin son derece demokratik ortamda, kardeşçe, dostluk ve sevgiyle geçmesinden dolayı tüm siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına teşekkür ederim.
5 yıllık geleceğimizin belirlendiği bir yerel seçimi daha artıları-eksileriyle atlattık. Yeni seçilen belediye başkanının adeta enkaz devraldığını bildiğimiz belediye seçimleri nasıl geçti birlikte bakalım. CHP’den belediye başkanı seçilen Ali Ercan Akpolat bu seçimde 5846 oy alırken, AK Parti adayı Uğur Sina Şen ise 2408 oy almış. Bu seçimde Adalılar kendi evlatlarını bağırlarına basmış ve CHP adayı Ali Ercan Akpolat,  diğer tüm partilerin oylarının toplamından çok daha fazla oy alarak, Adalar seçimlerinde en yüksek oyu olan CHP’li olarak adını tarihe yazdırmayı başarmıştır. Akpolat’ın seçimlerden önce ve seçim boyunca kimseyi ötekileştirmemesi, dayanışma ruhuyla hareket etmesi, ekibiyle uyum içerisinde çalışması da bu seçimlerden büyük zaferle çıkmasında önemli etmenlerdir. Belediye meclis üyeliği seçimlerinde ise iki parti arasında ilginç sonuçlar ortaya çıkmış. CHP 5144 oy alarak Akpolat’ın 702 oy gerisinde kalırken, AK Parti ise 2350 oy alarak Şen’in 58 oy gerisinde kalmış. Bu da bizi gösteriyor ki, CHP ve AK Parti seçmeni meclis üye listesinden hoşnut kalmayarak oylarını farklı partilere vermiş. Diğer bir gözlemim ise, MHP ilçe başkanlığının tüm gayretlerine rağmen, AK Parti seçmeninin belli bir kısmının, bu seçimde yanlış tercihlerden dolayı partiye küserek sandığa gitmemesidir. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde TİP, DEM ve BTP’nin belediye başkan adaylarının özverili çalışmaları, seçmen nazarında büyük beğeni ve takdir toplamış olsa da, medya tarafından seçimin iki kutuplu bir yarışa dönüştürülmesi nedeniyle bu takdir maalesef sandığa oy olarak yansımamıştır.   İnşallah Adalar hak ettiği şekilde layıkıyla yönetilir diyerek, tüm okurlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, şeker tadında nice bayramlar dilerim.
Adalar’da yerel seçimlerin son derece demokratik ortamda, kardeşçe, dostluk ve sevgiyle geçmesinden dolayı tüm siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına teşekkür ederim.

5 yıllık geleceğimizin belirlendiği bir yerel seçimi daha artıları-eksileriyle atlattık.

Yeni seçilen belediye başkanının adeta enkaz devraldığını bildiğimiz belediye seçimleri nasıl geçti birlikte bakalım.

CHP’den belediye başkanı seçilen Ali Ercan Akpolat bu seçimde 5846 oy alırken, AK Parti adayı Uğur Sina Şen ise 2408 oy almış.

Bu seçimde Adalılar kendi evlatlarını bağırlarına basmış ve CHP adayı Ali Ercan Akpolat,  diğer tüm partilerin oylarının toplamından çok daha fazla oy alarak, Adalar seçimlerinde en yüksek oyu olan CHP’li olarak adını tarihe yazdırmayı başarmıştır. Akpolat’ın seçimlerden önce ve seçim boyunca kimseyi ötekileştirmemesi, dayanışma ruhuyla hareket etmesi, ekibiyle uyum içerisinde çalışması da bu seçimlerden büyük zaferle çıkmasında önemli etmenlerdir.

Belediye meclis üyeliği seçimlerinde ise iki parti arasında ilginç sonuçlar ortaya çıkmış. CHP 5144 oy alarak Akpolat’ın 702 oy gerisinde kalırken, AK Parti ise 2350 oy alarak Şen’in 58 oy gerisinde kalmış.

Bu da bizi gösteriyor ki, CHP ve AK Parti seçmeni meclis üye listesinden hoşnut kalmayarak oylarını farklı partilere vermiş.

Diğer bir gözlemim ise, MHP ilçe başkanlığının tüm gayretlerine rağmen, AK Parti seçmeninin belli bir kısmının, bu seçimde yanlış tercihlerden dolayı partiye küserek sandığa gitmemesidir.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde TİP, DEM ve BTP’nin belediye başkan adaylarının özverili çalışmaları, seçmen nazarında büyük beğeni ve takdir toplamış olsa da, medya tarafından seçimin iki kutuplu bir yarışa dönüştürülmesi nedeniyle bu takdir maalesef sandığa oy olarak yansımamıştır.

 

İnşallah Adalar hak ettiği şekilde layıkıyla yönetilir diyerek, tüm okurlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, şeker tadında nice bayramlar dilerim.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.